free counters

SEKS, POLITIKA I GOSPODARSTVO

četvrtak, 14.02.2013.

MALI VODIČ KROZ IRONIJU ZA POTPUNE NEZNALICE

Reci mi kakvu glazbu slušaš i reći ću ti kakav si!
MURPHY BROWN


PARODIJA-groteskna imitacija, iskrivljavanje, nagrđivanje predloška (Anić, 1991.)


Nek' se hrvatski dobermani ne ljute, al' za početak ove epizode opet će na trenutak iskopati gnjecavo truplo bivše države.
Jebi ga, ne mogu si pomoći!

U vrijeme kad je bend s kojim ćemo otvoriti današnju epizodu žario i palio ja sam tek krenuo u osnovnu školu.
Bilo je to doba kad sam bio zaluđen Spidermanom u Eksu, Nadalinom, Vajtom, Novim Fosilima i, ajde dobro, 'Buvljom pijacom', a narodski humor dotičnog benda sam prezirao iz dna duše.

Budući ustaše kao i budući četnici iz mog razreda su se radi njihovih pjesama držali za kurac da se ne popišaju u gaće od smijeha, a ja bih uvijek stršao kao neki papak jer nisam shvaćao te raznorazne Kize i Komine, Đul bašte, Nervozne poštare, Audicije (bez obzira na dva milijuna gledatelja i 150 000 prodanih video-kazeta) i sličan 'narocki' humor.

Moje svjetonazore je izgrađivao većinom Alan Ford.
Uz mater i ćaću, normalno!

Dakle, priznajem da njihovu glazbu nikad nisam volio.

'Nomad' će ih prije desetak godina proglasiti najboljim srpskim bendom svih vremena!
U Zagrebu su prvi u povijesti prodali 14 000 (!) karata u jednom danu.
U prve dvije godine su prodali preko milijun ploča.
Početkom devedesetih su imali problema jer je njihov idejni vođa bio, navodno, porijeklom iz Šibenika (i to zato što je kao klinac nekoliko godina živio kod bake na Ižu koja se tu doselila samo zato što je voljela more, a sirota žena bila Srpkinja, čista k'o suza).

Najbolji srpski bend svih vremena?
Sa ove vremenske distance ja bih se možda čak i složio sa tom tvrdnjom.
Osobno bih tu titulu dao 'Partibrejkersima' koji skupa sa Barom i 'Majkama' mogu doživotno proklinjati prostor gdje su rođeni jer bi svojom svirkom i karizmom pomeli sve 'Blues Travelerse', 'MC5' i 'Stoogese' (sorry Iggy) ovog svijeta.

Znam da Dirk Diggler još nema pojma o kome je riječ pa ću čovjeku skratiti muke.

'Drma, drma plovak', 'Krkenzi kikiriki everi dej','Cico veštico','Ja Tarzan, a ti Džejn lele dunje ranke', 'Stojadinka ovce šiša', 'Moja žena s osmehom na licu, svakom gostu s vrata nudi picu'....


Boris Bizetić alias Veljko B. Užičanin je sa svojim 'Rokerima s Moravu' uspio nešto što nije nitko prije njih. Od najobičnije, zdrave zajebancije uobličiti vrhunski (i to kakav!) pop proizvod bez konkurencije.
Glumeći luđake (specijalno onaj kovrčavi oćalinko s ogromnom dudom oko vrata) bacili su bivšu državu na koljena i po stoti put dokazali da je humor jedna jako, jako ozbiljna stvar.

Zato bi im svatko sa trunkom zdravog razuma trebao skinuti kapu!
Pseudointelektualci su u toj njihovoj vrhunskoj sprdačini otkrili izrugivanje srpskoj narodnoj tradiciji, ali su srećom bili u manjini jer su budući četnici i ustaše u tolikoj mjeri uživali prpošnom zvuku šumadijske harmonike da je svako salonsko moraliziranje o njihovom opusu unaprijed bilo osuđeno na propast.
A ploče su se tako prodavale da je gospodin Bizetić samo od autorskih honorara uspio kupiti stan i Volva (kojeg je vozio idućih 20 godina, a možda i dan danas)
'Rokeri s Moravu' potpuno zasluženo ulaze u SPIG-ov HALL OF FAME iako ih nisam volio ni onda niti sad.
A ako stavim neki njihov isječak to mi vuče na kontroverznu 'Boraniju' pa neću...
Idemo zato dalje....
Tek smo počeli!




IRONIJA-podrugljiv način izražavanja koji počiva na opreci između pozitivnog načina izražavanja i negativnog stava koji se time prikriva (opet Anić,1991.)

