16

ponedjeljak

srpanj

2018

Na svu sreću je Hrvatskoj pobjeda manje trebala


Uspjeh nogometne reprezentacije Hrvatske na svjetskom nogometnom prvenstvu je objedinio hrvatski narod, Svaka pobjeda i uspjeh naših je podizao moral hrvatskom narodu.
Nada kako će okruniti svoj pohod pobjedom u (velikom) finalu pokazala je kako pobjede nacionalne reprezentacije nisu potrebne samo Hrvatima.

Nogometni uspjeh (na svu sreću) je bio potrebniji (naturaliziranim) Francuzima.
Francuska je multi-kulti odabir morala braniti multi-kulti (alibi) reprezentacijom.

Zašto su Francuzi poslali alibi reprezentaciju?
Utjecaj nogometa na društvo je nemjerljiv (nevažan). Najvažnija sporedna stvar na svijetu.
Zabava i veselje. Hrvatska nije spala na to da joj nogomet zamuti perspektivu (izlaska iz ropstva, izlaska iz siromaštva, izlaska iz zabluda zajedničkog vlasništva, izlaska iz nerada i trećerazredne nebrige).
Hrvatska zabavom ne namjerava prikriti ozbiljnije probleme. Nogometni uspjeh (najugodnijeg iznenanđenja nogometnog prvenstva) iznova skreće pozornost na mukotrpni rad i zalaganje koje stoji iza uspjeha (već uspješnih) hrvatskih nogometaša.
Hrvatski političari (titoisti, iznikli iz porobljivačke i osvajačke politike) protive se i sabotiraju hrvatski nogomet (za razliku od ostalih država koje se služe nogometom kao političkim sredstvom).

Francuzi su, na svoju žalost, pribjegli alibi reprezentaciji kojom ne rješavaju već produbljuju svoje probleme. (Koncept situiranih Francuza i imigranata koji popunjavaju niže plaćena radna mjesta, što se pretvorilo u civilizacijsko-kulturološki rat koji Francuzi gube.)(Hrvatska navija za drukčiju Francusku, iako je iz drugog razloga pobjeda bila potrebnija Francuzima ...)


Hrvatska je pobijedila prosječnost, pobijedila je lakomislenost. Odigrala finale za pamćenje. I otvorila oči narodu o stvarnim problemima (korumpirana, odnarođena političko-pravosudno medijsko-gospodarska klika koja (po)održava ropstvo).
Francuzi su pobjedom sve svoje probleme gurnuli u stranu (a sutra (večeras) će ih dočekati još veći).

Hrvatski su problemi manji, pa je i srebrena medalja razlog za istinsko slavlje. Na (veću) sreću.

Veselimo se ogromnom uspjehu hrvatskog nogometa. Velika predstava, ogromno veselje, velika zabava.
Finale za pamćenje.

Bravo Hrvatska!


Oznake: finale, Hrvatska, Francuska, pobjeda, multi-kulti, problemi, utjecaj nogometa, nevažan, finale za pamćenje