Biskvit
6 jaja
175 g šećera
1 vanilin šećer
120 g brašna
120 g gustina
1 prašak za pecivo
4 žlice vruće vode
2 žlice kakaa
2 žlice mlijeka
Preljev
100 ml vode
50 ml ruma
4 žlice šećera
Krema
300 g mliječne čokolade
300 g čokolade za kuhanje
750 ml biljnog vrhnja za šlag (slatkog vrhnja)
3 žlice ruma
Ukrašavanje
300 ml biljnog šlaga
1 kremfix
(ukrasi po želji)
Ukras
100 g čokolade za kuhanje
100 g margarina
par kapi ulja
Za biskvit, jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i vodom.
Brašno pomiješajte s gustinom, kakaom i praškom za pecivo i umiješajte u smjesu s jajima.
Po potrebi dodajte mlijeko.
Smjesu ulijte u namašten i pobrašnjen kalup (promjera 24 cm).
Pecite 30ak min na 180 stupnjeva. Pečeni biskvit ohladite.
Za preljev, sve sastojke zakuhajte i ostavite preljev da se ohladi.
Za kremu, obje vrste čokolade nasjeckajte nožem.
U lonac stavite neizmiksani biljni šlag i obje vrste nasjeckane čokolade. Miješajući, zagrijavajte na laganoj vatri. Kad se čokolada potpunu otopi (smjesa mora biti glatka), maknite s vatre. Ostavite u hladnjaku oko 6 sati (najbolje preko noći) da se krema stvrdne.
Sutradan kremu izmiksajte i umiksajte rum.
Ohlađeni biskvit prerežite vodoravno dva puta.
Svaku koru natopite preljevom i tortu slijepite pomoću kreme.
Izmiksajte biljni šlag s kremfixom.
Tortu namažite šlagom odozgo i sa strane i ukrasite po želji (puslicama šlaga, voćem, čokoladom…)
*Recept se temelji na različitim receptima...
|