Početak devedesetih....
Nakon što smo pobacali sve omražene autograme, fotografije, postere, ploče i kazete naše istočne braće u svjetlucavim srebrnim odijelima napokon smo svoji na svome mogli uživati u veličanstvenoj Tuđmanovoj gardi, hadezeovskom slavuju Draženu Žanku (u kakvoj li je govnjari nastupao prije nekoliko godina neću ni spominjati), pozivima na mobilizaciju Đuke Čaića, Škorinim razglednicama iz Amerike, mogli smo i zažmiriti ako bi Kutle i Gucić ponešto čalabrcnuli ili zapjevati uz kurčeve tamburice koje je nacionalna dalekovidnica toliko forsirala da mi ih je uspješno ogadila do kraja života (a još kad sam saznao da je 90% tamburaša skup najobičnijih pohlepnih hijena koji bi se jebali u guzicu za jednu kunu mojoj sreći nije bilo kraja).
Tamburica svira kurac pičku dira!
Leti kurac kao strijela puče pička na dva dijela!

Hrvatska utopija je bila skoro pa ostvarena osim jedne sitnice.

GLUPOST I ZLO SU JEDNO TE ISTO!!!

A u zemlji u kojoj dominira glupost rijetko se događa nešto pozitivno.
Pitajte Južnokoreance kako se osjećaju dok se njihova mudra sjeverna braća kao musava mularija igraju s tamo nekim nuklearnim bombama.

Kakav je to pijani domobran koji će nakon boce loze zapjevati neku finu klapsku ili Olivera ili Mišu....mislim dobro je to, ali za alkoholni delirijum tremens sa otkočenim kalašnjikovom jedini melem za dušu je, što bi rekao major Aleksa iz 'Kako je počeo rat na mom otoku'...'pesma mi dušu cepa'.
Genetika je zajebana stvar!
Svaka pjesma koju na skeli leleču bosanski bauštelci predstavlja nezaobilazni soundtrack svakog Velikog Hrvata.
Interesantno je da kad se čovjek smatra velikom Hrvatinom, ljutom hadezeovčinom i ustašom sluša duplo veće srpsko smeće od običnog, prosječno glupog Hrvata.
Čudno, ali istinito!

Kako to?
Pa, eto to je zato jer kao što rekoh...

GLUPOST I ZLO SU JEDNO TE ISTO!!!

No dobro, u ta nježna i nevina vremena nisi mogao izdati Domovinu i slušati ono što ti se uz blesavu mater, još blesavijeg oca i braću cijelo djetinjstvo kreveljilo iz kazetofona pa je trebalo hitno naći zamjenu.



Genijalni 'Vatrogasci' i njihov 'Ritm iz a denser' svojim smislom za humor nisu uspjeli razgaliti dušu moje malenkosti, ali kao i 'Rokeri' desetak godina prije napravili pun pogodak i svaki put me uhvati smijeh kad se sjetim da je njihovo zavijanje i sprdačina brojnim sirotanima poslužilo kao INSTANT zamjena za cajke.

Otprilike, kao da umjesto u usta, pičku ili šupak rosni prvorazredne kurve guraš svoj čestiti kurac u plastičnu zdjelicu s mlakim pudingom.

Srećom Hrvatska je relativno brzo postala moderna europska država tako da su narodnjački klubovi postali nezaobilazno mjesto svakog pravog Hrvata koji drži do sebe.
Na prsima majica 'Heroj, a ne zločinac', klečanje na koljenima i urlanje stihova Arkanove crne udovice.
A vani kraj crnih BMW-a pucaju rafali k'o u Perušiću 1991..
Prava SATURDAY NIGHT FEVER....

Idemo mi dalje....

SARKAZAM- zajedljiva i zlobna ironija

''Uh, što je lijepo ostati bez ruke ili noge za mog Karamar....''(pardon Busha...miješam ih jer obojica zamuckuju i imaju sličan bistar pogled.)
Većini američkog bijelog smeća gospodin Beck (Beck, Beck ne Bush, jeb'o Vas Bush) nije predstavljao ništa. Najobičniji luzer se ne uklapa u sliku rasnog američkog mužjaka koji pivu otvara zubima, na haubi svog monster tracka jebe drolju s kaubojskim šeširom i kojem desno orijentiran kurac nikad nije mlohav.
A u jajima sperme dovoljno da bi u godinu dana poduplao cijelu Alabamu.

Šteta, jer Beck je po mišljenju moje malenkosti kao svojevrsni nasljednik Franka Zappe odlično zaorao područje na kojem s ove strane oceana ipak vlada apsolutni Svjetski mega car.
Moja najveća inspiracija, idol svakog pametnog i nenormalnog čovjeka s ovih prostora i definitivno najluđa pojava koju je glazba iznjedrila.
Ikad!
Dirk se opet češe po čelu....

Rambo Amadeus!

Njegova najdraža priča mi je svakako 'Švancvald klinik' u kojoj predsjednik ljevodesničarske stranke daje spermu, a nakon toga mijenja spol kako bi mu ubrizgali tu istu spermu i kako bi zatrudnio da se rodi njegova savršena kopija, no greškom mu zašiju 'jalovu kurbinu pizdu koja oploditi se ne da' pa onda ide potražiti svoj penis koji je transplantiran nekom transvestitu Švicarcu pa on kreće po Švicarskoj pušiti penise od kuće do kuće dok napokon ne pronađe svoga, ali kako se vlasnik(ca) ne želi odreći spolovila stupe u brak i na kraju glavni lik kaže rečenicu od koje će mi se vječno grčiti vilice od smijeha.
Ova lijepa i mudra misao je zaslužila CAPS LOCK i zasebni redak.
Dakle:

GDJE SAM BIO, ŠTO SAM RADIO, JA SAM SE NA ROĐENI KURAC NASADIO!

