free counters

SEKS, POLITIKA I GOSPODARSTVO

ponedjeljak, 20.09.2010.

NE DAJ BOŽE DA OVO TKO PROČITA


U današnjoj epizodi 'SPIG' će u svojoj iznimno duhovitoj maniri napisati par riječi o TV programu nekad i sad što znači da odmah na početku slijedi jedna crtica koja se dogodila prije nekih cca 20-ak godina ( u, kako smo stari !).
Znači , jedna moja draga prijateljica iz Rijeke hodala je s Nijemcem po imenu Volker ( sumnjam da ću ga ikad više sresti , al' eto , zahvaljujući 'SPIG'-u od ovog trenutka je ušao u legendu i zato… Pozdrav Volkeru ma gdje bio ! ). Čovjek se ujutro probudio i onako pospan i zgužvan uzima daljinski ne bi li malo razbio monotoniju sumornog riječkog jutra . Naša generacija i oni malo stariji se dobro sjećaju koliko TV programa smo u to vrijeme imali na raspolaganju .
No , Volker to nije mogao znati i kliknuo je ambiciozno broj 1 na daljinskom… kad ono…ni manje ni više, već - TV izložba ! To mu je bilo zanimljivo kao i dokumentarci o parenju krumpirove zlatice i čovjek ni pet ni šest, stisne broj 2 ! Kad ono…ššššššššššš- snijeg ! Stisne on broj 3 , a ono opet…ššššššš – snijeg, ali malo tamniji ! Sad već malo iznerviran stisne broj 4 , a ono snježni , jedva vidljivi RAI UNO i normalno , nešto besmisleno ! Ode on na opciju Channel up i stišće , stišće , stišće … a ono - ništa !
Sve što je stisnuo kao da je nabadao prstom u guzicu!
Volker nije mogao znati da drugi program i Z3 počinju kasno popodne i lagano iznerviran izgovara rečenicu kojoj se ja smijem još i dan danas :'' Hey , what's wrong with your television ?''
Ništa , dragi moj Volker ! 'Nokia' iz Duty free shopa je sasvim u redu !
Čovjeku čija je jutra ispunjavao 'VOX' , 'RTL', 'VIVA', 'MTV', 'EUROSPORT,'
'DSF','CNN'… bilo je potpuno nezamislivo da na televiziji imaš samo jedan jedini kanal u 10 sati ujutro . E , sad Vi očekujete da ću ja početi pričati kako nam je sad prva liga jer u udarnom terminu na HTV 1 možeš gledati kako forenzičari iz Las Vegasa pažljivo režu jedan leš , na RTL-u njihove kolege iz Miamia istovremeno gnjaškaju po crvima iz utrobe nekog drugog leša , na TV NOVA se nudi neka serija gdje su , gle čuda , upravo iskopali neki treći …hm , leš , a na HTV 2 najveći horror od svih - Branko Uvodić glumi bećara koji se nije nikad napio u životu i razgaljuje naciju glazbeno scenskim spektaklom 'Lijepom našom' …ali neću!

Današnje generacije jednim jedinim klikom dobivaju na tacni puste gigabajte filmova , serija i igrica, a od tog svakodnevnog bombardiranja ogromnom količinom informacija potpuno se izgubila strast za uživanjem u bilo čemu ! Poznam čovjeka koji je za sad skinuo preko 20 000 albuma u mp3 formatu i …gle čuda , rijetko ih sluša…ali 'daunlaud' ide dalje…
Nakon mjesec dana svakodnevnog žderanja škampi čovjek se obično zaželi hrenovki !

Gdje je ono slatko iščekivanje crno bijelog Tarzana sa Johnom Weismullerom u nedjeljnom popodnevu radi kojeg se skraćivalo vrijeme provedeno na plaži da što prije stigneš doma ? Gdje je ono svršavanje u gaće zbog iščekivanja koji će film biti prikazan za Novu godinu i kad vidiš da je to 'Superman', srce nije stalo lupati 15 dana od uzbuđenja ? Gdje su one puste ulice za vrijeme emitiranja 'Kviskoteke' u kojima bi Radoslav Dodig u igri asocijacija rekao B-2 …'' špatula''…a nakon toga :''Da li je konačno rješenje Marija Terezija?'' …i pogodio ! Gdje su oni crtići o Gustavu na poluvremenima utakmica ? Gdje je ono trčanje iz škole nakon popodnevne smjene da stigneš na crtić u 19.15 ( boljim danima išli su Duško Dugouško i Patak Dača , slabijim danima Pončo i Toro i Eustahije Brzić , a četvrtak smo svi mrzili zbog 'Vegetine' kuhinje u kojoj bi Stevo Karapandža i pokojni Ivo Serdar i najfinije jelo uništili sa nekoliko žlica 'Vegete' koja se usput rečeno umjesto najfinijeg dodatka jelima pretvorila u prvi sinonim za menzu)? Gdje su , zatim , one kino premijere sredinom osamdesetih u Rijeci kad je svaki dan šibao drugi hit , a za vrijeme prodaje ulaznica za 'Top gun' su dežurala kola hitne pomoći jer su cure od višesatnog čekanja u redu na onoj paklenoj vrućini padale u nesvijest ? Zbog premijere najobičnijeg filma, alo ! A tek kad bi Cigančići ispred kina mahali nogama nakon prikazivanja filma sa Bruce Leeom ili se šaketali nabrušeni radi Bud Spencera i Terence Hilla .
I tako dalje , i tako dalje…

