13

ponedjeljak

ožujak

2017

Pitanje države (i temelja)



Tužba u SAD-u za odštetu stradalih u vrijeme NDH potiče pitanje sposobnosti kadrova u državnim službama.
Odgovor MVP-a (sa sumnjivim formulacijama o temeljima Republike Hrvatske na antifašističkim osnovama) krajnje je nekompetentno (nestručno).
Antifašističku borbu su poveli komunisti prerano (izazivajući nepotrebne civilne žrtve i bespotrebna razaranja), uz provedbu revolucije (koja je po međunarodnom ratnom pravu (koji je vrijedio u doba Drugog svjetskog rata) zabranjeno (zbog bespotrebnog izlaganja civila i dobara dodatnom stradanju).

Dokumenti o međunarodnom priznanju Republike Hrvatske su mjerodavni o naravi temelja RH (demokracija, slobode koje je RH bila dužna utkati u Ustav, međunarodne pravne standarde). Otkud sada antifašistički temelji kao dokaz da RH nije pravni slijednik NDH?

U francuskom ustavu u preambuli nema antifašizma kao temelja francuske republike. Znači li to kako je i Francuska pravna slijednica Petainove kolaboracijske države? U Francuskoj su okupatori bili Nijemci i uspostavili su marionetsku državu.
U francuskom Ustavu nema nikakve povijesti državnosti u preambuli. Znači li to kako Republika Francuska nema temelje?



Preambula ustava je literarni a ne pravni uradak. Zbog tog se u ratnom i međunarodnom pravu ne nastupa s preambulom ustava, niti Ustava i njegovih odredbi.

Ali ...

Ako je istina da je Republika Hrvatska nastala na temeljima ZAVNOH-a onda su Srbi dobili parnicu u Chicago-u, ali ću i ja podnijeti tužbu zbog prijevremenog ustanka, revolucije u ratu koji su prouzročili bespotrebno stradanje ljudi (čiji sam pravni nasljednik).
Tito je zločinac (jer je provodio zločine u ratu i u miru.)

MVP je nestručno, tendenciozno i ideološko ministarstvo. (Jer je Vlada RH takva.)

Oton Iveković


Oznake: Chicago, tužba, ndh, mvp, ZAVNOH, prerani ustanak, revolucija u ratu, ratno pravo, suvišna ratna stradanja, izvorište državnosti, međunarodno priznanje, ustavna preambula, ustav i međunarodno pravo, tito - zločinac

15

nedjelja

siječanj

2017

Plenkoviću nije nigdje mjesto




Koncert na Trgu Bana Jelačića, upriličen povodom proslave međunarodnog priznanja Republike Hrvatske (Hrvatska još nije priznata) iznova potiče neugodna pitanja.

Što plenković radi na Trgu? (Sramotno je da takva osoba blati svaki svečani trenutak novije hrvatske povijesti (u kojoj nije sudjelovao).)(Komunističko-partizanska praksa nametanja drukčije povijesti i otimanja prava na istinu.)






Oznake: međunarodno priznanje, Trg bana Jelačića, koncert, proslava, novija povijest, nepovijesne osobe