4 jaja
150 ml ulja
150 ml mlijeka
14 žlica brašna
1 prašak za pecivo
300 g svježeg kravljeg sira
200 g blitve
spl
Žumanjke, ulje, mlijeko i prašak za pecivo dobro umuitit mikserom, može i pjenjačom.
Zatim postupno dodavajte 14 žlica brašna.
Blitvu operite, trokutasto odrežite središnji bijeli zadebljani dio i stabljiku.
(*Budući da se središnji bijeli dio blitve i stabljika na upotrebljava u ovom receptu, možete ih upotrijebiti u receptima:
Pita od stabljiki blitve
Pohane stabljike blitve
Zapečene stabljike blitve )
Zeleni dio blitve grubo nasjeckajte (možete ju i blanširati dvije minute u kipućoj slanoj vodi da bi je bila manja “hrpa”, ali nije potrebno, u pećnici će se ionako ispeći).
Blitvu umiješajte u smjesu od žumanjaka..
Dodajte zdrobljeni sir i sol i dobro promiješajte.
Od bjelanjaka istucite snijeg pa ga umiješajte u smjesu.
Kalup za torte (promjera 22 cm) namastite i pobrašnite pa u njega ravnomjerno raspodijelite smjesu.
Pecite oko 30 minuta na 200 stupnjeva.
(Osim s blitvom ovu pitu možete raditi sa špinatom, zeljem, koprivama…)
*Recept je s interneta.
|