< srpanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Srpanj 2013 (2)
Lipanj 2013 (3)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (16)
Prosinac 2012 (21)
Studeni 2012 (7)
Listopad 2012 (12)
Srpanj 2012 (15)
Lipanj 2012 (19)
Svibanj 2012 (12)
Travanj 2012 (4)
Ožujak 2012 (14)
Veljača 2012 (14)
Siječanj 2012 (9)
Prosinac 2011 (22)
Studeni 2011 (15)
Listopad 2011 (6)
Rujan 2011 (15)
Kolovoz 2011 (23)
Srpanj 2011 (15)
Lipanj 2011 (4)
Travanj 2011 (6)
Ožujak 2011 (5)
Veljača 2011 (5)
Siječanj 2011 (8)
Prosinac 2010 (11)
Studeni 2010 (15)
Listopad 2010 (9)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (6)
Srpanj 2010 (11)
Lipanj 2010 (10)
Svibanj 2010 (4)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)
Veljača 2010 (4)
Srpanj 2009 (2)
Lipanj 2009 (4)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Vježbaonica u kojoj će ostati višak nesagorenih kalorija koje sam zimus nakupio...

Linkovi
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

\'ladovina
26.07.2012., četvrtak
Nije ovaj moj pidgin english za pretjerivanje, ali nekada je lakše izraziti se onako, iako bih najsretniji bio da se mogu izraziti na glagoljici ili još bolje kineskom, zapravo ne, kineza ima previše, na nekom pismu koje više nitko ne zna čitati.....ma nije bitno, treba se nekako natjerati i smanjiti te gabarite i to je to. Baš sam i o tome razmišljao malo, iako bi sam sebi trebao zabraniti svaki oblik razmišljanja i došao do zaključka da se ne sjećam kada sam jeo kada sam uistinu bio gladan i da je pravo čudo da ne izgledam kao oni bećari što ne mogu hodati od težine. Ok, to je malo preteška slika, možda kao likovi iz onog animiranog filma 'Wall-E', fini, tusti, bez potrebe da šetaju, a kamoli da razmišljaju o osnovnim potrebama, btw, fora su mi te njihove ležaljke. Baš tako, jedemo jer smo se ustali i vrijeme je za doručak ili ručak ili večeru ili što ja znam, ali koliko je sada meni hrane potrebno, danas npr. Uzmimo da nisam dijete u razvoju kojem je potrebno svega, da se ne trošim osobito i sve tako to. Nije sada da ja priželjkujem osjećaj gladi, to bi bila notorna glupost, ali eto, koliko mi je potrebno zapravo hrane po danu, a što je zapravo obijest. Tu naravno izuzimam druženja za punim stolom ispunjenim čarolijama, jer nekada mora biti i neko slavlje. Ne znam koliko mi je potrebno i to vjerojatno znači da bi valjalo popričati s nekim nutricionistom, brrr, kako bih ja tom čovjeku mogao objasniti da npr. kad se načme šunka, prva stvar koja čovjeku padne na um je friško pečeni kruh, još topal i uz to još paprika, ona sočna sa debelim mesom i paradajz naravno, ali paradajz, ooo, paradajz i slanina i tako to krene, pečena slanina sa jajima, može i paprika i paradajz, paradajz sok, kečap, pizza, nije ni pizza ponekad loša..i tako, mogao bih nabrajati...je, vrlo je važno biti discipliniran i smanjiti unos, ali ponekad imaš situacije kad za stolom sjede tri čovjeka, rekao bi, mogli bi vola pečenog smazati, a ostane iza njih neriješen sataraš, pola odrezaka i krumpir pirea, bruka. I onda se pitaš, trebaš li ti to počistiti ili što sad ? Zapravo svako ima neki svoj ritam i to treba poštovati, a kad se negdje dobro oznojim, onda ću počistiti sve sa stola, a ako sam prije dva,tri sata već nešto ubacio u sebe, onda zapravo nema smisla ni sjedati za stol. Iako je druženje bit. Ima na obali u jednom gradu nekakvo neobično družilište, frajer umjesto birtije smislio pozdrav suncu i još to sve nekako uglazbio i ljudi tamo dođu i uživaju u trenutku, bar oni koji su tu prvi put, oni koji su već bili dođu zato što je lijepo i što se puno neke dobre energije oslobađa na tom mjestu...... a onda se valjda svi zajedno odu negdje napiti...
