novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

cool

Isključi prikazivanje slika

12

ned

05/19

Simtamanje

astrosailor22.blog.hr

Sve češće mi se dogodi da liniju Evropa-Daleki Istok radim preko
devojahačkih krajeva, gdje su čak i satovi na aerodromu Rolex:

Simtamanje

astrosailor22.blog.hr

Sve češće mi se dogodi da liniju Evropa-Daleki Istok radim preko
devojahačkih krajeva, gdje su čak i satovi na aerodromu Rolex:

Hungry Hungry Hippos

carapa.blog.hr


Curry pogačice (iz pečnice )
s limunovim sokom,đumbirom i punjenim maslinama +hummus,mladi luk,dimljeni tofu i rotkvica.
Marinirani, pohani sojini medaljoni u curry /taco smjesi sa malo brašna+Green Vie parmezan.
Mladi dinstani krumpir sa lukom,mladim lukom,šampinjonima,rotkvicom i avokadom +ljuta mljevena paprika.
Grah s češnjakom.
Kupus salata.


Lisnate top kugle s mladim kupusom,lukom,češnjakom,take it veggie jogurtom+green vie parmezan.
Vegeširanac+mlinci sa šampinjonima,tikvicama,lukom i ljutim feferonima+mladi kupus.
Krug/pogačica s rižom,grahom i prženim lukom.Mladi krumpir s rotkvicom.
Dinstani mladi kupus sa rajčicom,mladim lukom i česnjakom.
Dimljeni tofu s tamari umakom.
Krastavac i kristalka.Kak je lijepo biti vegan/veganka. cerek
Eurythmics-Love Is a Stranger

Kisić.
Cmokić.
Bokić.

mah

Majčin dan

pozitivka.blog.hrKao što znate, danas je Majčin dan, dan koji se slavi 2. nedjelje u mjesecu svibnju. Dan kada se našim dragim majkama izražava zahvalnost što su najvažniji dio našeg života. Zato što su toliko požrtvovne zbog nas. Također i onim koje, nažalost, više nisu sa nama. Onim koje su nas naučile toleranciji, ljubavi i strpljenju. Za one koje su nam bile najbolje prijateljice onda kada nam svi drugi nisu bili naklonjeni. Onim koje su trpjele naše tvrdoglave hirove i najveće gluposti. Koje su prešle preko mnogih naših stvari preko kojih nitko drugi ne bi prešao. Koje nas u nekim situacijama nisu razumjele, ali su nas ipak i dalje poštovale.

Ovo je prvi ovakav dan kada moja više nije u blizini.

Hvala ti za sve.
(svim ženama majkama, sretan njihov dan.)

Injekcija veselja

kintsukoroi.blog.hr

Tri sata igranja u parku.

Crna kraljica jen', dva, tri.
Kume, kume kolko ima sati.
Tri kišobrana. Dva mišija. Jedan račji, auu šiiit! Utrkivanje biciklima. Zamišljajna startna linija. Kondicioni trening. Pucanje iz zamišljenog pištolja. Srednje prolazno vrijeme. Zlatna, srebrna, brončana. Dodjela uz prvi stih himne.
Majmune! Idiote!! Izvrtanje ruku. Šora neviđena. On je prvi, on je kriv. Kazna na klupi. Ti nisi moja mama!!!
Ja sam ti baaakaa!! To je jačeee!
Samo pet minuta poslije. Ti si najbolji dečko.
Kad ćeš opet doć igrat se s nama.

Ruke i noge pune blata. Kosa puna grančica i lišća. Čokolada na prstima.Zabraniti gušte

