za 12-14 kom
300 g brašna
1 čajna žlica praška za pecivo
1 čajna žlica sode
2 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
120 g margarina
140 ml buttermilcha/jogurta
2 banane
200 g višnji iz kompota
Banane zgnječite i nakapajte limunovim sokom.
Višnje ocijedite.
(Umjesto višanja možete staviti i drugo voće npr. jagode, breskve…).
Jaja izmiksajte s obje vrste šećera, pa dodajte margarin sobne temperature, zgnječene banane i buttermilch.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu pa dodajte smjesi od banana i promiješajte.
Kuhačom lagano umiješajte ocijeđene višnje.
Metalne kalupe namastite ili obložite papirnatim košaricama. Svaki kalup napunite smjesom do pola i pecite 20ak min na 180 stupnjeva.
Ako pečete minijaturne muffine u malim kalupima, pecite ih 12ak minuta.
Pečene muffine ostavite da se 10ak min hlade u metalnim kalupima, a onda ih izvadite i ostavite da se ohlade do kraja.
Muffine posipajte šećerom u prahu i ukrasite.
*Recept je sa stranice
http://www.staeck-hornburg.de/gaumentraum/indexd.html
|