- 22:34 - Komentari (6) - Isprintaj - #
25.07.2012., srijeda
How crazy must one be to write such outrageous post, probably it is not craziness but neandertals way to speak his mind. Or i do not know what it is. Now i should be writting apologies to every single person that i have even mentioned in these posts. Whar can i do, but keep on writting until i find a way out of this blog, out of this bearlike phase. It was a good day, today, i must say, i have been everywhere, seen so many good and interesting people that i almost forgot where i live. I also was pretty useful, helpful, adjuvant, whatever, for others and for myself and i was felling pretty good at the and of the day. You know that feeling when you open a fridge looking for something and than you see a peace of sausage smiling at you. Then you try a little bit and then you find yourself thinking about the taste of that sausage and wondering about a difference between tastes of sausage and salami. Then you try a bit of salami, and then you think how it would be nice to have a sandwich...then you put two slices of bread into toaster, but while you were preparing delicious ingredients for that sandwich bread got a bit adust. Ok, that is not a problem 'cause you like that crunchy taste. But while you are enjoying that sandwich you decide to make another one that will be better toasted and everything. And so, you were looking for something cold to drink, and you ate two sandwiches. No more enjoying in the food in the evening unless it is some special occasion. First thing in the morning i took a tomato pill, and then i had a good breakfast. Later in the afternoon i had two plates of soup for lunch. It is a great achievement, not to eat anything else for lunch. So, it was a pretty good day, only if i could be more a normal human being and less a dumb ass.
- 23:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #
24.07.2012., utorak

It was nice to spend some time with entire class of english languague students, they reminded me that i need to practice 2. But that day, all i was practicing is how to lift a glass. Ok, it was a day for raising a toast or how to say it in plural, but when i think of it, it is much better not to count. It was little boys first birthday and it is always a joyful occasion, but on such occasions if you are a single minority you have to enjoy a number of questions that are sort of cheerful nature and mostly contain words like when and why and what are you waiting for. I know that i should say that i know where my heart is and that i hope to take her by the hand  and if she says that it is ok everything is going to be all right, but i do not feel so free to say it just like that. But i'm doing it here, is it the same.....i was thinking what if i said that i wish i was Conan who has proven himself with a sword, but that is just a comic book character, then i remembered that i'm more like Lars Lindstrom......silly thoughts in every way, not some serious thoughts as i should be thinking, so i just lifted a glass. At least, i drink like a barbarian, it is not somethig to be proud of, but somehow i always end up being last at the table. And then it is always long journey home so one must take a brake. Then all kind of thoughts start blinking around, what if those aliens really are walking around and abducting people, if they would be so kind to take me for a ride and, i do not know, what if they scanned me, what would they see ? Am i a greedy little shit or some other lowlife kind or am i someone who is not so bad....hope that i would be ok, but all i can do is try to be some kind of normal being if it is possible. Normal being maybe do not drink so much, but than again, what are weekends for. I think that i'm going to take at least one weekend for some books 'cause im feeling that i'm getting dumber every second. I just have to stop asking myself all those questions and live, i know that.






