29

nedjelja

listopad

2023

Penava, Vukovar, javni prostor




Legitimno isticanje ratne postrojbe kao odgovor na sustavno negiranje zasluga od ososba i politika protiv kojih je i vođen oružani sukob, pa i strahote Vukovara koje su plod osoba i politika koje se uzdižu iznad tih činjenica (orjunaško-izdajničke dezertersko-subverzivne klike, u koju spada pLenković s vascelom familijom (mamom, tatom. i njihovom cop&ladi)) čin je hrabrosti ali i obaveza (zaustavljanja orjunaškog iživljavanja).

gArnitura oko pLenkovića i sam pLenković moraju snositi posljedice za svoja prijeratna, ratna i poratna zločinaštva (nad nedužnim pukom željnog mira i blagostanja).

Sam Nicolier je ustao protiv nepravde, ne ulazeći u uzročnike i činitelje. Da, nije ustao protiv orjune nego u obranu nedužnog puka. Njegova žrtva je upozorenje svima nama koliko je zločinaštvo uzelo maha. Pa je ponukalo mladog francuza na žrtvu života za pravdu.

Jugo-slavosi (plaćena bratija debila i kretena) ne priznaju ničiju žrtvu (jer vlastitu ne podnose a druge koji se žrtvuju spaljuju u memoriji onih za koje je žrtva podnesena).

Orjunaši nisu sudionici sukoba već lažci i izdajice, pokvareni licemjeri koji (po rUsko-srpsk0m nalogu) iskrivljuju povijest, negiraju stvarnost.
Valjda zbog toga vlast koristi mehanizme prisile, pa je neprihvatljivo trpjeti takvu vlast (vlast nekog drugog naroda, vlast radi vlasti).

Omalovažavanje stvarnih događaja, osoba i žrtava u korist izmišljene jugo-nedođije pod ruskom čizmom, narod obespravljen i svakodnevno obasipan orjunaškim umotvorinama (tito veliki, plenković pametni i naobraženi, milanović svjetski, josipović talentirani, kosorica sveprisutna, .... srbija do trsta) nije prisutna samo u Vukovaru. Diljem Lijepe Naše obljetnice i nacionalna obilježavanja su preuzeli trećerazredni š*pci koji poreznim novcima mijenjaju povijest u korist svojih računa, na račun naroda).

Hrvatska ne postoji s njima, nego postoji pored njih (bez obzira na na nakaradno omalovažavanje obljetnice Bleiburga, kao i svih drugih obljetnica: Vukovara, Zadra, Lipika, Sunje, Jasenovca, Karlovca, ...).

Vrijeme je za rat poslije rata.


Oznake: Vukovar, Penava, HOS, orjunaš, nacionalne obljetnice