06

subota

veljača

2016

Antifašističke zmije (U temelju i na temelju)



O politici i smislu ispraznosti






http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=1839

Ustav RH bilježi razvitak državotvorne misli i navodi da je u razdoblju drugog svjetskog rata izražena u odlukama ZAVNOH-a nasuprot proglašenju NDH. Ali u Ustavu tako ne piše (a moglo je). U Ustavu piše kako je uspostava temelja državne suverenosti u razdoblju drugog svjetskog rata, izražena nasuprot proglašenju Nezavisne Države Hrvatske (1941.) u odlukama Zemaljskoga antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske (1943.) ...

U razdoblju drugog svjetskog rata javljaju se dva pogleda na temelje državne suverenosti. Proglašenje NDH (1941.) i nasuprot odluke ZAVNOH-a (1943.).
Dok NDH smatra Hrvatsku suverenu u povijesnim granicama (nacionalna država hrvatskog naroda), ZAVNOH-ovska Hrvatska je u turskim granicama i nije nacionalna država Hrvata, dio suvereniteta bez ikakvog referenduma prenosi na federaciju (Jugoslaviju)(dio suvereniteta AVNOJ preuzima bez suglasnosnosti ZAVNOHA, toliko o ZAVNOH-u kao temelju), smatra državne granice bespotrebnim (jer po marksističkoj teoriji države odumiru), nenacionalnu tvorevinu smatra internacionanom, ...
Nabrajanje različitih državnih oblika u izvorišnim osnovama izrekom odbacuje ZAVNOH-ovku Hrvatsku kao prihvatljivu ...
U ustavnom navodu je sadržana povijest hegemonije AVNOJA (koji je osporio zaključke ZAVNOHA), sam ZAVNOH je taksativno naveden kao izraz volje dijela političkog tijela (koji je nadglasan i politički ušutkan). Može li takav politički izričaj biti temelj današnje hrvatske države? (Ne može!)
I NDH je bila izričaj težnje za hrvatskom državom i suverenitetom (što Ustav bilježi). Da je na stotinu godina (umjesto Jugoslavije) bila uspostavljena Velika Hrvatska i to bi u Ustavu bilo navedeno kao razvitak državotvorne misli.

Pozivati se na antifašizam kao temelje RH je neutemeljeno, jer je novi Ustav Republike Hrvatske (1990.) i pobjeda hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u PRAVEDNOM, LEGITIMNOM, OBRAMBENOM i OSLOBODILAČKOM Domovinskom ratu (1991. - 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje RH kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države izrekom iskazuje temelje Republike Hrvatske.

Smisao ustrajavanja na antifašizmu (koga više zanima antifašizam i fašizam) je redukcija hrvatskog državnog prava na tursku granicu (izvlaštenje hrvatskog državnog prava nad povijesnim teritorijima)(na kojima je do turske okupacije, potom srpsko-jugoslavenske okupacije, vrijedilo hrvatsko državno pravo).
Javne rasprave o Ustavu (bez posezanja za povijesnim teritorijima bit će temelj nekom novom Ustavu na koji će se Hrvati pozivati, a ono što su ispustili netko drugi će uvrštavati u teritorije nad kojima polaže suvereno pravo). S druge strane (nezakonito), RS ustrajava na suverenosti nad teritorijem na kojem srbi nikad nisu polagali državno pravo ...
Smisao političkog besmisla poprima obris. (Zločinci ste jer se pozivate na povijesno pravo, oni nisu zločinci iako su proveli genocid i počinili ratne zločine (prije 20 godina) ...)


Oznake: Ustav RH., različiti državni oblici, neprihvatljive osobine ZAVNOH-a, antifašizam drugog svjetskog rata u Hrvatskoj nije, Domovinski rat kao prekretnica u odnosu prema povi, antifašizam i turska granica, povijesni teritoriji i odbacivanje prava na njih k, istovremeno podupiranje nelegalne RS