trebo sam pitat onu studentariju kako se na engleskom kaže papučar, jer eto jedne papučarske..


- 20:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #
22.07.2012., nedjelja

Sinoć sam instalirao novi pisač, printa na daljinu, mogu sjediti u jednoj sobi, a on može biti u drugoj i printa, wifiiiiiiiiiiiii, znam da je to nekome svakodnevica i normalna stvar, ali meni je totalno veselje...valjda su se neki gremlini skupili tu pa mi glavu od pisača pojeli, dobar je bio taj stari, ali u servisu kažu da je glava otišla, pitam koliko košta, a čovjek kaže da glupi print head košta kao novi pisač, pa sam se odlučio za ovu opciju, bežična veze, jupi, još da može struju primati bežično..da i ja da se mogu voziti u automobilu što leti...blesam. Bitno je da imam novi pisač, nevjerojatno je kako sitnice vesele....nije sad da ću printati gole tete ili što ja znam, pejzaže, nije da nisam printo svašta, superheroje, aute, nego eto, ponekad kad imam potrebu da si mogu nešto printnit. Bio sam baš dobre volje, pa sam otišao u selo sinoć, bio na koncertu i razveselio se baš onako kako je red, poslije zabrijo s cijelim razredom engleza...zanimljivo kako nakon takvih noći ujutro, ako se nisam prežderavao, budem koju kilu lakši :-)



 



 


- 13:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #
18.07.2012., srijeda

U zadnje vrijeme me stalno pucaju neke asocijacije, bilo u pozitivnom ili u negativnom smislu, kao da sam učestalo vrijeme provodio sa Lazom Golužom...to je valjda zato što me s vremena na vrijeme napadne neko fantaziranje....ima već nekoliko dana, kako me u sred noći probudila hladnoća i bol u glavi, otvorim oči i ugledam lik u srebrnom nekakvom odijelu kako stoji pred krevetom...NE BOJ SE...odmah mi je bilo jasno....otkud Ti ovdje...onda sam se uplašio da nas netko neće čuti, jer nismo sami u sobi, pogledam okolo, svi spavaju.....NE MOGU NAS ČUTI, A BOL U GLAVI ĆE BRZO PROĆI...svaka tebi čast, ali ne moraš me svaki put tuć po glavi i smrzavati sve okolo....RASHLAĐIVANJE JE PROPISANO ZA SVAKI SUSRET, A BOL U GLAVI NE UZROKUJEM JA, NEGO TO ŠTO TI NISI NAVIKAO KOMUNICIRATI NA OVAJ NAČIN...dobro, dobro, otkud Ti ovdje, kako si me našao, što se događa.....BIO SAM U BLIZINI, PA SAM DOŠAO DA PO JEDAN PLOD, NIJE VAS TEŠKO LOCIRATI, SVI VI EMITIRATE ELEKTROMAGNETSKO POLJE PO KOJEMU SE RAZLIKUJETE.....kakav plod ?...onda sam počeo osjećati sliku paradajza, kakav lud osjećaj.....OVO ŠTO VIDIŠ SADA JE PROJEKCIJA MOG SJEĆANJA, TO TAKO MI PRENOSIMO SVE DOŽIVLJAJE MEĐU SOBOM, A OVAJ OKUS JE BIO USITINU POSEBAN....ok, razumijem, hoće li mi me glava sad još više zaboliti...nije to bila primjedba da sada nešto tu kukam, nego mi je, eto, to pitanje palo na pamet, jer ako me glava rastura od ovog prenošenja misli, što će onda biti od ovih sjećanja ?? NEĆE, BRZO SE PRIVIKAVAŠ I NEMAŠ RAZLOGA ZA BRIGU.....paradajz, uff, kako da Ti sada nađem paradajz, daleko smo od moje kuće i bašče...možda bi Ti mogao sam otići tamo i ubrati si jedan, ali pazi da te netko ne vidi !! NE MOŽE ME NITKO VIDJETI...onda sam skužio da ja zapravo nemam prava da ikome poklanjam te paradajze, nit sam ih posadio, nit sam ih zalijevao, nit sam pazio na njih i premda znam da mi mama to ne bi zamjerila, ta spoznaja da nemam pravo da dijelim nešto što nisam sam uzgojio je postajala sve jača...a onda juš luđa misao, kakvu ću poruku dati ja tom svijetu, da ne cijenim ništa oko sebe, ako im samo tako poklonim taj jedan plod.....VRLO KOMPLICIRANO, ALI RAZUMIJEM I POŠTUJEM...sad mi je bilo neugodno, pa sam razmišljao što da učinim sada usred noći...dolje u kuhinji 100 % ima paradajza, ali to bi bila krađa.....uff, ja sam kreten, ne mogu Ti sada nikako