10

petak

rujan

2021

No comment

Obzirom na vidljivi svekoliki napredak u stvaranju sigurnih koridora i osiguravanje zidova da se ne uruše svim raspoloživim sredstvima, imala bi ja ko nestručna osoba par nestručnih savjeta vezano za svaštanešta.

Vidim da se recimo zidovi mogu povezat preko oluka nekakvim trakicama. Općejepoznata činjenica da je to onda jako ko da ima tri armature. Pa možda da se pokuša obmotat zidove ljepljivom trakom? Ne selotejpom, nego onom širokom smeđom trakom kojom se kelje kartonske kutije. Oplete se jedno pet, šest puta okolo naokolo i to drži do neslućenih razmjera. Jer ako komadić trake drži recimo kartonsku kutiju punu mesnog nareska, onda šest slojeva mora držat zid. Možda je malo problem šta dolazi jesen i ružnije vrijeme, al mogu majstori svakih par dana pokeljit još par obavitnji trake i nema mrdanja. Jedino malo pripazit da boja trake paše uz fasadu, tako da pročelja budu izglednija i da se ne kelji recimo smeđa traka na roza fasadu. Tu obavezno nabavit bijelu traku, znači pazit na boje pod obavezno.
Nadalje, dali bi se ti koridori svakako iskoristit. Jel ne bi bilo zgodno naprimjer vidjet i male stoliće za kavu na tim fosnama? Čisto da svi ovi šta moraju hodat ispod vide da je to silesija od izdržljivosti i da nema panike, jer ako neko gore može držat stol i stolce onda čemu stvarat problem oko hodanja ispod kad je to presigurno?

Ne da mi se više smišljat još neke ideje za korištenje. I nisam poludila. Samo pokušavam iznać dodatna rješenja koja bi doprinijela osjećaju sigurnosti. Doista i ovo šta se vidi zbilja ulijeva veliku sigurnost, al da se još obmota ljepljivom trakom izgledalo bi ko atomsko sklonište.
Pa sve gledam i ne vjerujem svojim očima. Jelda da izgleda nadrealno?


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.