200 g riže
350 g poriluka
150 g sira Emmentalera
2 jaja
250 g dobro ocijeđenog, svježeg kravljeg sira
40 g naribanog parmezana
20 g margarina
sol, papar
+
margarin za lim i papir
Rižu skuhajte u slanoj vodi, ocijedite ju i isperite hladnom vodom, pa dobro ocijedite.
Ocijeđenu rižu pomiješajte s naribanim Emmentalerom i bjelanjcima.
Kalup za torte promjera 22 cm namastite, zatim ga obložite papirom za pečenje pa namastite i papir.
U kalup rasporedite smjesu od riže, pritiščući dlanovima da bude u podjednakom sloju, oblikujte rub visine 3 cm.
Pecite 15 min u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Poriluk očistite i operite, pa ga narežite na kolute.
Zagrijte margarin pa na njemu pržite poriluk 5 min.
Maknite s vatre, začinite. Ostavite da se ohladi (da bude mlako).
Sir zdrobite i pomiješajte ga sa žumanjcima i parmezanom pa dodajte mlaki poriluk.
«Zapečenu» rižu izvadite iz pećnice i po njoj rasporedite smjesu od poriluka. Odozgo zagladite.
Pecite još 40 min na 200 stupnjeva.
Poslužite odmah.
*Recept je iz kuharice: Ljetna kuharica, poseban prilog, 23. 8. 2006., Jutarnji list
Jela od poriluka
Hladna juha od poriluka
Poriluk u kruhu
|