novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!
Isključi prikazivanje slika

10

sri

04/24

*F***Off scenario

moody.blog.hr


Neki će teško shvatiti da je wanabe režiser D.M samo metafora u priči o licemjerstvu okoline i dubiozama o nekome koji je manifestirao svoju moć isključivo na temelju pozicije ili titule, a takav pristup naginje "tradicionalnoj" moći.
Kad takvo nešto ode u krajnost, treba imati hrabrost Koraljke M.
Nikako šutjeti kako to lijepo objašnjava B. Dežulović.

screenshot AFby @MyBrainHurts

* Nastrane šale

blumi.blog.hr

202404101251

 Obitelj na okupu u centru je naših vrijednosti, a uz malo genetski modificiranog kukuruza sreći i noćnom prosvjetiteljstvu nema ni konca, a bome ni kraja. Šalu na stranu, ali danas se ne smiješ niti našaliti na neke teme, a da te neki samoprozvani papa ne prozove, stoga, budi pametan i pričaj o nogometu. Dakle da, Real i Manchester City, praznik guranja lopte. Naš Luka, naš ponos i dika, pa i kad uđe s klupe unosi nemir među protivnike, iako su među njima naši Joško i Mateo, isto ponos i dika. Ah, kakva milina. Pucam od ushita i sreće zbog svih njih, baš kao da sam ja osobno zabio gol i ostao gol, a nisam. Ne volim javno biti gol, jer sam tek prosječan, a današnji vrli mediji su me obavijestili da naši dragi susjedi preko Dunava, Drine i tko zna kojih još rijeka pravde, imaju čunu u prosjeku veću za puni milimetar, ali za "dobar" naslov to je i više nego dovoljno. Uglavnom, da se vratim s razonode na sport. Na žalost, moje breme godina i godišnji zbroj treninga od sveukupno 10 do eventualno 20 minuta, uglavnom nakon odlučnih novogodišnjih odluka, nije dovoljan da budem svjetska klasa, ali zato su oni tu, "naši dečki", da pronose slavu i uspjehe svih nas. Nadam se da niste propustili primijetiti i šaljivu notu sarkazma. Baš sam jutros pogledao Seinfelda i Raymonda kojeg svi vole. Jedan je sarkastičan i pametan, drugi je tek dobroćudni seksualni predator koji u kontinuitetu seksualno uznemirava svoju milu i dragu ženicu, ali eto, njega nitko ne shvaća ozbiljno, pa izostaje i osuda pravovjernih krvnika. Bajram Šerif Mubarek Olsun. Kur’an nek ti bude najbolji drug, svjetlost Islama nek ti obasja put, meleki nek ti budu vjerni čuvari, nek ti Allah sve što želiš podari. Hvala što nitko nije pobio ljude u Madridu i Londonu, kako su prigodničarski najavljivali. Iskreno se nadam da će tako biti i danas u Madridu i Parizu. I da, čestitao je i Dani Olmo, jasno, gol, frendu Jošku. Jedan zločesti za sam kraj: Pitali su Jožu Manolića da otkrije tajnu dugovječnosti i veli on: Čekam da Hajduk osvoji prvenstvo! Forza Fiume, pa da bar našeg dragog @NF-a malo obasja sunce, nama u metropoli ne može ni vrli pjesnik Zoran pomoći. Naravno, mislim na Vakulu, ostali su manje bitni za lijepo vrijeme, ili bilo što lijepo.

  P.S.
 Breaking news: Luka dobio tramvaj u Zagrebu, naravno, onaj s brojem 10. Luka, vrati se, skuhao sam ti punjene paprike i napravio sendvič sa sirom i pokojom rupom u zakonu, sjećanju, što ti već više paše.

RED - RETIRED, EXTREMELY DANGEROUS

starrynight2022.blog.hr

V ponovo jaši. Kreće u izbornu kampanju protiv samog sebe s naglaskom na premalim mirovinama. Čovjek koji je uništio hrvatske ZOMO umirovljenike (opaska – V nije ZOMO građanin, on je građanin Posebnih propisa ali odlučuje o životima građana iz općih propisa, naime, o ogromnoj većini ljudi „iz općih propisa“ paradoksalno odlučuju privilegirani „posebnjaci“!) na funkciji ministra rada i socijalne skrbi sedme i osme vlade RH kad je svojom „mirovinskom reformom“ iz 2002.g. drastično smanjio mirovine po osnovi rada i izjednačio ih s naknadama za socijalnu pomoć, i svi koji su radili i koji nisu radili počeli su primati isti kunski iznos i mirovine po osnovi rada i radnog staža u vrijednosti manjoj od prosječnog računa za tzv. centralno grijanje omanjeg stana, cca 2000,00 kn za cjeloživotni rad, koje mirovine, citiram, "osjetno zaostaju za starim mirovinama." Radili vi 30, 35 i 40 godina po tvornicama i uredima ili kao obrtnik i privatni poduzetnik plaćali tuđe mirovine po Zakonu o obveznim doprinosima, ili ne radili cijeli život ništa, isto vam se piše što se tiče iznosa mirovine, po V-u i njegovoj mirovinskoj reformi iz 2002. g.

Stručnjaci vele da je V svojom mirovinskom reformom, osim umirovljenika po osnovi radnog staža, uništio i hrvatsko gospodarstvo:

„Mirovinska reforma iz 2002. najveće je zlo koje je zahvatilo Hrvatsku.“

image host
https://www.nsz.hr/wp-content/uploads/2019/04/Novilist_drugistup-e1555589984904-768x840.jpg

"Od 2002. godine hrvatski mirovinski sustav počiva na tri stupa: međugeneracijska solidarnost (I.), obvezni mirovinski fondovi (II.) i dobrovoljni mirovinski fondovi (III.). Kao ključni razlozi provođenja mirovinske reforme, navodili su se fiskalni i demografski razlozi. Trenutni rezultati pokazuju da se stanje mirovinskog sustava pogoršalo u odnosu na razdoblje prije reforme. Mirovinski izdaci u I. stupu kontinuirano rastu i nadmašuju prihode, što se pokriva transferima iz proračuna. Tranzicijski trošak zbog II. stupa raste, opterećuje javne financije i veći je nekoliko puta od prinosa obveznih fondova. Ne postoje permanentni izvori za pokriće tranzicijskog troška. Formalno, privatna imovina na privatnim računima članova, koristi se kao državna imovina. Vlade jednom koriste imovinu fondova za financiranje proračunskog deficita dopuštajući nekim članovima prijenos imovine i prijelaz iz II. stupa u I. stup. Drugi put se na dogovorenim aukcijama središnje banke kupuju državne obveznice iz imovine fondova radi kupnje novih izdanja središnje države. Treći put, središnja banka u dogovoru s vladom, kreditira mirovinske fondove koji onda kupuju državne obveznice, stvarajući financijski vrtlog helikopterskog novca. Dok deficit I. stupa i tranzicijski trošak II. stupa kontinuirano rastu, dotle je dugoročno dizajniranje fiskalne i ekonomske održivosti mirovinskog sustava samo podredni cilj u odnosu na kratkoročne političke ciljeve. Je li vrijeme za re-reformu?"

Do kada će šarlatani i šarlatanski politički veterani bez stručne i moralne kompetencije, V je recimo po u biografiju mu upisanom obrazovanju i kompetenciji filozof a nije ekonomist ni matematičar, a koji desetljećima profesionalno, za lovu, djeluju na hrvatskoj političkoj sceni i koji su se besramno samoizmjestili u "posebne propise" i bave se politikom „za osobni profit“ što besramno i javno poručuju sve siromašnijoj masi koja ih plaća, do kada će donositi katastrofalno lošu legislativu i okvir za život građana koje tamane svojim pogrešnim procjenama i odlukama? Jesu li ovi podkapacitirani i nesposobni a masno plaćeni PUBLIC SERVANTS, javni servis ili javne sluge, zapravo uništili kuću koja ih desetljećima plaća za svoj razvoj i napredak a ne za raspikućstvo s kojim smo nakon 30 godina bolno i brutalno suočeni, da su nas naše dobro plaćene sluge pokrale do kosti a njihove „mirovinske reforme“ uništile hrvatske umirovljenike i srozale ih na europsko i svjetsko dno, sve u samo 22 godine njihovog „rada“?

Old Man My Ass



Nema naslova

lilianke789.blog.hr

Zanimljiva priča.....
vrijedi pogledati...

