30

ponedjeljak

rujan

2013

PREVODI DAJANINIH DELA

Dela koja su do sada objavljena polako će u toku sledeće godine ući u proces prevoda na druge jezike kako bi bila dostupna u 5 zemalja. Do sada je preveden samo Francuski poljubac na mađarski jezik. Godine 2011 je objavljen Francia csok koji je i promovisan. Sada će se i drugi romani prevodti na mađarski, engleski, francuski, italijanski i španski jezik.
Želja Dajane Diverno jeste da njena objavljena dela budu dostupna u najmanje 50 zemalja sveta.








29

nedjelja

rujan

2013

LOŠA DEVOJKA SE VRATILA U GRAD - DAJANA DIVERNO

Loša devojka se vratila u grad
Već se oseća zvuk metala daljine
I kog briga ko je star, a ko mlad
Spusti let, spusti ponore, visine.

Opet se čuje zvuk pucnja u noći
Loša devojka se vratila u grad
Opet će tebi na potpeticama doći
Da osetiš tu strast, tu žudnju, tu glad.

Zvuk metala daljine ko oštice para
I bljesak vrha srebrnog sjaji mesečina.
Opet glad ta telom razbija i hara.
Spusti svoj let, s tog ponora, visina.

Poznaješ je dobro, svaki otisak prsta
Za žudnjom iskona telom ubija te glad
Ko da tu patnju skidaš s sebe, k'o s krsta
Loša devojka se evo vratila u grad.

7 GODINA SA VAMA - DIANNA DIVERNOE

Kada je objavila svoj prvi roman 2006 godine i napravila prvu promociju nije delovalo kao da će, eto, čak i opstati u svetu književnosti, da će objaviti 20 dela, biti predivna i jedan od konkurenata na Nobela. ali znate vi nju, ona nikad ne odustaje. Slavi 7 godina rada, mnogo novih planova. Tokom sledeće godine planirano je da se ide na 36 dela, proboj u najmanje 5-6 zemalja itd itd....
Pa ne znamo kako će biti kad bude slavila 10 ili 20 ili 25 godina rada, ali verujemo da će ostvariti sve svoje zamisli.
I znate kako to Dajana Diverno kaže: ''Ja sam dobra duša, volim svoje neprijatelje.. Uvek im želim da duuugo žive, da vide sve moje uspehe''
Nadamo se da će i jedan jubilej, recimo 25 godina njenog rada, biti posvećen upravo onima koji je ne vole.

28

subota

rujan

2013

PAR LEPIH SLIKA - DAJANA DIVERNO


Tokom septembra baš i nije bilo Dajaninih slika, ali nema veze sve će se to nadoknaditi za one koji je vole. Obične slike, slike u gradu, slike na žurkama i zabavama......Sve ćemo to postaviti










27

petak

rujan

2013

TELEVIZIJA, RADIO, PROMOCIJE, GOSTOVANJA

Uskoro posete televizijama i promocije. Dajana Diverno u divnim crvenim kreacijama koji ističu njenu divnu figuru, s svojih 20-tak dela, govoriće o planovima koje ima, dostignućima, gde se sve njene knjige mogu kupiti, gostovanjima, ali i o međunarodnim takmičenjima. Dugo je nije bilo, a napokon će opet biti u medijima.Koliki su joj izgledi da narednih godina bude jedan od konkurenata na Nobelovu nagradu za književnost, da li će biti deo američkog književnog društva, da li će posetiti Struške večeri poezije, sve o filmovima itd...
Dugo je nije bilo, što ne znači da ništa nije radila.

15

nedjelja

rujan

2013

TIP OD AKCIJE / Dajana Diverno

Kap krvi i ruža na stolu
Miris parfema mog čini ti se znan.
Nalazim te u sreći, nalazim i u bolu
Tako bih od života da budeš mi dan.

Tip od akcije, tebe ta akcija nosi
Tren rizika, tren pogleda smrti u lice
A voliš da uživaš u mom liku i kosi
Mojim glasom gude ti srca žice.

Kap krvi ko da pečatiš pismo
Ruža na stolu za ljubav što vri.
Za ono što smo sve mogli, a nismo
Pustimo sad seme ljubavi da zri.

Uvek nešto novo,svaki tren je jedan
Život bez reprize hodimo u Pradi il bosi
Učini život da ti bude jedinstven i vredan
Tip od akcije. Tebe ta akcija nosi.

Zbirka Dianne Divernoe TIP OD AKCIJE, savremena i moderna zbirka. Neke od pesama su Smrti u lice, Ne nisi me dotaknuo, Život bez reprize, Kreni stani stoj i mnoge druge. Jedinstveno za ovu zbirku je da je napisana za 2 dana, da je reč o kultnom delu koji prati kult revolvera, tako da su pesme kao Opasan ko metak, ili Revolveri i svila samo deo jedinstvene poetske celine.
Prepoznaltjiv -krimi - stil kroz romane Dajane Diverno konačno je zaiskrio pred nama i u stilu ljubavne poezije.

