za 15ak komada
250 g brašna
30 g kakaa
1,5 čajne žlice sode
prstohvat soli
2 žlice instant kave
110 g margarina
100 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
170 ml mlijeka
100 g čokolade za kuhanje
Ferrero Rocher praline
Čokoladu za kuhanje nasjeckajte.
Instant kavu rastopite u hladnom mlijeku.
Brašno pomiješajte s kakaom, sodom i solju.
Otopljeni, ohlađeni margarin pomiješajte s obje vrste šećera, jajima i mlijekom. Dobivenu smjesu umiješajte u smjesu od brašna zajedno s nasjeckanom čokoladom. Dobro promiješajte.
Metalne kalupe obložite papirnatim košaricama.
U svaku košaricu stavite oko 1žlicu smjese, u sredinu stavite pralinu, pa prelijte još jednom žlicom smjese.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20ak min.
Pečene muffine ostavite da se 10ak min hlade u kalupu, a onda ih istresite i ostavite da se ohlade do kraja.
Ukrasite rastopljenom čokoladom, šarenim mrvicama i čokoladnim ukrasima.
*Recept je sa stranice:
http://www.chefkoch.de/rezepte/63181023002800/Schoko-Rocher-Muffins.html
|