19

subota

prosinac

2015

Nismo dužni prihvatiti novu Vladu koju izglasa SaborReferendum kao oblik neposrednog odlučivanja narodaUstav RH, definirajući ovlasti Sabora i naroda, propisuje odlučivanje Sabora ili naroda neposredno.

Ako, nakon parlamentarnih izbora, Sabor izglasa povjerenje vladi koja nema povjerenje naroda, demokratska procedura nalaže prikupljanje potpisa za referendum o nepovjerenju vladi (i/ili Saboru).
Demokratsko (i ustavno pravo) odlučivanja naroda neposredno o svim odlukama Sabora je neotuđivo i (zasad jedina) mjera istinskog pripadanja vlasti narodu.

Povodom učestalih komentara kako smo dužni 4 godine trpjeti milanovćevu-petrovljevu vlast, nismo dužni ništa.
Čak nemamo obavezu poštivati rezultate izbora i da su bili transparentni za tu koaliciju. Referendum je način neposrednog odlučivanja, pošto je taj vid odlučivanja obvezujući za Sabor i tijela državne uprave, Sabor može izglasati povjerenje bilo kojoj Vladi, ali narod tu odluku demokratski i legalno može opozvati.

Vrijeme je za odlučan i organiziran odgovor onima što zloupotrebljavaju demokraciju i državne institucije za ostvarivanje vlastitih ciljeva.Pridružite se facebook grupi koja traži referendum o novim izborima ...

https://www.facebook.com/groups/1031125110244092/


Za spas HrvatskeOznake: Ustav RH., ustavno pravo odlučivanja, nepovjerenje naroda, demokratsko i neotuđivo pravo, mjera koju Hrvatska mora iskoristiti