18

srijeda

svibanj

2016

Milivoj Lokas


Moj cijenjeni prijatelj (znalac i dobričina, poštenjak i gospodin starog kova) Milivoj Lokas objavio je na portalu Kamenjara pregled učinka nove vlade RH na gospodarska kretanja u prvom tromjesečju 2016. godine.

Članak RAST BDP-a, Milivoj Lokas Svibanj 18, 2016., Kamenjar, Analiza, Gospodarstvo
Članak je na razini dosega cijenjenog gospodina, ali je zbog pravovremenosti od posebnog značaja ... preporučam pročitati.


Uistinu je s razbojnicima bilo teško (glupi, nemarni, zlobni, nesposobni, pokvareni, ... ne znaš koja im je "vrlina" glavna), sada je prirodno očekivati bolje (što se i pokazuje) ... sdp je krao i da bi prikrio krađu desetaka milijardi kuna izvodio je sva moguća čudesa uništavanja (najlakše im je bilo uzeti gotove novce od zaduživanja ...)(ostale novce netko knjiži ... i teško ih je pokrasti) ...

SDP je izveo klasičnu zakonodavstvom i ostalim oblicima vlasti poduprtu pljačku više desetaka milijardi kuna proračunskih novaca. Proizvodnja krize (kriza je nesposobnost donositi odluke) na planu gospodarstva je zapravo prouzročena kako bi se uništila privreda u kojoj funkcioniraju knjigovodstva (koji bilježe i najmanju novčanu aktivnost). Takve novce ne možete otuđiti. Dok privreda funkcionira i puni proračun, nemate potrebe za državnim zaduživanjem. Najlakše je otuđivati novce pri zaduživanju (preko provizija). Ako je na 100 milijardi kuna zaduženja provizija 20%, izvučeno je 20 milijardu kuna.
Ako ste prouzročili pad gospodarstva možete se neometano zaduživati, a ostatak novaca interventno slati na kontrolirane račune (kao su i radili). Državne firme (HZZO sa preko 20 milijardi kuna i bez smislene kontrole raspolaganja novcima) su služile za (užurbano)(jer se sdp neće skoro vratiti na vlast) pranje velikog dijela proračunskih novaca ...
U krizi su svi kooperativni sa lopovima ...
HRT je raspustio dopisništva, srozao program (nakrivom programskom shemom, srbo-ruskim filmovima, ...) a trošak ostavio na prijašnjoj razini. Gdje je završavao ostatak novaca ...?

Hrvatska mora pobijediti (sile zla)!

Ovaj je blog napisan u čast velikom znalcu i domoljubu, živućoj legendi virtualnog i stvarnog (političko-gospodarskog) svijeta (svjetla i sjena) u kojim se snalazi i opstaje vertikalan (dosljedan svojoj istinskoj vrijednosti) ...Oznake: Milivoj Lokas, gospodarska kretanja, tromjesečje, Kamenjar, članak Rast BDP-a, knjiženje, urota i pljačka proračunskih novaca, zaduživanje, provizija, interventni računi, ubrzano pranje proračunskih novaca, HRT

11

petak

prosinac

2015

Umjesto pregovora nasilje ...


Državna blagajna (u društvu poštivanja (osobnog) vlasništva) ima poseban status.

Naginjemo li društvenom uređenju koje preferira osobno vlasništvo, upravljanje državnom blagajnom promatra se kao posebno vlasništvo (sa svim elementima poštivanja vlasništva i upravljanjem tim vlasništvom).
Ako društvo naginje društvenom vlasništvu, državnim se vlasništvom upravlja na (po pobornicima društvenog vlasništva, odgovornije) ravnomjerniji način zadovoljavanja interes cjelokupnog društva.
Razmimoilaženja o načinu poštivanju osobnog vlasništva i upravljanja državnim resursima stvorio je dvije ideološke struje, desnu i lijevu.


Zanemarimo li razlike u upravljanju državnom blagajnom, bila desna ili lijeva vlada, zajedničko je ocjenjivanje uspješnosti raspolaganja državnim sredstvima.
Ona vlast koja stvara gubitke mora biti zamijenjena, a ne mijenjati zakone (porezne) kojima se nadomješta materijalni gubitak te vlasti oduzimanjem od birača (poreznih i ostalih obveznika).

Kako je sdp (slijednik skj/skh) oduvijek pobornik društvenog vlasništva, stalno (neradom i nebrigom, otimačinom) su stvarali deficit državnog proračuna, nadajući se kao će zakonima taj manjak nadomjestiti oduzimajući iz osobnog (ne njihovog) vlasništva ... a zadržati vlast.