pomoći...za par dana ću biti kući, možeš li onda doći.....BITI ĆU JOŠ NEKO VRIJEME U BLIZINI, DOĆI ĆU, TI ŽIVIŠ LIJEP ŽIVOT, OPET TE ZATIČEM NA MJESTU UGODNE ATMOSFERE...dvorana ispod nas je bila ispunjena aromom iđirota, ni to nije bila baš neka moja zasluga.....jesi li Ti postao istraživač ?? NISAM JOŠ, ALI DOBIO SAM DOZVOLU DA SAMOSTALNO BIRAM DESTINACIJE I ORGANIZIRAM PUTOVANJA...100 % imaš neki dobar brod, kad ćemo se ići provozati ?? TI NE SMIJEŠ NA BROD, PRVO ZATO ŠTO TO PRAVILA NE DOZVOLJAVAJU, A POTOM ZATO ŠTO JE TO OPASNO ZA TEBE.....pa što, ne bojim se.....KADA RAZMJENJUJEŠ MISLI SAMNOM, BOLI TE GLAVA, A KADA BI SE NAŠAO OKRUŽEN POSADOM, POLUDIO BI....tko zna možda i ne bi, iako sam svjestan da bi to bilo nepodnošljivo.....IDEM SADA...dićeš, zašto ??....MORAM, VEĆ SAM SE PREVIŠE ZADRŽAO, AKO SE NETKO PROBUDI, TVOJA AKTIVNOST BI BILA TEŠKO OBJAŠNJIVA, A TO JE SITUACIJA KOJU MORAMO IZBJEGAVATI....hoćeš li doći kad dođem kući ? DOĆI ĆU....i nestao, kao da ga je netko ugasio, pokrio sam se preko glave i probao zaspati...opet ga nisam pitao sto stvari.....kad sam došao kući, otišao sam prvo na pijacu i kupio dva paradajza....malo su me čudno gledali jer nisam kupio ni kilu, ali meni su druge misli išle kroz glavu, ovo je teška prevara..to nije paradajz iz moje bašče, ali nekako sam shvatio da nemam pravo dijeliti taj paradajz, pa sam odlučio kupiti...ok, mogao sam ispričati da imam druga s drugog svijeta i sve to, ali bojim da se bi samo doprinjeo suludoj atmosferi koju stalno širim oko sebe nehotice ili hotimično, ne znam više ni sam, neke stvari sam mogao ne napraviti i sve tako nekako...uglavnom, bio sam spreman za skoru posjetu...i stvarno, nisam ni zaspao, nego vrtio tako sto nekih ludih filmova, razmišljao što bi ovdje mogao pisati kada sam osjetio hladnoću, ustao se i izašao na dvorište.....de prestani me više smrzavati...MORAM TAKO, PRAVILA....ama dokle ćeš više o tim pravilima...govorio si o jednom paradajzu, evo sam Ti donio dva, nadao sam se da će moja kao fol darežljivost sakriti činjenicu da su ovo paradajzi s pijace, nije da nešto fali paradajzima s pijace..HVALA TI ZA TE PLODOVE, ŽAO MI JE ŠTO TE OVA MOJA MOLBA TOLIKO UZNEMIRILA...ma nije me uznemirila, nemaš frke...nego što ćeš s tim ??....TO JE POKLON....ahaa, pa za koga.....da razgovaramo, prešutio bih ovu nepristojnu indiskreciju, ali u mislima se znatiželja ne može sakriti.....NADAM SE DA ĆU SRESTI OSOBU KOJU DUGO NISAM VIDIO I ŽELIM JE OBRADOVATI OVIM UKUSNIM I ZDRAVIM PLODOM, TAKVO ŠTO NISAM SREO NIGDJE NA SVOJIM PUTOVANJIMA.....prvo sam pomislio da pretjeruje, ono, tko zna gdje je bio, onda da možda i nisu svi svjetovi tako bogati, onda kako je probao tek tri, četiri okusa od svih silnih okusa kojima živimo okruženi i koje ne cijenimo koliko bi trebali...zanimljivo je kako to misli idu svojim smjerom i nemo'š ih zaustaviti...kakva je to osoba ?? VRLO POSEBNA, ONA SVIJET VIDI PUNO LJEPŠE NEGO JA....ahahaha, papučaru jedan, nisam se mogao suzdržati, mislim, to je bilo sve s dobrom namjerom, nema ništa loše u papučarenju, ali mislio sam da vi tako ne živite.....PRIZNAJEM DA SU ZABAVNI SVI TVOJI KONCEPTI I JASNO MI JE DA SU DOBRONAMJERNI, JER U PROTIVNOM NE BIH BIO TU...DA, ISTINA JE DA ZBOG NAČINA NA KOJI KOMUNICIRAMO EMOCIJE NE MOŽEMO SAKRITI I KADA SE DOGODE, OBIČNO SE TRUDIMO ANULIRATI IH MISLIMA O OBVEZAMA JER ČESTO IZAZIVAJU GUBLJENJE VREMENA, ALI JA IH NISAM MOGAO, NITI ŽELIO SKRIVATI, NEGO SAM POŠAO NA PUT I ZBOG TOGA DA SE NAUČIM S EMOCIJAMA NOSITI...i šta sada kad se vratiš, a još uvijek si slijep i sav k'o mimoza, nisam mogao suspregnuti ovaj sarkazam, pogodilo me malo ovo njegovo razmišljanje.....MORAŠ NAUČITI BITI SIGURAN SAM U SEBE.....vidio sam da je vrijeme da nešto popijemo...ajmo za stol, rekao sam, pomislio zapravo....NE, OVAJ PUT NEĆEMO, NE