25

nedjelja

rujan

2022

Samo ih pustite da ostvare snove

Ako vi niste imali mogućnost zakoračiti u ostvarenje snova, onda barem dopustite svojoj djeci da rašire krila i vinu se putem koji su odabrali. Ponekad će putem možda posrnuti ili pasti; za takve situacije uvijek imaju vas, kao sigurnu luku i utočište. Moraju znati da imaju vašu podršku, kuda god ih život povede.

Farrokh Bulsara vjerojatno ni sam nije slutio što će mu donijeti selidba njegove obitelji iz Indije u Veliku Britaniju kada je imao 18 godina. Upisao je studij za umjetnost i grafički dizajn, ali je upoznao i Bryana Maya i Rogera Taylora koji su svirali u bendu Smile i ostali bez pjevača. On im se pridružio, promijenio ime u Freddie Mercury...ostalo je povijest. Kada je u bend ušao i basist John Deacon, nastala je jedna od najslavnijih grupa svih vremena – Queen. Rasponom glasa od četiri oktave Freddie je mogao raspuhati sve tadašnje rock pjevače. Imao je puno teških trenutaka, jer slava donese i puno loših stvari, ali za mene je Freddie jedan od najboljih muških vokala svih vremena.

Queen sam otkrila vrlo rano. Moj je brat, između ostalih brojnih rock albuma, imao i album „A night at the opera“. Preda mnom se otvorio jedan potpuno drugačiji glazbeni svijet; cijeli album je fantastičan, ali Bohemian Rhapsody...e to obori s nogu. Mene je oborilo vrlo rano, sa nekih desetak ili jedanaest godina jer sam koristila svaku prigodu da preslušavam puste albume u bratovoj sobi, pogotovo kad je otišao u vojsku pa mi je gramofon bio na raspolaganju kad poželim.

Imala sam i privilegiju odslušati cijeli Live Aid, 13. srpnja 1985. Koncert koji je istovremeno održan na Wembleyu u Londonu i stadionu JFK u Philadelphiji. Mama je već bila bolesna i nalazila se na rehabilitaciji u Krapinskim toplicama, pa sam razvrnula naš crnobijeli tv na najjače i odgledala cijeli koncert. Najviše me zanimao Eric Clapton, koji je svirao u Philadelphiji, ali ono što je napravila grupa Queen na Wembleyu ostaće zapamćeno za sva vremena. Kako su to sjajno napisali brojni novinari – dečki su naprosto ukrali show svim ostalim izvođačima tog srpanjskog dana. Sto tisuća ljudi na Wembleyu disalo je zajedno s njima, pogotovo sa Freddiejem koji je dao sve od sebe da dodatno podigne ionako sjajnu atmosferu.

Ja nisam uspjela ostvariti svoje snove. Htjela sam završiti jezike i baviti se prevođenjem; životne okolnosti posložile su mi se tako da su moji snovi ostali po strani, nedosanjani i neispunjeni, objektivno nije bilo načina da ih ispunim.

Ali zato silno želim da moji najdraži frajeri ispune svoje snove, i dok budem živa dizaću visoko njihove snove, poput šarenih balona. Da mi budu radosni i nasmijani.

( fotke – Wikipedia i Far Out Magazine )




<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.