nachtfresser.blog.hrVremenska prognoza je jučer, kao i danas nažalost, bila točna i imali smo lijepo vrijeme na brdu. Imali smo i gošću, našu Dolores, i dobro smo se gostili i delali. Usput smo malo na smjenu filozofirali pa i politizirali.
Nije bilo ni sreće, u zadnja dva dana su stradali motika, načeta je ljuljačka, a grablje će se možda i moći spasiti. Kad su gradili ljuljačku prevladavala su očito, kako drugarica veli, načela estetike, a ne etike, tako da je ugožena stabilnost iste. S druge strane ekipa iz Elekroprimorja je u međuvremenu uklonila stup oko kojeg smo se sporili, uz uobičajeni nered, ostavili su mnoštvo matica i šarafa, koje će eventualno jednog dana pomoći u revitalizaciji ljuljačke.
Dotakli smo se i platforme Možemo, koja se zadnje vrijeme predstavlja kao nada hrvatske ljevice, a predvodi je, to je meni sporno, jedan osvjedočeni ekološki aktivist. Logika govori, ako bi kojim čudom prošli na EU izborima, on bi bio naš predstavnik i pridružio se tamo zelenoj opciji. Zelena opcija je najjača u Njemačkoj, tamo su Zeleni po zadnjim istraživanjima, već i najjača pojedinačna politička opcija, i svugdje gdje upravljaju poznati su po filozofiji domišljatih zabrana, recimo vožnji kofera na kotačiće u noćno jutarnjim satima. Mene je naročito iziritirala zabrana šetnje s psima uz jedno jezero, jer se tu i neki pojedinci kupaju, koje blizina pasa iritira.
Ipak što mi smeta formulirao sam više u stilu dragog mi Žižeka, roditelji uče djecu poštivanju institucija, što se događa, djeca su poslušna i vjeruju im, postaju izuzetno ekološki svjesna, žestoko kritiziraju roditelje zbog korištenja plastičnih boca, broje im cigarete, alkohol i ukazuju na nezdravu hranu, iznose katastrofične podatke o opsnostima svega dimljenog, ukratko postaju militantni ratnici društva neužitka i to zahvaljujući istim tim roditeljima, koji im nisu ukazali na opasnosti nekritičnog prihvaćanja dominantnih vrijednosti, zelenih u Europi, uz korupcijsko rođačke kod nas.
Mislim koja je razlika glasovati za ovu progresivnu opciju ili preferencijalno zaokružiti onu zelenu darkericu Holy, koja je sad opet na listi jedne od dviju ozloglašenih uvijek vladajućih opcija.
Grablje su u kupaoni u lavoru, namakaju se, najbitnije bi bilo, eventualno njih spasiti.

Leonardo da Vinci

demetra1.blog.hr

O izumima Leonarda iz Vincija više manje puno znamo, no mene je posebno zainteresirao video o izumu koji se koristio kod gradnje velebne katedrale u Milanuneke replike su izložene i izvan muzejastroj koji je bio za izradu tankih metalnih dijelovaplakati su posvuda po graduUglavnom sve o njegovim izumima ima na google pa nema potrebe stavljati u blog. No kraj zgrade muzeja osvojio me miris rascjetale naranče. Ja ne razlikujem gorke od slatkih, ali miris je bio više nego fantastičan.Bilo je lijepo provesti dan u gradu koji kako piše gotovo da je isti kao i u Leonardovom djetinjstvu iako je on u njemu najkraće živio.

I za kraj svim majkama; Sretan Majčin Dan!

jana

kakotikupus.blog.hr
srce je pamet, ne mozak, on je samo smetnja kada su životne stvari u pitanju.

Stjegoslovlje

asboinu.blog.hr

Starosjedilački narodi Alberte - Ermineskin Cree Nation

Ermineskin Cree Nation službeni je naziv ovog starosjedilačkog naroda iz kanadske provincije Alberta i dio su starosjedilačkog naroda Cree, točnije podskupini Beaver Hills Cree (Amiskwaciwiyiniwak).

Pleme je potpisnik 'Ugovora 6' koji im jamči rezervat 138 Ermineskin. Pleme je ime dobilo po poglavici koji je potpisao 'Ugovor 6' (Ermineskinu Kosikosowayanu, također poznatom kao Baptiste Peechee, sin 'Peechee planinskog lava', ja bi jednostavno to napisao – puma).

Dakle, sami sebe nazivaju 'Maskwacisa' odnosno 'Maskwacheesihkare'. Izgovara se 'Maskwa Wachi Ininiwak', ili Maskwacheesihk Wiyiniwak, što znači 'Bear Hills Cree'. Zastava ovog plemena je crvene boje u čijem središtu je žutim granicama iscrtan rezervat unutar kojeg je plemenski pečat.

Plemenski pečat je okrugli sa žutom ispunom u kojoj se nalazi crni stilizirani medvjed preko kojeg je stilizirana bijela puma. Iznad pečata su slova slogovnog pisma 'Ma s ka c hi s' (slogovna slova su 'Ma, ka i hi', a 's c s' su dodani suglasnici).


Vučje

stella.blog.hr


Vozimo se prema lijepoj planini Kukavici, koja je od svih planina
kod nas najduže pokrivena snijegom, pa ipak nema nijedan ski
centar. Naša posla...

Uputili smo se u hidroelektranu Vučje.


Usput vidimo i vodenicu na rijeci Vučjanki.