MOGU SI PRIUŠTITI JER USKORO KREĆEMO NA DUGI PUT...kako si ne možeš priuštiti jedno piće ????...PROŠLI PUT SAM SE VRATIO NA LETJELICU I SVI SU OSJETILI MOJE RASPOLOŽENJE, NAVIGATOR JE USMJERIO LETJELICU U CRNU RUPU......TO JE JEDNO ISKUSTVO KOJEG SE NE SJEĆAM.....I ZATO NEMAM ZAPISA....pa što nisi pitao suputnike što ima u crnoj rupi.....TO JE NEDOPUSTIVO I NIKADA NEĆU BITI ISTRAŽIVAČ AKO BUDEM RADIO ZAPISE PO DOŽIVLJAJIMA DRUGIH.....palo mi je na pamet kako sam i ja neki dan trebao ranije krenuti....DA, TO NIJE BILO PROFESIONALNO....ne mogu vjerovati kako Ti mene svaki put opereš, jel' znaš Ti što su prijatelji ??....RAZUMIJEM KONCEPT, ALI ZA SVE MORAŠ OSIGURATI PROSTOR I VRIJEME....ama nisu to koncepti, to je život, pravi i lijepi život...nije te bilo godinu dana, svašta sam naučio u godinu dana o svijetu u kojem živim i o sebi....VIDIM DA IMAŠ JAKO PUNO PITANJA, ALI TO JE NORMALNO, ODGOVORE NEĆEŠ PRONAĆI AKO SE ZATVORIŠ U SEBE...ok, razumio sam....gdje si Ti parkirao....GORE, TOČNO IZNAD NAS, ALI NE MOŽEŠ VIDJETI LETJELICU....prošlo je točno godinu dana otkako si zadnji put bio tu, kada ćeš opet doći, hoću li ja ikada moći ići s tobom ???..OVO JE VRLO POVOLJNO DOBA ZA DOLAZAK U OVAJ DIO POZNATOG PROSTORA I AKO BUDEM U BLIZINI KADA OPET BUDE POVOLJNO ONDA ĆU DOĆI, JAKO JE OPASNO DA IDEŠ SAMNOM I NE MOGU TI ODGOVORITI NA TO PITANJE, NAJVJEROJATNIJE NEĆEŠ NIKADA MOĆI IĆI SAMNOM......a dosadan si, oprosti, nisam tako mislio, to je samo fraza kojom na neki način želim iskazati blago razočaranje, ali razumijem te..ne trbaš Ti tamo nekog debeljka sa sobom....TI SI PRETIL ALI MOŽEŠ KONTROLIRATI SVOJ IZGLED, KORISTI ENERGIJU JUTRA I ONO ZANIMLJIVO PRIJEVOZNO SREDSTVO, BICIKL......MORAM IĆI, HVALA TI ZA OVE PLODOVE.....i opet je samo nestao......ma hvala tebi što si naišao, dođi slijedeće godine, pa ćeš dobiti cijelu stabljiku u kaliću....uzgojit ću za tebe, a ako ne dođeš, opet dobro, napravit ću super večeru oko tih paradajza..kako se nisi vratio po papriku ili krastavce, što ja znam, breskve ???? i opet je otišao, a da ga nisam pitao jel otima ljude, što je s Elvisom i tako, svašta...


- 11:06 - Komentari (4) - Isprintaj - #
16.07.2012., ponedjeljak
Sinoć sam zaspao kao torba, jer sam preksinoć bio malo izašao...ok, nije bilo baš malo, ali je bilo kvalitetno, bio seljo opet malo u gradu i stvarno je dobro izaći malo, sjesti s društvom, proslaviti. Dobrih razloga za okupiti se nikad ne fali, ali kad se oženjeni momci odluče na izlazak, e to je onda stvarno fešta, još kad se mora nazdraviti tek rođenom djetetu, e pa to stvarno nije teško, živio momčina ...općenito druženja su super stvar, iako se nerijetko osjetim kao onaj najgori nametljivac i onda se zaista osjećam bezveze....ono, kako pozdraviti ljude koje inače ne srećeš često, a drago ti je kad ih vidiš. To pristojan svijet, valjda zna, a ovakvi medvjedi kao ja, uvijek to nekako nezgrapno čine...pitanje je hoću li ikada biti vitak u stasu i elegantan u nastupu kakav bi volio biti....brr, elegantan u nastupu, kakav je to opis, kao neki baletan. Ali baletani su face, jer svojim pokretima pričaju prelijepe priče, a ja kao slon u staklani, svakim pokretom nešto polupam, nisam neki razbijač niti sam nešto polupao, ali taj neki osjećaj mi baš ne da mira. Možda to i nije tako strašno, ali sam sebi izgledam ponekad kao teleban i najradije bih se sam od sebe sakrio...ali lijepo je malo pobjeći i živnuti u vesloj i opuštenoj atmosferi, jer na kraju ipak kada se prepustiš dobrom raspoloženju možeš uživati u druženju.
Ova šihta se bliži kraju, teren je zanimljiv sam po sebi, nauči čovjek svaki dan nešto, a i godi gledati kako učinak naočigled raste. To je ona prava, žestoka priča, kažu da tko nije gaće triput okrenuo ne zna što je teren, to je stvarno žestoka teorija, ali je, eto, zabavna..


- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #
12.07.2012., četvrtak
Istina je, treba ući u dan sa osmjehom, onda se sve nekako počne ispravljati.....dobar ritam dana, žestok, isto tako pridonosi, jer čovjek bude fokusiran, iako, uvijek se provuče nekakva misao. Terraforming, hipotetski je proces prilagođavanja nekog nebeskog tijela kako bi bio što sličniji Zemlji, kao kandidat se najčešće koristi Mars, iako, navodno, zbog gravitacije i još nekih drugih fora koje ja ne razumijem baš, mogla bi biti i Venera, to sam sve prepisao iz wikipedije, ali što ja znam, može bit i mjesec, ono, najbliži šor. Preko dana fantastični strojevi u akciji i apsolutna koncentracija na posao, a navečer od umora nitko nema volje za istraživanjem obližnjih kratera. Inače volim te neke fantastične priče, a nemo'š pobjeći od asocijacija, iako, nije ih lako staviti na stol. Ali dobro je sjesti za stol nakon radnog dana s uvjerenjem da si ovaj put zaslužio večeru...ma svakakve meni neke misli prolaze skroz glavurdu, a onda kad sjedneš s ljudima, lijepo je slušati ili sudjelovati u pričama iz života..danas sam naučio što je iđirot...svak u sebi nosi masu zanimljih događaja i iskustava....al nemoš zasjest, jer sutra je novi dan...sad bih ja tu svašta još drobio, ali idem leći.....kroz ovu glavurdu se nekako probija spoznaja da treba biti koliko toliko naspavan u novom danu, eh, osim ako ga nemo'š započeti tamo negdje iza podne...idem off, opet sam počeo pretjerivati


- 23:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #
Ima dana koje bolje da nisu, ono, kad sve ide naopako i kad ti nije do ničeg i kad sve izgleda nepopravljivo. Najradije bi se naslonio na šank i davio ljude na onaj najgori način, a onda se sjetiš da to baš i nije ok i da ne bi to baš trebao. Dobra stvar kod takvih dana je što uvijek možeš vidjeti, jest da ti to ne padne uvijek na pamet, ali mogućnost postoji, pogledati svoje pogreške i bedove u svemu tome i potruditi ih se ispraviti...zaspao sam sinoć rano. A danas je novi dan i bit će bolji. sretan
- 05:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #
10.07.2012., utorak
Fotografija i fotografiranje....više volim biti onaj koji drži fotoaparat, ono kad se nađeš u situaciji 'aj dođi i ti', to je dosta problematična situacija. Kad čovjek stane pred ogledalo i vidi kako izgleda, hajd, to je nekakvo trenutno stanje koje možda možeš promijeniti, čak, ako se okreneš malo i ne izgledaš tako strašno, sakriješ nekako gabarite koji se u nekom obrnutokruškastom obliku šire u onom ekvatorijalnom dijelu tijela, čak možda uvučeš trbušinu i zauzmeš neku pozu, pa si na tren izgledaš onako kako bi možda trebao...ali fotografija je zaguljena stvar, moraš uć' u kadar, pa stati nekako normalno, kako je to uopće normalno ?! Živimo u digitalnom dobu u kojem je moguće napraviti brdo fotografija, pa onda izabrati onu koja ti se najviše sviđa, ali ima tako nekih trenutaka gdje nema ponavljanja. Pa kako si ispao, ispao. Što onda s tim fotografijama, najbolje ih baciti, pojma nemam, sakriti, ali nije fer, jer uglavnom nisi sam i nekako je u redu na neki način pustiti taj trenutak da živi, kakav god da si bio. Mah, nema veze, fotke su super stvar i treba ih imati, iako više nitko ne pravi fotografije, dijele se, prebacuju s medija na medij i tako to, to razumijem, čak mislim da je zgodnije ako ih pohraniš negdje gdje će uvijek biti dostupne, dok se ne budemo počeli igrati s hologramima, pa ćeš biti u stanju izmjeriti sve gabarite i pratiti kako su se mijenjali kroz vrijeme.....ajoooj
- 22:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #
09.07.2012., ponedjeljak
...živi se muški, tvrdo se spava, a dani prolaze u žestokom ritmu...ne zbog toga što je moj doprinos neki bitan, nego jer dane i večeri provodim sa dream team ekipom. Sve što čovjek u životu radi je nekakav oblik druženja i moraš biti nekakav, iskreno ne znam kakav sam, ali znam da se trudim biti nekakav koliko god to znam, jer nije lako doći i sjesti među ljude koji se dugo znaju. Naravno da se na stolu uvijek nađe i poneka stara priča i nemo'š biti drugo nego zahvalan jer mo'š te neke priče čuti. Nebitno gdje se sjedi i kako, uvijek kroz priču prođe najveći od svih, Mrđa, očito je bio bećarina. Jordan. Možda nemam prava da ovako nešto tu komentiram, ali eto, to je život koji trenutno živim, a o svemu čovjek stvori nekakvo svoje mišljenje, iako je ovo više nekakvo opće prihvaćeno mišljenje. Nebitno gdje si, moraš biti nekakav, a ja sam uvijek i svuda obično bio svakakav. A znam da moram biti nekakav, život je super fora, samo se čovjek ne smije bojati, bar ne kao ja svakog koraka. Buuuhuuu, opet blesam.