Današnja djeca traže idole u onim propalitetima iz 'Big Brother' kuće te estradnom deponiju zvanom 'Farma' , kopiraju roditelje u njihovoj snobovštini pa umjesto loptanja na zraku i uživanja u prirodi (pa i po cijenu razbijenih koljena) šest sati dnevno ubijaju monstrume na plejstejšnu, a ostatak vremena listaju modne časopise i gledaju RTL ekskluzive , a idole traže u takvim glupačama (i njihovim muškim kolegama) od kojih je većinu Bog stvorio samo za masni , debeli kurac i ništa više . Tvrda pornografija vrišti iz svake trafike tako da kraj 'Dječjeg kluba' stoji DVD na kojem piše 'Analni snovi 6' ( a kad to smeta čak i meni onda možete znati koliko smo se nisko spustili ). Gdje su one blažene kute i papuče u kojima su sva djeca bila ista ? Umjesto igre i druženja već u vrtićima počinju separacije i kurčenja sa robnim markicama i mobitelima .
Cilj današnjice je postao samo imati , imati , imati , čim više , nije bitno da li mi je to uopće potrebno , ali samo daj , daj , daj…meni , meni , meni …svega… daj , daj , daj…još,još…trpaj…
Ponovo moram citirati majstore iz 'SPIG'-a : Ovo nije žal za prošlošću već klasično jebanje majke sadašnjosti , a evo Vam i najzorniji primjer :
Poslijeratne generacije , znači naše matere i očevi, su doslovno gladovale i veselile se blagdanima zbog fete bijelog kruha , ali nitko u svom tom očaju nije bio depresivan , potišten , šizofren …Sve je odjekivalo od pjesma , veselja i smijeha !
Nemojte samo pizditi da su to bila druga vremena jer danas , uz svo to obilje svega potrebnog i nepotrebnog sami sebi nabijamo toliki presing da self help priručnici na policama shopping mailova idu kao blesavi . 'Kako se obogatiti u 30 dana?'
Kako je to jadno kad se psihički bolesni Hrvati ( a ima ih sve više i više ) hvataju tih knjižica , čime ne spašavaju sebe već isključivo čudesno carstvo šačice pametnih keruma i njemu sličnih .
Uskrs i Božić koji su za mene , dosta problematičnog vjernika , bili i ostali jedini pojam za pravo obiteljsko okupljanje pretvorilo se u opće jebanje matere svima po spisku zbog paklene gužve na parkiralištima shopping centara i u neku posranu utrku u želji za trošenjem , trošenjem ,trošenjem i kupovanjem nepotrebnih stvari iz asortimana 'Sve po 8'.
E , vidite , ja nemam tih problema i uvijek će mi centar Šibenika sa svojim malim, tihim dućanima uključujući i gradsku tržnicu uvijek biti privilegirani u odnosu na raskošna betonska čudovišta optočena neonom čiji je primarni cilj da svi skupa čim prije odemo u … ma , znate već !
Počeo sam o TV programu , a završio na obračunu s ovim našim bolesnim kapitalizmom!
Jebi ga , na mogu se nikako pomiriti sa našim naglim napretkom (mo'š mislit') i zato ću Vam sad reći sedam zlatnih pravila socijalizma. Čitajte pažljivo :
1. Svi su bili zaposleni
2. Iako su svi bili zaposleni nitko ništa nije radio
3. Iako nitko ništa nije radio norma se uvijek prebacivala 100 %
4. Iako se norma prebacivala 100% svi su dućani bili prazni
5. Iako su svi dućani bili prazni svi su sve imali
6. Iako su svi sve imali svi su krali
7. Iako su svi krali nikad ništa nije falilo

Za kraj još samo izjava mog duhovnog gurua , pokojnog Miljenka Smoje :

''50 godina smo živjeli u mraku . Tko je upalio svjetlo mater mu jebem !''



- 19:20 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (2)
Siječanj 2015 (8)
Prosinac 2014 (8)
Studeni 2014 (7)
Listopad 2014 (6)
Rujan 2014 (5)
Kolovoz 2014 (8)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (5)
Travanj 2014 (5)
Ožujak 2014 (6)
Veljača 2014 (5)
Siječanj 2014 (8)
Prosinac 2013 (5)
Studeni 2013 (8)
Listopad 2013 (6)
Rujan 2013 (12)
Kolovoz 2013 (12)
Srpanj 2013 (8)
Lipanj 2013 (6)
Svibanj 2013 (8)
Travanj 2013 (8)
Ožujak 2013 (13)
Veljača 2013 (8)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (8)
Studeni 2012 (7)
Listopad 2012 (7)
Rujan 2012 (8)
Kolovoz 2012 (8)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (5)
Travanj 2012 (6)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (12)
Prosinac 2011 (8)
Studeni 2011 (8)
Listopad 2011 (9)
Rujan 2011 (7)
Kolovoz 2011 (7)
Srpanj 2011 (10)
Lipanj 2011 (8)
Svibanj 2011 (8)
Travanj 2011 (9)















































Tesla je umro,Einstein je umro,a ni ja se ne osjećam najbolje - MAURICE SPIGOROVSKY

free counters