1100 g krumpira
150 g korabice
100 g graška
4 manja luka
40 g maslaca
400 ml vode
1 čajna žlica Vegete ili pola kocke za juhu
200 g milerama
4 grančice peršina
2 grančice estragona
2-4 žlice kupovnog umaka od hrena
1 čajna žlica kumina
sol, papar
Krumpir ogulite i narežitei na 2 cm velike kockice.
Korabicu također ogulite i narežite na kocke.
Luk sitno nasjeckajte.
Maslac zagrijte i popržite luk 2 min na srednjoj temperaturi.
Dodajte krumpir, korabicu i grašak pa pržite još 2 min.
(U originalnom receptu koristi se mrkva i krumpir, ja sam umjesto mrkve stavila grašak i korabicu, a možete staviti i neko drugo povrće: mahune, grah...)
Dodajte vodu i Vegetu ili kocku za juhu.
Ostavite da zakuha pa kuhajte na srednjoj temperaturi 15-ak min, po potrebi dolijte još vode.
Kad je povrće kuhano (u loncu bi trebalo biti još malo tekućine) umiješajte mileram i kratko zagrijte.
Peršinovo lišće i estragon i sitno nasjeckajte pa dodajte povrću. Umiješajte i umak od hrena, količinu odredite sami.
Začinite kuminom, solju i paprom i odmah poslužite kao prilog.
*Recept je sa stranice
http://www.vox.de/kochen_374.php?rez_id=822
|