Onaj tko takvu vlast smatra podnošljivom, umjesto nasilnog svrgavanja, teško se poigrava sa sudbinom i osobnog i državnog vlasništva.

3. GOSPODARSKA, SOCIJALNA I KULTURNA PRAVA
Članak 48.

Jamči se pravo vlasništva.
Vlasništvo obvezuje. Nositelji vlasničkog prava i njihovi korisnici dužni su pridonositi općem dobru.
Strana osoba može stjecati pravo vlasništva uz uvjete određene zakonom.
Jamči se pravo nasljeđivanja.

http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=1841

Nažalost u Hrvatskoj niti Ustavni sud, niti DORH, niti Pučki pravobranitelj ne brinu o zaštiti ustavnosti i zaštiti građanstva (puka).

Pučki pravobranitelj opunomoćenik je Hrvatskoga sabora koji štiti ustavna i zakonska prava građana u postupku pred državnom upravom i tijelima koja imaju javne ovlasti.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Pu%C4%8Dki_pravobranitelj_u_Hrvatskoj

Članak 93.
Pučki je pravobranitelj opunomoćenik Hrvatskoga sabora za promicanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda utvrđenih Ustavom, zakonima i međunarodnim pravnim aktima o ljudskim pravima i slobodama koje je prihvatila Republika Hrvatska.

http://www.sabor.hr/ustav-rh-ustrojstvo-drzavne-vlasti

Umjesto promatranja milanovićeve (krvničko-zločinačke) vlasti kako uništava i državnu i osobnu imovinu hrvatskog stanovništva, trebalo ih je treći dan po formiranju Vlade uhititi, suditi, osuditi i zatvoriti. Podjednako i danas.
Moje ustavno pravo nije pitanje ideološkog karaktera i pogleda ...
Kada državna vlast ne poštuje Ustav i zakone (pravo), umjesto poštivanja prava upotrebljava se nasilje (jer sve pravne pute smjene takve vlasti kontrolira ta vlast, u svrhu samoodržanja).

Osvrnuo bih se na jedan (fb) problem. Problem je iznijela (ugledna) članica facebook zajednice magistar Deana Šonjić objavljujući javno pismo upućeno HRT-u povodom potpisivanja sporazuma o suradnju HRTa s Radiotelevizijom Srbije.

Moj dopis HRT-u (hrt@hrt.hr)
Poštovani,
tko je ovlastio vašeg ravnatelja Radmana da potpisuje u naše ime, osoba koje plaćaju pretplatu, sporazume o suradnji s Radiotelevizijom Srbije?
Protivno je Ustavu poticati integraciju bivših zemalja Jugoslavije, između ostalog, i putem televizijskog programa!
Nadam se da će vaš pročetnički ravnatelj ostati u fotelji još par dana, o onda letiti kroz prozor.
Srdačan pozdrav
magistar Deana Šonjić
Zagreb

https://www.facebook.com/deana.sonjic/posts/1068958409801254?comment_id=1069631269733968¬if_t=like

A odgovor ...

Poštovana gospođo Šonjić,
zahvaljujemo na Vašemu javljanju i zanimanju za Hrvatsku radioteleviziju.
Obavješćujemo Vas da je, prema Zakonu o Hrvatskoj radioteleviziji koji je donio Hrvatski sabor, glavni ravnatelj ovlašten donositi odluke o poslovanju Hrvatske radiotelevizije, a za svoj rad odgovoran je Nadzornom odboru HRT-a.
Zakonom je također određeno da je Hrvatska radiotelevizija prije donošenja nekih odluka obvezna provesti javnu raspravu, primjerice, pri izradi prijedloga programskih obveza, te pri namjeri uvođenja značajno novih audiovizualnih usluga ili značajnoj izmjeni postojećih. Za sklapanje poslovnih ugovora, odnosno ugovora o suradnji, Zakonodavac nije predvidio prethodno pribavljanje mišljenja obveznika plaćanja pristojbe.
S poštovanjem

Hrvatska radiotelevizija
RJ Komunikacije

https://www.facebook.com/deana.sonjic/posts/1069373496426412?comment_id=1069632023067226¬if_t=like


Oznake: državna blagajna, osobno vlasništvo, društveno vlasništvo, mjera uspješnosti upravljanja sredstvima, promjena vlasti, promjena zakona, svrgavanje, pravo na vlasništvo, Pučki pravobranitelj, Ustavni sud, DORH, HRT, obveznik plaćanja pristojbe, zakonodavac i predviđanje pribavljanja mišljenja