Bližimo se Vučju, pogled sa vidikovca je prekrasan.

Stigli smo.

Mala hidroelektrana Vučje sagrađena 1903. godine u kanjonu
rijeke Vučjanke iznad mjesta Vučje kod Leskovca.To je po starosti druga hidroelektrana u Srbiji. Izgradio ju je prof.
Đorđe Stanojević, rodonačelnik elektrifikacije u Kraljevini Srbiji,
prijatelj Nikole Tesle i pobornik njegovih izuma.


Uvršćena je u svjetsku baštinu tehnike, koju čine još svega
šezdesetak objekata. Još radi!

Oko elektrane je omiljeno izletište Leskovčana.
U kanjonu obilazimo i crkvu Sv. Jovana Krstitelja, podignutu
na temeljima crkve Nikole Skobaljića.

(nastavit će se)

* Piva piv...

ottogrunt.blog.hr


Kada nota pukne, ne čudi se,
no sviraj bez nota ;)

Svim majkama, sretan Majčin dan.

ljubavjejednostavnoljubav.blog.hr

Bila je nježna i brižna, strpljiva i mudra.

Naučila me da je majčino krilo nezamjenjivo, zagrljaj najsigurniji, dodir najtopliji, osmjeh najnježniji, pogled najbrižniji. Naučila me primati i davati, pričati i slušati. Naučila me da je majka ognjište i utočište.

Svojim postojanjem naučila me, kako biti majka.

Često je govorila kako ima najbolju djecu na svijetu. Nekad davno, pitala sam se, da li sam joj dovoljno zahvalnosti i ljubavi zauzvrat dala?

Kako su moja djeca odrastala, one su na pitanje koje sam si postavljala, odgovore dale.

Mojim kćerima želim ,da i njihova djeca budu prema njima nježna, pažljiva i brižna, kao i one prema meni. Prema nama. Roditeljima.
****
Svim majkama, sretan Majčin dan.

11

sub

05/19

Paradajz, palme, sadnja

crnasvjetlost.blog.hr

Da, za sada mi paradajz lijepo napreduje. I nadam se da će i dalje napredovati. Ukupno iz pokušavam uzgojiti u 6 jogurtovih čašica. Te se nadam da će mi izrasti nešto od ovog paradajza. Još ne znam da li ću ga saditi u vrtu ili ga na balkonu pokušati nekako uzgojiti.

Gdje ću paradajz uzgajati još ne znam. Pri tome mislim na vrtu ili na balkonu. Nakon što mi ga je prošle godine skoro sve uništila peronospora, ove godine nemam volje da ga sadim u vrtu. Pa razmišljam da ga pokušam ponovo uzgojiti na balkonu.

Ovo ludo vrijeme vani nekako mi ne dopušta da se posvetim vrtu koliko bih želio i onako kako bih želio. Ali nadam se da ću rijekom godine uspjeti nešto uraditi na vrtu. Ali još ćemo vidjeti. Trenutno se moram posvetiti drugim životnim problemima. A ostalo će valjda nekako sa poslom dovesti u red. Posao mi je trenutno najvažniji. Naravno uz zdravlje.

Prije skoro dva mjeseca sam posadio ponovo nekoliko koštica datulja u neke čašice. I nikako da mi niknu i počnu rasti. Što me pomalo brine, jer volio bih da mi konačno niknu iz zemlje. A opet nekako mi je to i uobičajeno. Jer je tako nekako bilo i sa prošlom turom koštica koje sam isto tako posadio u čašice. I dugo ništa, a onda nekako odjednom su počele nicati iz zemlje i rasti. Tako se nadam da će i ovaj puta biti. I kada ču se najmanje nadati, počet će mi iz tih koštica rasti palme. Što jedva čekam.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Paradajz, palme, sadnja

crnasvjetlost.blog.hr

Da, za sada mi paradajz lijepo napreduje. I nadam se da će i dalje napredovati. Ukupno iz pokušavam uzgojiti u 6 jogurtovih čašica. Te se nadam da će mi izrasti nešto od ovog paradajza. Još ne znam da li ću ga saditi u vrtu ili ga na balkonu pokušati nekako uzgojiti.

Gdje ću paradajz uzgajati još ne znam. Pri tome mislim na vrtu ili na balkonu. Nakon što mi ga je prošle godine skoro sve uništila peronospora, ove godine nemam volje da ga sadim u vrtu. Pa razmišljam da ga pokušam ponovo uzgojiti na balkonu.