Ok je atmosfera ovdje, pačići po dvorištu šeću, s krova rode klepeću, onako idila na neki način, daleko od svih puteva, sklopiš oči i pustiš se mislima. Ne valja previše razmišljati, a ja bome ludujem previše zadnjih dana, bar tu po ovom blogu...ali zato ovo valjda i postoji, ima čovjek prilike da se ispiri nekako, iako i ovdje riječi mogu biti svakakve i uglavnom mi izgledaju nekako nezgrapno. Nezgrapan u stvarnosti, nezgrapan u ovoj tu nekoj virtuali sa željom da se bar malo utegnem. Možda ovdje to bar nekako postignem, kad tamo već nikako da ona vesela kazaljka ne stane na nekom normalnom broju. Dobro, nije baš da sam se trudio dovoljno, jesam nešto malo, zapravo kakva sam mrcina, čudo je da sam i ovih par kilica skinuo. A sutra je novi dan i bit će lijep onoliko koliko koliko se potrudim, a to je, heh, nekakav novi moto.....idem off, nije mi ni večeras neki dan za pisanje.....
- 21:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #
08.07.2012., nedjelja
A što sam ja nadrobio tu masu katastrofalnih postova, ali neki se osobito ističu, neki pravi terenac bi svaku temu obradio na pravi način, to je ona prava muška priča, eto, probao sam i ja dotaknuti neku drugu temu da prekinem ove svoje zbunjoze koje drobim tu svaki dan.....najgore od svega je to što cijeli dan smišljam tu što ću večeras napisati i sada praznina...strašno..nekada je stvarno bolje pustiti misli da idu koliko god to infantilno ili ne znam kako zvučalo...na televiziji se vrti neki film o vikinzima....e, to su bili bećari.......idem off da ne budalesam više....
- 22:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #
Neki dan je bio međunarodni dan poljubaca...ne znam kome je i zašto palo na pamet da poljupce treba slaviti, ali ideja nije loša, dapače, poljupci su baš ok. Dobro, ok su za nekog apolona, ali valjda i obični smrtnici mogu i znaju uživati u tom posebnom obliku pažnje. Pretpostavljam da je prva asocijacija kod pojma poljubac onaj filmski, ali postoje i oni prijateljski i cijeli niz onih nekih brižnih o kojima se uopće nema što dodatno reći, osim da su lijepi i puni topline. A što se tiče filmskih, pitam se ima li kakva ljestvica naj poljubaca, npr Rhett & Scarlett vs Zack & Miri..sigurno ima, ali takve stvari mi se baš ne gledaju...eto kod mene vazda neka kontradikcija, kad mi nešto već palo na pamet, onda bih to možda trebao i istražiti, ali protiv asocijacija se ne mogu boriti, a kada moram birati između Auto kluba i Glorije, uvijek ću izabrati Auto klub, premda i u Gloriji ima zanimljivih stvari i ponekad i tu zavirim. A s asocijacijama je ponekad zabavno i poigrati se...netko je izračunao da se poljupcem potroši 26 kalorija, pitam se kakav je taj standardizirani poljubac i kako je izgledalo to istraživanje ?! Ljudi se danas zanimaju svim i svačim i to je super, jer što više o sebi znamo to bi nam život trebao biti ljepši i lakši. I zapravo treba stvarima pristupati studiozno i sa distancom, jer u protivnom čovjek može puknuti. Na stranu sad koji je poljubac pravi, jer to bi čovjek valjda trebao osjetiti i onda nositi u srcu i koliko bi poljubaca trebalo da čovjek smršavi jer je to idiotski, ali izračunati prosječnu kalorijsku vrijednost jednog poljupca je po meni jako velik posao, a za objavu rezultata tog posla mislim da je potrebna velika hrabrost. Općenito za sve takve neke korake je potrebna određena doza hrabrosti ili ludosti možda, ako si čovjek svašta umišlja. Dijeta poljupcima, eto vrhunske gluposti koja mi je sad pala na pamet, jer poljupci veze nemaju s dijetom. Dijeta je stil života kojim se čovjek želi oblikovati na određeni način i time biti zadovolnjiji i sigurniji u sebe, a o poljupcima ne treba previše govoriti, jer ih treba živjeti najbolje i najljepše što čovjek može, živio ih u stvarnosti ili čuvao u srcu.