Znam da ćete nakon komentiranja ovog teksta svi četvero potražiti na Youtubeu spomenutu skladbu, a zasad Vam evo još jedna Rambova minijatura bez konkurencije u ovom dijelu Mliječne Staze:



Idemo dalje....

RAZUM-sposobnost poimanja, logičkog mišljenja, zaključivanja i rasuđivanja, um, pamet, razboritost (skoro da i nije potrebno, ali ću opet navesti da je to -Anić 1991.)

Eto, definicija je skroz jednostavna i baš je tužno što je teško izvediva u našoj praksi.
Jedini svjetionik zdravog razuma, najbolji kritičar društva i, jednom rječju, najbolji hrvatski bend svih vremena TBF su jedna od rijetkih oaza zdravog razuma i bjelodani dokaz da je i s inteligencijom ponekad moguće upasti u močvaru ustajale hrvatske estrade.


O TBF je već rečeno sve tako da sam za kraj pripremio spot njihovih kolega koji mi je i poslužio kao okidač za današnju epizodu.

'Dječaci' su bjelodani dokaz da Zagrepčani i Splićani mogu skupa.
Dovoljno je znati čitati i pisati, uočiti tko je to zapravo usrao ovu našu lijepu državu, primijetiti da je Božjim pastirima bitan jedino novac i sve će barijere biti srušene.
Pjesma s kojom završavam je potpuno izvanserijska sprdačina, a izrada je koštala, kako sami autori kažu, 900 kuna!
700 za janje, 150 se polokalo, a 50 su dali kamermanu.
Iako se otvoreno rugaju sa svim općim mjestima naše estradne pjesmarice slušatelji kojima su 'Rokeri' bili vrh, 'Vatrogasci' poslužili kao zamjena za cajke, a Rambo 'manijak kojem se, brate ono, ful smiju kad kaže ono - kurac, pička, govno, sisa' to groteskno ruganje u ovoj pjesmi uopće ne primjećuju već im vjerojatno i ova 'pesma dušu cepa'.

Scena u kojoj jedan od protagonista praseći žvače oveći komad janjetine je čisti stopostotni klasik!
Stoga uživajmo zajedno!




UPUTE, PITANJA, ZADACI

1.Za koliko kuna bi se 90% tamburaša jebalo u guzicu?
2.Kakav je točno šupak prvorazredne kurve u koji bi, umjesto u puding, trebao gurati svoj kurac?
a)rosni
b)blago nadražene sluznice
c)razvaljen ko da je u njemu pukla ona zelena petarda
d)uzak i suh šupčić k'o u vjeverice
3.Na što se rođeno nasadio junak Rambove pjesme 'Švancvald klinik'?
Nacrtaj to u bilježnicu i oboji.
4.Ako ste uočili zlobnu konstataciju o Škorinim razglednicama iz Amerike vjerojatno znate završiti i slijedeći stih:
''Tamburica svira kurac pičku:
a)dira
b)Mira
c)isto svira
5.Tko nije na prvu shvatio da je u prvom odlomku riječ o 'Rokerima s moravu'?
a)teta Wind
b)Ibro Spigovac
c)Dirk Diggler
d)Ranko Marinković
6.Jesam li Vam se popeo na vr' kurca?
a)da
b)još odavno
c)na dobrom si putu

Pliva patka preko Save or Cancel?










- 11:02 - Komentari (12) - Isprintaj - #

Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (2)
Siječanj 2015 (8)
Prosinac 2014 (8)
Studeni 2014 (7)
Listopad 2014 (6)
Rujan 2014 (5)
Kolovoz 2014 (8)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (5)
Travanj 2014 (5)
Ožujak 2014 (6)
Veljača 2014 (5)
Siječanj 2014 (8)
Prosinac 2013 (5)
Studeni 2013 (8)
Listopad 2013 (6)
Rujan 2013 (12)
Kolovoz 2013 (12)
Srpanj 2013 (8)
Lipanj 2013 (6)
Svibanj 2013 (8)
Travanj 2013 (8)
Ožujak 2013 (13)
Veljača 2013 (8)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (8)
Studeni 2012 (7)
Listopad 2012 (7)
Rujan 2012 (8)
Kolovoz 2012 (8)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (5)
Travanj 2012 (6)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (12)
Prosinac 2011 (8)
Studeni 2011 (8)
Listopad 2011 (9)
Rujan 2011 (7)
Kolovoz 2011 (7)
Srpanj 2011 (10)
Lipanj 2011 (8)
Svibanj 2011 (8)
Travanj 2011 (9)















































Tesla je umro,Einstein je umro,a ni ja se ne osjećam najbolje - MAURICE SPIGOROVSKY

free counters