SIJAJMO RADOSNO DA OBASJAMO RADOŠĆU I DRUGE

Prelepih 5 zbirki uskoro pred vama. Pesničke večeri gde će Dianna Divernoe čak i otpevati neke od pesama. To su dakle: Poslednje jutro u Beču, Balada o ruskom tigru, Nešto na tvojim usnama, Srce od kristala, Srce na kiši i verovatnoe će biti predstavljena zbirka Tip od akcije.
Dakle volite akciju, Dianna čak i kad deluje da ništa ne radi, sigurno nešto piše ili sprema. A pred nama je još 14 zbirki koje treba objaviti. Dakle biće teme poezije.
Pesničko veče će biti i u Subotici, Beogradu, Bačkoj Palanci (na teritoriji Srbije i Vojvodine), a takođe i u Zagrebu.
Na teritoriji Mađarske biće predstavljeni isključivo romani, ali jedna pesma će se naći u zborniku.

14

subota

rujan

2013

PREKO 40-TAK KOMPONOVANIH PESAMA

ko 40-tak komponovanih pesama Dajane Diverno. Pesme su ujedno i prevedene na 2-3 jezika i s njima se može raditi i u drugim zemljama. Zaista impozantan rad Dajane Diverno ogleda se pre svega u onom njenom - nema toliko visokog zida, kog ja ne mogu preskočiti. Tako da je polako odrađeno što je pre izvesnog vremena delovalo kao nemoguće. Na pitanje da li će pesme biti nuđene našim ili hrvatskim pevačima, Dajana je rekla da joj je svejedno.
Neke od pesama su: Zadnja cigara, Precizan ko metak, Pozovi me i mnoge mnoge druge, ali među ovim pesmama će se naći i pesme iz zbirke Tip od akcije. Cene pesme svakako varira, mada je Dajana tražila pesme s zanimljivim rečima koje bi imale što bolju prođu na estradi.

12

četvrtak

rujan

2013

S.O.S / Dajana Diverno


S.O.S – Poziv za pomoć,
slušaj da zvona zvone
A tebe nema dok kuca ponoć
Čežnje će sad da me slome.

Puštam poziv za tebe ko oblak dima
S.O.S. da čujem ti glas.
I svoju čežnju odjednom bih da pokažem svima
U naručju tvom da pronađem spas.

Videh da tako u drevna vremena
Neki ljudi su slali znake
Pa bih da skinem tuge bremena
I u zanosu bola šaljem ti zrake.

Poziv je ovaj upućen za pomoć
Imenom tvojim ljubav ću zvati
Budi uz mene dok zvoni ponoć –
S.O.S. znam da ćeš znati


Zbirka pesama TIP OD AKCIJE




BITI USPEŠNA ŽENA - BLOG - DAJANA DIVERNO

Biti uspešna žena u današnjem svetu nije lako. Najpre obaveze koje se javljaju u životu, biti dobra majka, dobar pisac (u mom slučaju), biti vesela, jaka, hrabra, odvažna, lepa.... Ponekad, ima trenutaka, pitam se - treba li meni sve to? Mnogo puta su me pitali kako uspevam sve to..
Odgovor je kratak i jasan, a to je odgovor verujem mnogih uspešnih žena - spisak obaveza koje imam nikad nema kraj.
Da pojasnim?
Ok. Roman ko roman, osmišljen je naslov, ispisan siže, završen, napisan roman. Potom objavljivanje dela, pa prevodi dela, pa scenario po tom romanu, pa prevod scenarija. Onda pomislim kako je super što sam objavila 20-tak dela, i da je još bolje što me čeka još 80 dela na objavljivanje, a treba da napišem još najmanje 100... A onda pomislim da samo objavljena dela, 20 kom, treba da objavima u najamanje 50 zemalja, da se sve to prevede, izreklamira, postavi, posete se mnogi gradovi... Pa i onda ovih 80 romana što čekaju, a i onih 100 što ću još napisati. A onda dolaze scenariji i ekranizacije, a dobro bi bilo da opet posetite sve te gradove koje ste prethodno posetili s knjigom, ali ovog puta i zbog filma. Sve u svemu, mi pisci, ne znam da li znate, nikad ne idemo u penziju, a da stvar bude još gora u pravom elementu smo tek nakon smrti... Tek tada, u grobu, smo uspešne, poznate i slavne žene.. elem... uglavnom.
Ako ste u prilici, između promocija i filmova, idite na letovanje,zimovanje, planinu... Al tu onda.. savetovaće vam, ne bi bilo zgoreg da ponesete lap top pa i nešto napišete. Ipak vi ste pisac, promenili ste sredinu, iskoristite inspiraciju. Tako da vam i odmor prođe u radu. A kad se s tog odmora i vratite kući, tad svakako nastavite da pišete.. jer ste se dosta odmarali, pa je vreme da se posvetite poslu.
Tako da magična formola za uspeh glasi - uspešni pisci nikad nemaju kraj spisku svojih obaveza, a taj spisak se produžava i produžava
I kad sve to sagledam, ponekad pomislim da bi mi bolje bilo u nekom drugom poslu, da lepo s 60 odem u penziju i bavim se unučićima, baštom i pekmezima. Možda u nekom drugom životu, jer u bilo kojoj drugoj ulozi - ja ne bih bila ja.
Biti uspešna žena u današnjem svetu (koristiću reč današnjem, muškom svetu) nije lako. Morate naučiti boriti se kao muškarci, biti jake kao oni ili jače ličnosti i od njih. Tek tada se možete nositi s uspehom kako dolikuje i valja, i kod kuće, i na promocijama, i na odmoru...
Sve u svemu, nijedan posao nije lak, razlika je samo u nijansama.

Dianna Divernoe

10

utorak

rujan

2013

REVOLVERI I SVILA / DAJANA DIVERNO

Nova zbirka Dajane Diverno nosi naziv TIP OD AKCIJE. Nešto drugačijeg žanra nego ostale, govori upravo .. o tome... - Tip od akcije. Neke pesme se izdvajaju, kao Tip od akcije, Smrti u lice, i Revolveri i svila.
Reklo bi se zbirka za dame koje vole uzbuđenja.


REVOLVERI I SVILA

Revolveri i svila, zvuk muzike u tami
Već te osetim kraj sebe, čujem ti glas.
Tako bih da nas strast, mami, mami
U svili strasti sada bih da nađem spas.

Revolveri i svila, tvoj jasan je znak
Ne postoji sad ''ne'' za izazove dana.
Ko da izazivam stihiju, bure i mrak
U svili strasti čežnja se prolama.

Revoleveri i svila, čežnja i rat
Nas dvoje ćemo biti ko senke u tami
S tobom bih da osluškujem ponoćni sat
Tako bih da nas strast, mami, mami.

Sad kažem ''da'' za izazove dana
U tvom srcu sam ko u nekom zbiru
Sad sam ko znak jutra što se prolama
Revolveri i svila, u ratu i miru.


Zbirka TIP OD AKCIJE

08

nedjelja

rujan

2013

JEDAN PO JEDAN ROMAN PA SVE DO DAVNO UCRTANIH 300 OBJAVLJENIH DELA

Kada je objavljena fotografija s koricama knjiga Dajane Diverno tada je odštampan bio samo Vilhelm Gustlof. Tema svih drugih romana s slike bila je samo u priči, vizuelna. Sada je odštampana većina dela s slike, sem Obeležena da umre, Ural, Tajne strasti grofice Razaski 2, Slučajno baš ti, Osveta - krv za krv, Kralj sirena... Neki s slike će biti ponovljeni u tvrdom povezu kao džepna izdanja, a očekuju nas i dela za mlade u džepnom izdanju.
Džepna izdanja će biti ekonomski povoljnija za neke kupce, jer su knjige manjeg formata i jeftinije.Očekuju nas i edicije Bestseler kao i mađarska dela-edicija Karpatski visovi.
Dajana Diverno, nikad ne odustaje, uglavnom nesalomljive volje, svakako će ostvariti ono što je i zacrtala. Njen najveći san je da se jednom slika s svim svojim delima, s tim da bi dela bila poređena na policama nekog zida.

05

četvrtak

rujan

2013

SRCEM ŠIRIMO UMETNOST OD REČI - DAJANA DIVERNO U ČETIRI EVROPSKE ZEMLJE

Svojim angažovanjem na prevodima, radom na prevodima nekih scenskih prezentacija i izradom radio drama, Dajana Diverno će polako ući u četiri evropske zemlje. Pored toga priprema i dve zbirke za mlade u džepnom izdanju, konferencije u toku jeseni kao i par nastupa u klubovima. Svojih 7 godina zvaničnog rada, obeležiće i s probojem i ulaskom na tržište četiri evropske zemlje.
Da biste osvajali svet morate ipak imati jaku volju ili jaku podršku.

04

srijeda

rujan

2013

TRI RADIO DRAME ZA LJUBITELJE SOFISTICIRANIH I PROFINJENIH DELA

Za ljubitelje sofisticiranih, istorijskih dela Dajane Diverno slede tri radio drame. Prva vam je već poznata Francuski poljubac, koji je već bio prikazivan u vidu scenske prezentacije. U njemu su glumili Dajana Diverno, Pero Peić Tukuljac i Predrag Opalić.
Druge dve drame (romani) nisu objavljene u štampanom obliku ali će prvo predstavljanje biti u vidu cd-formata. Reč je o delu Tajne markize de Šampanj i Memoari mrtve balerine. Dajana Diverno već traži glumce, odnosno ljude koji su voljni čitati uloge u delu.
Nadamo se kako će sve tri drame biti predstavljene na jednom cd-u, koji će se posebno štampati i izraditi.
Do sada Dajana Diverno nikad nije objavljivala radio drame.
Zajedničko za sva tri dela jeste da su sofisticirana, izdvojena i profinjena. Dajana važi za autora kriminalističkih dela, tako da se ova tri izdvajaju svojom sofisticiranošću.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.