- 05:05 - Komentari (4) - Isprintaj - #
05.07.2012., četvrtak
Kažu da je dokoni um đavolje igralište, ne znam kako je to maštovitom svijetu nekakvom, sebe smatram relativno maštovitom osobom, volio bih možda da sam neki maštovitiji tip, jer me živo zanima kako ti ljudi percipiraju svijet oko sebe, što smatraju zanimljivim, kakvim se detaljima dive, kako slave život, kako se nose sa stvarnosti u kojoj žive. Mene je toliko frka da nešto krivo ne kažem, da ne znam što ću sa sobom, a opet pun sam nekih ludih pitanja, želja i misli....i to je isto pitanje, o čemu smije čovjek misliti ili treba kontrolirati i svoje misli utoliko da sve opcije koje nisu u domeni normalnog eliminira. Evo ga, opet blesam, to u zadnje vrijeme činim majstorski i zato je dobro da je odmor gotov, da sam se vratio u stvarnost i obaveze i tempo koji drži čovjeka fokusiranim. Ok, možda se fokusi mogu još nekako usmjeravati, vjerojatno i trebaju, ali definitivno, mora ih čovjek imati. I treba ih pronaći što više, da mislima ne dopusti da luduju....ovih dana mi je pao na pamet onaj vanzemaljski pajdo, pitam se gdje bi on mogao biti sada, što radi....eto, ludosti...postoji li možda tamo negdje nekakva formula kojom se čovjek lako riješi tih nekih masnoća koje je s veseljem nakupio. Ogledala su nezgodna stvar, staneš ispred, pa gledaš kako izgleda, pa si na tren izgledaš kao neka trudnica, valjda i one tako stanu, pa se dive svome stanju..ehm, ja ne mogu reći baš da se divim, a i ta cijela asocijacija mi je bila onako, stvarno mi hoće svašta pasti na pamet...pa sam se okrenuo i glavom bez obzira pobjegao u birtiju...iako ni birtija nije neko rješenje, istina ponekad godi malo zaći ili čak biti svakodnevan gost, ako si normalan, ono, znaš izaći van....još je bilo tih suludih misli, kako da se natjeram na svakodnevnu aktivnost i tako...što je najluđe, uspio sam se natjerati na aktivnosti svakakve...naučio sam prebaciti lopticu preko mreže...ti sportovi su svi sazdani od hrpetine pravila i tek kad ih sve savladaš možeš biti slobodan da igraš bez razmišljanja...a to je ono valjda čemu svi teže....samo biti aktivan, a ne ovako naklapati..imat ću na kraju tristo kila
- 21:45 - Komentari (5) - Isprintaj - #
Ja sam hodajuća uvreda, svako kome se obratim, što god učinim, sve mi izgleda tako kao da nemam ni brige ni pameti...i žao mi je zbog toga...teško je pronaći opravdanje, ali nadam se da postoji mogućnost
- 01:55 - Komentari (3) - Isprintaj - #
01.07.2012., nedjelja
Sinoć sam izašao malo, bio na jednom lijepom vrtnom druženju uz roštilj...idilična slika djece kako skakuću na trampolinu s jedne strane i stol pun finih kolača s druge su me onako nekako malo stisli, nije to baš bila prilika u kojoj bih se fino utopio u alkoholu i uživao u životu na svoj način, pa sam se ispričao i otišao. Uvijek mi je to bilo mrsko, ustat se pa reći domaćinima koji su se potrudili oko svega, evo, hvala, ja sada moram ići....otišao kod kumašina...nisam se ni kod njega zapio, iako smo se dobro nasmijali, dignuo me s pričom o tome kako smo jednog jutra u nedostatku otvarača neku butelju pokušavali otvoriti nabijanjem na šiljke neke usputne ograde...još malo pričali o svemu i svačemu. Naravno, nisam otišao ravno kući, to si moram isprogramirati u glavi, ali lijepo je sresti ekipu u ljetnoj noći i zasjesti još malo. Jutros sam se probudio bez glavobolje i ostalih uobičajenih radosti nedjeljnog jutra, jer nisam nigdje ostao zadnji.....iskreno ne znam jel mi drago zbog toga ili nije....trebalo bi mi biti drago, ali nije to lako priznati..najgore je samom sebi nešto priznati....ali idemo prema pravilima nekim...bit će valjda u životu još prilike i za rondanje....
- 12:11 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.