Nepredvidljivi troškovi...

22.04.2019.

Samo zamislite ljudi, umjesto da pečem kolače ja sam 20.04. morala s kćerkom ići kupiti novu perilicu rublja jer nam je "stara" (samo 6 godina) skroz zakazala. Ali inače smo s njom imali uvijek problema iako je puno koštala (5000 Kn) i bila je poznata marka što ujedno dokazuje da cijena i marka ne garantiraju kvalitetu.

Ova nova, košta samo 2400 Kn, uzeli smo je na kredit na 24 mjeseca bez kamata i zamislite - 5 godina garancije! Osim toga može se u nju staviti 8 Kg veša što nam je jako bitno a možemo njom upravljati preko aplikacije na mobitelu. Dakle, pravi pogodak, zar ne?


Sretan Uskrs i rođendan Morskom!

20.04.2019.

Na Uskršnji ponedjeljak, ove godine, moj dragi - More ljubavi - slavi osamnaesti rođendan. Pa sam ovaj post posvetila tome da svima poželim - Sretan i blagoslovljen Uskrs! - a mom Morskom - Sretan rođendan!


Posvetila sam mom Dragom i jednu prigodnu pjesmicu:

Kako da te opišem
a da nešto ne zeznem?
Toliko riječi ima
a nijedne nema
kojom bih te opisala
i istinski dočarala.

Zato ću sada reći ovo -
nedam te nikom i gotovo!

Idemo se igrati...

15.04.2019.

Zna se kako se današnja djeca zabavljaju a kako smo se mi, sjećate se toga? Ma sigurno imate lijepe uspomene na to razdoblje, jel'da? Mi smo jedno vrijeme najviše igrali gumi-gumi, pa smo se i pikulali čak i mi cure, pogotovo ja.


Onda je bilo popularno igrati s loptom školicu tj. bacati loptu u zid i pri tome izvoditi svakakve radnje na pr. stajati na jednoj nozi, brzinski prekrižiti ruke nego što je opet uloviš itd. Nešto slično smo radili i s užetom za preskakanje. Pa lovice obavezno i ostale društvene igre što su bile primjerene za dvorište ili igralište.

Sad mi je jako smiješno kad se sjetim kako smo mi curice htjele biti odrasle i nositi visoke pete a pošto ih nismo imali gumom ili užetom smo pričvrstili drvenu kocku na tenisice. Jedva smo hodale, ako se to uopće može nazvati hodanjem, ali nismo odustajale hehehehe.

A dečki? Oni pak su voljeli praviti od kutija šibica pištolje (znala sam i ja to napraviti), pričvrstili ih gumicama i gađali nas , najviše pak mene. Skrušeno priznajem da su me zasluženo kažnjavali jer sam ih stalno tužakala.


A čega ste se vi najviše igrali kad ste bili mali?

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.