09

uto

04/24

Otišlo je predaleko

nachtfresser.blog.hr

Jedna meni poznata mlada osoba je pokušala samoubojstvo, još pokušavamo iščitati na srpskim i bosanskim portalima u kakvom je stanju, kod nas su sve stranice o tom slučaju pobrisane, djevojka je na fejsu objavila iskren status o Mataniću, iako ga je brzo obrisala, izložena je bila očito nevjerojatnim pritiscima, jer je naivno i iskreno opisala u detalje što se između njih događalo, uglavnom sa zaključkom u stilu, na tragu onog što sam ja pisao u komentarima, i za nešto inteligentnije u dva posta "između redova". "Ne može on biti predator, samo je ljigav". To je već po bosanskom mediju druga žrtva ove neviđenje hajke, naime vidjeli su mu navodno osmogodišnju kći, kako se uplakana vraća iz škole.
Više nas ima taj fejs status, a vi samo nastavljajte hajku na čovjeka, koji sigurno nije uzoran građanin, vjerojatno jest ljigav, al to nije zločin, koliko vas takvih samo među predvoditeljima blog hajke ima...

Demos pa onaj drugi

supatnikll.blog.hr

Šta ti je demokracija.

Dragan Crnogorac, inače bivši saborski zastupnik, iz redova stranke osuđenog ratnog zločinca, najvjernijeg koalicijskog partnera vladajućeg adezeja, je odlučio napustiti Milorada Pupovca, čelnika stranke osuđenog ratnog zločinca, i prikloniti se Rijekama pravde aktualnog precjednika iz stranke koja je po izgubljenim izborima, predala oružje JNA a ova srbijanskim teroristima, koji su istim poubijali tisuće Hrvata.

Dakle navedeni Dragan koji se nada vladati Hrvatskom s vrhovnim komandantom, je gostujući na srbijanskoj televiziji izjavio da su oni Vukovar oslobodili 91, a da danas po njemu šetaju ubojice Srba.

Duo des fleurs

fragmenti2.blog.hr





IMG-4748





Alzo... sve skupa, ove i prošle godine, posađeno dvanaest novih ruža. Ostaje još jedna koju želim, sadim kad oslobodim prostor za nju. Ove posađene do sada sve su se primile.
Mašala.
Četiri ribizle posađene prošle godine također su preživjele i počinju cvjetati. To me silno veseli, jer je njih nevrijeme prošlog ljeta dobrano zatrpalo starim i polomljenim suhim voćkama.
Ja nekako baš volim ove otporne i korisne biljke.

Novi klematis, posađen prošle godine, također je jedva preživio svoju kalvariju... što zbog prevrnute smokve, što zbog mačaka koje su se baš rado odmarale na tankoj slamčici koja je od njega ostala. Eno ga sad, narastao više od metar i pokazuje prve pupove.
Cvjetovi bi trebali biti kraasneee purpurne boje. Zapravo bordo, ali lupim nekad tako nešto krivo... da ne ureknem, je li.
Novi ružmarin je dobio cvjetiće, božikovina se drži, kao i dvije od četiri novoposađene voćkice. Za treću se još ništa ne zna, a nije se znalo ni ranije, pa se čeka, dok je četvrta sada počela štucati.
No ja sam dosta optimistična i u vezi njih dvije.

Nedostaje mi red mirisnih datura (anđeoskih truba) koje smo godinama imali, sve dok se jedan moj macan nije zaigrao s jednim njenim suhim listom pa drugi dan uginuo. Onda smo ih povadili.
Ne želim ni zamisliti kako bi to izgledalo s ovim današnjim šašavcima, pa onda sadim ruže...

Mlada trešnja, koja je već odavno dovoljno stara za plodove, a njih još nema, ove godine je dobila zadnji ultimatum - ne bude li ni sada niti jedne jedine zrele trešnje, prijeti joj smrtna kazna.
Prvi put smo joj zaprijetili prije četiri godine i nakon prijetnje je prvi put u svom životu pokazala nekoliko cvjetića pa smo je ostavili. Plodova nije bilo, no iduće godine je cijela jedna grančica bila rascvjetana pa joj je život ponovno bio pošteđen. Plodova ni onda nije bilo, ali lukavica se prošle godine cijela bila rascvjetala i ponovno preživjela.
Iako ni prošle godine nije bilo zrelih plodova, dana joj je još jedna šansa.
Prije nekoliko dana dok sam se žalila na nju, a cijelu rascvjetanu, prijatelj je obazrivo pitao da ju dođe poprskati.
- Pršći! - reko' mu bez puno razmišljanja.


