Popečci od quinoe
150 quinoe
1 mala mrkva
pola malog poriluk
1 mali crveni luk
1 žlica margarina
na vrhu noža curryja u prahu
na vrhu nože kurkume
400 ml vode
1 žlicaVegete (ili kocka za juhu)
1 jaje
25 g nasjeckanih sjemenki suncokreta
25 g mljevenih sjemenki suncokreta
3 žlice sitnih zobenih pahuljica
3 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
(možete dodati i drugo začinsko bilje, npr. ružmarin, majčinu dušicu…)
1 čajna žlica suhog kumina
sol, papar
+
3 jaja
200 g brašna
150 g krušnih mrvica
oko 120 g kikirikija
oko 120 g sezama
oko 120 g cornflakesa
ulje za prženje
Quinou stavite u gusto cjedilo i operite ju pod mlazom vruće vode. Ostavite da se ocijedi.
Mrkvu očistite i sasvim sitno naribajte.
Poriluk operite i očistite, narežite ga na tanke kolute.
Luk očistite i sitno nasjeckajte pa ga popržite na margarinu.
Dodajte curry, kurkumu, mrkvu, poriluk, ocijeđenu quinou pa kratko popržite. Zalijte vodom i dodajte Vegetu.
Poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 25 min.
Ostavite da se ohladi.
Ohlađenoj smjesi dodajte jaje, obje vrste suncokretovih sjemenki i zobene pahuljice (suncokretove sjemenke i zobene pahuljice možete samljeti u multipraktiku).
Dobro promiješajte, dodajte začinsko bilje i začine.
Od smjese oblikujte 10-15 popečaka (po potrebi, možete dodati malo krušnih mrvica).
Brašno stavite u zdjelu. Jaja umutite.
U jednu zdjelu stavite sezam i pomiješajte ga s 50 g krušnih mrvica..
Kikiriki grubo zdrobite i stavite u drugu zdjelu pa ga pomiješajte s 50 g krušnih mrvica.
Cornflakes također zdrobite i stavite u treću zdjelu i pomiješajte ga s 50 g krušnih mrvica.
Popečke uvaljajte u brašno, a zatim u umućena jaja.
Zatim nekoliko popečaka uvaljajte u sezam, nekoliko u kikiriki, a nekoliko u cornflakes.
Ispržite ih s obje strane u vrućem ulju.
*Recept se temelji na receptu sa stranice
http://www.naturkost.de/rezept/rez/rb079.htm
Popečci od prosa
125 g prosa
300 g smrznutg povrća
300 ml vode
1 čajna žlica Vegete (ili pola kocke za juhu)
1 jaje
4 žlice krušnih mrvica (po potrebi dodati više)
2 žlice nasjeckanog peršinovog lišća.
sol, papar
+
oko 200 g brašna
3-4 jaja
150 g krušnih mrvica
oko 120 g sezama
oko 120 g kikirikija
oko 120 g cornflakesa
ulje za prženje
U lonac stavite vodu, Vegetu i smrznuto povrće pa ostavite da zakuha.
Onda dodajte proso i kuhajte 20 min, poklopljeno, na laganoj vatri.
Stavite u zdjelu i ostavite da se malo ohladi (da bude mlako).
Dodajte jaje i krušne mrvice, da dobijete glatku smjesu, dobro promiješajte. Dodajte peršinovo lišće i začine.
Oblikujte 10ak popečaka.
Brašno stavite u zdjelu. Jaja umutite.
U jednu zdjelu stavite sezam i pomiješajte ga s 50 g krušnih mrvica.
Kikiriki grubo zdrobite i stavite u drugu zdjelu pa ga pomiješajte s 50 g krušnih mrvica.
Cornflakes također zdrobite i stavite u treću zdjelu i pomiješajte ga s 50 g krušnih mrvica.
Popečke uvaljajte u brašno, a zatim u umućena jaja.
Zatim nekoliko popečaka uvaljajte u sezam, nekoliko u kikiriki, a nekoliko u cornflakes.
Ispržite ih s obje strane u vrućem ulju.
*Recept se temelji na receptu sa stranice
http://www.vox.de/kochen_374.php?rez_id=648
Recepti s kus-kusom, prosom, quinoom...
Mahune s prosom
Salata od kus kusa (ili bulgura ili prosa)
Salata od kus-kusa s tikvicama i umakom od avokada
Zamotuljci od blitve s kus-kusom ili bulgurom ili quinoom...
Zapečeni kus-kus s povrćem i umakom
|