Tijesto
275 g brašna
pola čajne žlice praška za pecivo
pola čajne žlice soli
25 g margarina narezanog na listiće
5 žlica mlijeka
175 g hladnog pire krumpira
pola čajne žlice papra
Premaz
2 žlice mlijeka
crvena paprika (može i slatka i ljuta)
40 g naribanog tvrdog sira
U zdjelu stavite brašno, prašak i sol. Umiješajte margarin i mijesite da dobijete fine mrvice.
U pire krumpir umiješajte 4 žlice mlijeka i papar. Dodajte pripremljenu smjesu od brašna, promiješajte vilicom i po potrebi dodajte 1 žlicu mlijeka.
Mijesite na lagano pobrašnjenoj podlozi da dobijete glatko tijesto.
Raširite u krug promjera 15 cm i stavite tijesto u namašteni lim.
Oštrim nožem zarežite 6 kriški, ali nemojte prerezati do kraja, režite do pola u dubinu tijesta.
Premažite mlijekom i posipajte sirom i crvenom paprikom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 15 min, da dobije zlatnu boju (dok je topao u sredini je gnjecav).
Kruh ostavite da se malo ohladi prije nego ga narežete. Poslužite mlak ili hladan.
*Recept je iz kuharice Kruh – korak po korak, Večernji list.
|