31

četvrtak

ožujak

2016

Kriv(lj)a je partizanska, a ne četnička Srbija



Presuda Vojislavu Šešelju je pokazala kako privremeni međunarodni sud za ratne zločine na području bivše Jugoslavije ne smatra četničku Srbiju kao krivca za rat i počinjene zločine, već partizansku Srbiju.
Sudili su socijalistu Miloševiću (poborniku antifašizma i partizanskih tekovina, JNA proizišle iz partizanštine i državnog vrha proisteklog iz partizanske ideologije).

Utjecaj (četnika) Šešelja pored vojne policije, milicije, JNA i državnih (sigurnosnih) službi je (po ICTY-u) minoran. Odgovorna je partizanska Srbija.
Sve zablude partizanštine (proruske krvave boljševičko-ateističke ideologije) se sastoje u prikazivanju zločinaca humanistima (zašto onda Srbija 91. ili 92. nije procesuirala Šešelja?).

Priznavanje nedjela (progona, ubojstava, genocida, ...) ICTY je potvrdio u prijašnjim presudama. Teška nedjela protiv ratnog prava nije mogao počiniti bilo tko. Šešelj je sa svojim dobrovoljcima odraz (četničke) nacionalne Srbije (za koju ICTY ne nalazi dokaza da je imala oružane i organizacijske snage planirati i provesti zločinački plan genocida i etničkog čišćenja, sudjelovala je kao popratna snaga). Tužiteljstvo nije dokazalo (ili se nije ni trudilo dokazati) ozbiljnost sinergije četničke paravojske i državno-vojnog plana stvaranja Velike Srbije.

Krivnja partizanske Srbije iznova postavlja ulogu partizanske Hrvatske u stvaranju uvjeta za krvavi rat i nekažnjeno divljanje srpske vojske po prostorima bivše države. Komunističko-jugoslavenska ("antifašistička") klika je stvorila monstruma koji je nekažnjeno poharao prostore bivšeg sfrjota.

Poluge i kontrolu razaranja i uništavanja su stvorili titoisti, i iskoristili za svoje ciljeve. Prijetvornost titoista ne oslobađa ih krivnje.

Krivlja je partizanska od četničke Srbije.

jna granate i četnik, u Vukovaru


Oznake: presuda Vojislavu Šešelju, ICTY, stvarna odgovornsot Šešelja, krivnja partizanske Srbije, titoisti