05

četvrtak

prosinac

2019

Kamo žuri Hrvatska?



Globalna kriza i recesija bili su povod hrvatskoj vladi smanjiti rashode za mirovine (braniteljima), za plaće uposlenicima kojima plaće proizlaze iz državnog proračuna, za tekuće i investicijske potrebe , ...

U paketu smanjivanja plaća nastavnicima, sindikati (ne samo prosvjete) su pristali na privremeno smanjivanje primanja i materijalnih dodataka (kako bi se prevladala kriza i recesija). (Napominjem, u RH recesija i kriza nisu posljedica svjetske krize već postoje unutarnji uzroci.)

Sve pogođene privrede su poduzimale mjere za ublažavanje i uklanjanje krize. Samo je Hrvatska produžavala agoniju.
Konačno, osvanuo je dan kad se proglasio izlazak iz recesije (aludirajući na krivnju vlada u razdoblju trajanja i prije izbijanja krize).
Po sporazumima s interesnim skupinama (udruge branitelja, sindikati) ostvarili su se uvjeti za povratak primanja (mirovina, plaća, regresa, božićnica, ...) na razinu onih prije smanjenja.

Promijenite garnituru talibančića u foteljama, i preskočite potpisane ugovore, pozovete na pregovore i štrajkove one kojima ćete lako objasniti da varate narod pričama o izlasku iz recesije i krize, pojasnite im kako je povrat polovice otkinutog uspjeh (i prisilite ih da sudjeluju zajedno s vama u obmani onih koji nemaju nikakav sporazum (jer su j*beni porezni obveznici i korisnici usluga državnih firmi).

Nastavak krize (prekomjernog trošenja) proističe iz prakse smanjenih prihoda (svi su na državnim jaslama u kojima nema ništa, pa vam od srca želim da tamo i ostanete ...).
Dok se tako lažemo (zbog laži i traje kriza), oni koji lažu najviše usput razaraju državu (naciju-narod, teritorij, jezik i sposobnost stvaranja odnosa s drugim državama).
Ali od količine laži i ispraznosti (državnih proračuna koji se temelje na zaduživanju a ne na stvaranju BDPa) nitko ne primjećuje osnovne političke promjene (one koje smo htjeli zaustaviti ratom, u miru bez prigovora puštamo). (Uistinu su oni koji su htjeli ratom postići neke ciljeve su bili glupi, lakše bi to postigli s nekoliko fotelja i plaćica za kretene).

Hrvatska se prekomjerno zadužuje, i prati je svo s*anje kao posljedica takvog ponašanja .

Uzmite pLenkovića i j*bite si * s njime.

Oznake: Hrvatska, globalna kriza, sindikati, štrajkovi, talibančići, kriza prekomjernog trošenja, laži, ispraznosti