I za kraj još jedna od meni dražih arija (no, dobro... a koomee nijeee... :I) iz opere Lakme, iako i sirota Lakme na kraju skončava od otrova anđeoske trube :I








* Ocean ispod oceana

blumi.blog.hr

202404091334

 Što da vam pričam. Ovaj mjesec sam na osnovu mirovine ukupno inkasirao preko 7.000 €. I da ne bi krivo mislili, ne radi se niti o centu nekih zaostataka, niti je to sve. Što da radim, tako je kako već je, a nakon izbora bit će još bolje.

 Nego što sam ono želio zapravo reći. Danas sam se htio osvrnuti na vodeni rezervoar ispod površine.

Triput veći od svih oceana: Jeste li znali da Zemlja ima svoj unutrašnji rezervoar za vodu?

 Fascinantno, zar ne? A mi kao brinemo.

Da, da, ako zvuči predobro da bi bilo istinito, u pravilu i nije, ali koga briga.

Zanimljivosti

livijaless.blog.hr

Gledam na Viasat Nature.
Znate kako se jeleni pare, tj.jebu.
Jelen piša, pa se valja u svojoj pišaći
i to je, slušaj ovo- Neodoljivo ženki.
Oplakah od smijeha....

:))))))))

lilianke789.blog.hr

https://youtube.com/shorts/vZ_k6RsBJmE?si=ILHYXJmPuOZMfaO2



a i ovo:)))
https://youtube.com/shorts/eGhAlNnDDmY?si=FwUju0XUI6WFezmn

O ubijanju konja

nachtfresser.blog.hr

""Ma ajde svi sve znali a šutjeli jer su isti ko i on za slavu sve koji je to sljam od ljudi ništa ja njima ne vjerujemo oni svi sa svakim kako im se svidi gluma je k smatraju se skidaju dođe do kemije zato se i rastavu toliko a svemu se čude ovisi kad im odgovara šute kad prođe pregovore ili da nekog upropaste ili nešto drugo ima tu svega"

Ja ću započeti svoj post kojim je MA završio diskusiju , jer neprejebivo zrcali palanački duh blog perjanica tkz. desne provincijencije, čuvara morala, kojima svako vrijeme obiluje i koji bi svoje purističke nakaradnosti i sliku svijeta nametnuli i onima sa zrncem soli u glavi. Nema s njima diskusije, jer njima je diskusija ponavljanje parola "zdravorazumskog diskursa", nositelja općepoznate istine.
Preporučio sam nedavno mladoj kolegici davni film "Konje ubijaju, zar ne" kao odgovor na zanimljivo pitanje, koje mi je postavila, jedan od dijaloga ide otprilike ovako (u policijskoj stanici):
"Zašto ste je ubili?"
"Zamolila me."
"Kako uslužan kurvin sin"
"Konje ubijaju, zar ne?"
Kolegica je film pogledala i slijedi dijalog (kao i ovaj gore, sve citirano po sjećanju)
"Ne želiš valjda reći da je i kod nas u državi baš tako loše?"
"Pa ne."

08

pon

04/24

DANKA I NESTALI, NESTALI

zemlja2.blog.hr

a2020-04-27-09-06-39-960x640
/foto: Bicanski-Hvala/





istockphoto-1156845105-170667a

https://images.app.goo.gl/ytFWWWAjXw6F7


DANKA I GDJE SU NESTALI, NESTALI



Slučaj male Danke, bio je okidač za naredni post.

Svi smo, sa velikim strahom pratili nestanak male dvogodišnje djevojčice Danke u Srbiji.

Najteže sam doživjela prvu večer.
Bojala sam se da je dijete odlutalo, te da ovako majušno ne može samo proživjeti noć.
Pojavilo se niz pretpostavki i potraga neviđenih razmjera.
Meni je bila neka vrsta olakšanja vijest, da je djevojčica oteta i viđena u Beču.
Za roditelje užasno, ali to bi se sve sredilo i dijete bi bilo
vraćeno živo. Vijest se pokazala neistinitom. a potraga nastavljena. Krajnji rezultat je toliko o mučan da ga ne mogu ponavljati, skoro ni povjerovati


Zar je moguće da je ovo male ljudsko biće naletilo na dva mračna monstruma, koji ne mogu spadati u ljudski rod. Ili možda mogu? Gdje si “ Milostivi” Bože?

Do danas tjelešce nije pronađeno Pravno, bez tijela, nema potvrde smrti.

Da živimo u vrijeme bajki, pojavila bi se neka dobra vila ili “ Deus ex Machina “ i košmar bi nestao.
Ništa od toga.
I dalje se traži tijelo.


Bojim se da će pronalazak tijela biti još veći šok.
Mala pahuljice, ma gdje blla, a znam da negdje jesi,
poigraj se medekom, kojeg ti šaljem.
Svi te volimo.


U Hrvatskoj, u prosjeku nestane oko 2000 osoba godišnje..
Ne sjećam se, niti pročitala, da je nestalo ovako malo dijete.
Nestaju tinejđeri, odrasli i stari.
Stari ljudi, često zbog sindroma demencije i Alzheimerove bolesti odlutaju iz svojih domova ili specijaliziranih ustanova .Koji puta i neadekvatno obučeni mogu stradati od hladnoće, međutim, najčešće su nađeni.
Tinejđeri odlaze iz domova zbog neslaganja s roditeljima, avanturizma, loših ocjena,nesretnih ljubavi i sl., ali se pretežno vraćaju.
Kod odraslih, broj razloga je veći.
Može se raditi o samoubojstvu, nesretnom slučaju na pr. kod alpinizma, želje za promjenom identiteta, otmice i još puno toga, ali i zločina trgovanja organima.
Da bi osoba bila proglašena nestalom, nestanak mora bit prijavljen policiji, nakon čega se podaci o nestaloj osobi, pojavljuju na web stranici NENO./neidentificirane
nestale osobe/


Jedan od razvikanih nestanaka, bio je nestanak Marijane Seifert, zvijezde “Big Brothera”,koja je nestala 27.04.2022 god. u Zagrebu.
Ujutro je obukla tenisice i krenula trčati savskim
nasipom.
Unatoč potrazi, pretraživanju dna Save, nikada nije pronađena.
Moram spomenuti i kriminalnu, nezakonitu trgovinu
ljudskim organima, koja je rasprostranjena na
Balkanu.
Cijene organa na tržištu, ovisna o potražnji i ponudi.
Bubreg E 100.000
Jetra E 145.000
Srce E 290.000
itd
Bez komentara, a mafija ima svoje kidnapere i posrednike.

Grđevačko proljeće 2024 go turnir - najava

goturniri.blog.hr

Grđevačko proljeće 2024 go-turnir VG
Veliki Grđevac 04. 05. 2024. - subota
Edukacijska dvorana


Mjesto igre: Edukacijska dvorana Veliki Grđevac
Datum: 04. 05. 2024. - subota
Početak: u 10:00 sati
Predviđen broj kola: 3
Vrijeme za razmišljanje: 45 minuta po igraču + byoyomi 30 sekundi potez uz dva dozvoljena prekoračenja ( 3x30 )
Partije: ravnopravne
Komi: 6,5 poena
Turnir se računa za: rejting EGF B-klase.
Svi ste dobrodošli.
Prijave: https://forms.gle/s6inD2aX9HRCA9pLA
Popis prijavljenih: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hXmPEasXVhDEksYC3HyzLdqVwbdIZRoth8AiVYlqP3o/edit?usp=sharing

26. Cvjetno naselje go turnir - najava

goturniri.blog.hr

26. Go-turnir Cvjetno naselje Velika Gorica
Velika Gorica 28. 04. 2024. - nedjelja
Cvjetno naselje 18a - Sklonište

Nastavljamo sa turnirima u Cvjetnom naselju u Velikoj Gorici. Nova je to prilika za mlade, a i nešto malo starije igrače goa, a i za one koji će to postati. Vježbom kroz igru učimo i postajemo jači. Turnir je to za sve uzraste.



Mjesto igre: Velika Gorica – Cvjetno naselje 18a – Sklonište – ulaz jug
Datum: 28. 04. 2024. - nedjelja
Početak: u 9:30 sati - okupljanje i prijave od 9 do 9:30
Predviđen broj kola: 3
Vrijeme za razmišljanje: 45 minuta po igraču + byoyomi 30 sekundi potez uz dva dozvoljena prekoračenja ( 3x30 )
Partije: handicap -3, maksimum 9 prednosti
Komi: 6,5 poena u ravnopravnim partijama
Turnir se računa za rejting EGF B-klase.
Svi ste dobrodošli.
Prijave na: https://forms.gle/KTnmoU6m9U9tfaCeA
Popis prijavljenih: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1X1yBaVG51M8bTAqUpYzeAbJHBRLuMEekLwghAKgF-cs/edit?usp=sharing

Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum