Baklava
500 g kora za savijače
6 jaja
400 ml milerama/kiselog vrhnja
200 ml ulja
2 praška za pecivo
800 g voća
Preljev
300 ml vode
120 g šećera
sok jednog limuna
Izmiksajte jaja sa šećerom, mileramom, uljem i praškom za pecivo.
Očistite i narežite voće, ako je svježe (ako je iz kompota ocijedite ga).
Nauljite veliki lim od pećnice.
Na dno stavite jednu koru u premažite ju nadjevom. Na nju stavite drugu koru i opet premažite nadjevom. Tako slažite i premazujte polovicu od ukupne količine kora.
Zatim na koru složite svo voće, a preko njega slažite drugu polovicu kora i premazujte ih smjesom.
(Ovisno o tome koliko je kora u pakiranju obično ide 6-7 kora koje se premazuju nadjevom, onda svo voće i onda preostalih 6-7 kora koje se premazuju nadjevom).
Zadnju koru odozgo premažite uljem.
Ispecite da dobije lijepu boju i ostavite da se ohladi.
Skuhajte vodu sa šećerom i sokom od limuna i još vrućim sirupom prelijte ohlađeni kolač.
Ostavite da se ohladi prije posluživanja.
*Recept je s interneta...
|