Tijesto
4 jaja
1 čaša jogurta
1 i pol šalica ulja
4 šalice brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
Nadjev
300 g svježeg kravljeg sira
300 g blitve ili špinata
malo mlijeka ili vrhnja
sol, papar
Preljev
2 jaja
200 ml kiselog vrhnja
Za nadjev:
Ako koristite blitvu, operite ju, trokutasto odrežite središnji bijeli zadebljani dio i stabljiku.
(*Budući da se središnji bijeli dio blitve i stabljika na upotrebljava u ovom receptu, možete ih upotrijebiti u receptima:
Pita od stabljiki blitve
Pohane stabljike blitve
Zapečene stabljike blitve )
Zeleni dio blitve blanširajte u posoljenoj kipućoj vodi 2 minute. Odmah ju isperite hladnom vodom i dobro ocijedite. Sitno ju nasjeckajte.
Ako koristite svježi špinat, operite ga, očistite i blanširajte u kipućoj posoljenoj vodi 2 min. Odmah ga isperite hladnom vodom i dobro ocijedite. Sitno ga nasjeckajte.
Nasjeckanoj blitvi (ili špinatu) dodajte zdrobljeni sir i malo mlijeka da se smjesa poveže, začinite solju i paprom.
Za tijesto, jaja izmiksajte s jogurtom, uljem, brašnom, praškom za pecivo i prstohvatom soli.
Tijesto razmažite u namašten lim i po njemu rasporedite smjesu od sira i blitve.
Za preljev, kiselo vrhnje izmiksajte s jajima pa prelijte preko sira i blitve.
Pecite sve zajedno na 200 stupnjeva da dobije lijepu koricu.
*Recept je sa stranice
http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=11840&start=30
Recepti s blitvom
Kruh-pita od blitve i sira
Kuhani svitak s blitvom
Lisnata pita od špinata
Pikantne buhtle
Rižoto s blitvom
Rolada od blitve
Svitci od lazanja i blitve
Talijanska uskršnja pita
Torta od tjestenine, špinata i sira
Torta-složenac od riže i blitve
Zapečena blitva s krumpirom
Zapečeni crepęs od blitve s umakom od sira
Zapečeni sendviči s blitvom i sirom
|