Ovo ludo vrijeme vani nekako mi ne dopušta da se posvetim vrtu koliko bih želio i onako kako bih želio. Ali nadam se da ću rijekom godine uspjeti nešto uraditi na vrtu. Ali još ćemo vidjeti. Trenutno se moram posvetiti drugim životnim problemima. A ostalo će valjda nekako sa poslom dovesti u red. Posao mi je trenutno najvažniji. Naravno uz zdravlje.

Prije skoro dva mjeseca sam posadio ponovo nekoliko koštica datulja u neke čašice. I nikako da mi niknu i počnu rasti. Što me pomalo brine, jer volio bih da mi konačno niknu iz zemlje. A opet nekako mi je to i uobičajeno. Jer je tako nekako bilo i sa prošlom turom koštica koje sam isto tako posadio u čašice. I dugo ništa, a onda nekako odjednom su počele nicati iz zemlje i rasti. Tako se nadam da će i ovaj puta biti. I kada ču se najmanje nadati, počet će mi iz tih koštica rasti palme. Što jedva čekam.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti

Jedi, jedi, jedi još

rossovka.blog.hr

Kad ideš na izlet, onda moraš nosit putnu torbu i sa onim šta treba i sa onim šta ne treba.

Šosove koje ćeš nosit i šosove koje nećeš nosit, isto tak i majice. Jer šta ak ti na krilo tijekom doručka padne jaje na oko, pa nećeš na Kornate ić sa žutanjkom na robi. Onda haljina, pa trenirka, pidžama, kućne šunjalice, toaletna torba, starke i rezervne cipele, crveni kišobran koji paše uz rože na martama. Pa manja torba za autobusnu jelsku ponudu - domaće kobasice, fine lepinje iz Lidla, čips, Jadro napolitanke, žele bomboni, ledeni čaj. Pa mala torba puna andrlja koje je bolje ne nabrajat. Jedva se uspiješ s time utaljigat u autobus. Kad se krene nastojiš se kontrolirat da ne ideš žderat iste sekunde čim je šofer zatvorio vrata,čisto da se ne razleti narezana kobasica, ko će je pobrat između svih onih silnih nogu.
Prva postaja su Baraćeve špilje. Ne letim među prvima, idemo popit kavu i čekamo da vidimo hoće prva grupa izać iznutra, šta je sigurno - sigurno je. Guramo glave i fotkamo se ko dvije šišmišice. Uživamo u ljepoti nedirnute prirode. Prva grupa izlazi, znači nema medvjeda unutra pa nekak lakše vijugamo prema ulazu. Unutra je fenomenalno, sve one sige i stalaktiti i stalagmiti predivnih oblika. Jedino nam se jedan od kolega u onoj mrakači popeo na stalagmit al je zamoljen da siđe ( desi se, htio čovjek malo bolje vidjet). Pa nam vodič ugasio reflektore na desetak sekundi da vidimo šta je mrak, laknulo mi kad se upalilo jer ne znam kak bi izbauljali van da je rikno prekidač.
Pa dalje put Biograda, i nakon smještanja u sobe brže presvlačenje i večera. Znači juha, orada, hrpa krumpira i prženog povrća, salata, pa malo naguljenog voća ( kivi, ananas, narandže) i kolači. Pa kava uz more, da provarimo večeru jer nam se malo slošilo od količine. Legla htijuć napisat kraću pričicu, probudila se s mobitelom u ruci i očalama na nosu u pol šest ujutro.
Brže na doručak rudarskog tipa - jaje na oko i omlet sa sirom, malo parizera i sira, dva kroasana i naguljeno voće i čaša đusa. Brže van popit kavu dok se nije krenulo na brod. Dok se ukrcavamo meni stalno pred očima vrata od ormara na kojima leži Rouz i Džek koji se drži za vrata nakon šta je Titanik otišo kud je već otišo,; sve mi slabo dolazilo. A na brodu... uživancija. Pogled vrijedan milion novaca na kornatske otoke i more koje se mreška. Pa konačno ručak na brodu, opet rudarskog tipa - kulen, sir, feferoni, njoke i piletina u finom umaku, salata; opet nam se slošilo od jelske ponude. Uživala u pogledu na Ugljan i Pašman, popila kavu i onda malo zalegla, nebil se jelska ponuda koju sam progutala lakše provarila.
Kupila obligatni magnetić za frižider. Sad evo ležim u hotelskoj sobi i razmišljam šta ću obuć za na večeru.

Svakako mora bit nešta komotno, da mi ne pritišće sve ovo dosad pojedeno. Divno je bit na izletu.Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum