Za 6 muffina
400 g krumpira
1 manji crveni luk
3 češnja češnjaka
1 jaje
1 žlica pšeničnog griza
2 žlice kiselog vrhnja
ružmarin (suhi ili svježi, nasjeckani)
2-3 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
sol, papar
muškatni oraščić
Umak
200 g svježeg kravljeg sira
2 žlice kiselog vrhnja
1 žlica hrena
sol, papar
nasjeckano začinsko bilje po želji (npr. vlasac)
Za muffine, krumpir ogulite pa ga zajedno sa svim ostalim sastojcima stavite u multipraktik i sve zajedno usitnite da dobijete kašastu smjesu.
(Ako nemate multipraktik, krumpir naribajte na ribež za jabuke, obje vrste luka sitno nasjeckajte i pomiješajte sa svim ostalim sastojcima.)
6 kalupa za muffine dobro namastite po dnu i stranicama pa u njih rasporedite smjesu, dobro ju natiskajte donjom stranom žlice. Odozgo zaoblite, da izgleda kao muffin.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 45 minuta.
Za umak, pomiješajte sve sastojke.
Pečene muffine ostavite da se hlade 5 min u kalupima, a onda ih izvadite i odmah poslužite. Možete ih poslužiti u papirnatim košaricama za muffine.
*Recept je sa stranice
http://www.webkoch.de/rezept/51128
|