75 ml soka od naranče iz tetrapaka
75 ml soka od ananasa iz tetrapaka
2 žlice (bijelog) ruma
1 Orangeback (suha narančina korica)
100 ml biljnog ulja
250 g brašna
120 g šećera
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
2 bjelanjka
1 zrela, zdrobljena banana
Pomiješajte sok od naranče i ananasa, rum (ako ne želite stavljati alkohol, stavite više soka od ananasa) i ulje.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.
Istucite bjelanjke uz dodatak soli i lagano umiješajte u smjesu od sokova pa dodajte zdrobljenu bananu.
Dobivenu smjesu laganu umiješajte u smjesu od brašna.
Metalne kalupe obložite papirnatim košaricama i u njih ulijte smjesu.
Pecite oko 25 min na 200 stupnjeva.
Pečene muffine ostavite da se 10ak min hlade u metalnim kalupima, a onda ih istresite i ostavite da se sasvim ohlade.
Ukrasite po želji.
*Recept ja sa stranice:
http://www.muffin-welt.de/pinacollada.htm
|