07

utorak

rujan

2021

Operacija Most

Eto je prije par dana u javnost procurio dokument o operaciji kodnog naziva Londonski most, koja obuhvaća desetodnevlje u slučaju da umre kraljica. Vlada sad mora provest istragu ko se usudio zajebavat i pustit dokument u javnost.

Znači kad dođe do situacije, sve zastave u Velikoj Britaniji moraju bit spuštene na pola koplja plafon, da ne kažem najduže deset minuta od službene objave kraljičine smrti na nacionalnoj televiziji, a javnosti bi se trebao obratit i njezin sin i nasljednik. Zamislite vi tu strku; lako tamo gdje su zastave nisko, al šta gdje su zastave visoko pozicionirane? Jel se neko još treba slomit da bi u roku deset minuta zastava bila na pola koplja?
Dalje, glavne slike na svim vladinim i kraljevskim web stranicama i na društvenim mrežama imaju u roku odmah bit promijenjene u crni transparent, a vladini dužnosnici ne smiju ni prismrdit društvenim mrežama. Šta imaš ti štračit po fejsbuku il instagramu i keljit izljeve tuge i metat one smajliće šta bleje? To kad prođe sve šta treba proć ko šta slijedi u nastavku.
Onda treba bit misa zadušnica u katedrali Svetog Pavla koja je isplanirana, al treba izgledati spontano. Šta znači da je to već navježbano; kad se objavi, zna se ko treba spontano doć u spomenutu katedralu i zna se ko će spontano održat misu.
Sprovod bi se trebo održat tek deset dana nakon kraljičine smrti, tijekom čega će bit proglašeni dani žalosti, a lijes će do tada bit izložen u Buckinghamskoj palači i moći će ga obić odabrane VIP osobe uz karte s naznačenim vremenom posjete. E pa tak se to radi; dobiješ kartu i piše - štajaznam, recimo u utorak u 18:45 imaš se nacrtat u palači i odat počast. Nema naguravanja i načekivanja, stigneš sve pripremit i uvježbat žalosni korak.
Sam dan pokopa biće proglašen Nacionalnim danom žalosti, ali ne i praznikom, pa će, ako padne na radni dan, poslodavci moć sami odlučit hoće li svojim zaposlenicima dat slobodno ili ne. ( Čuj proglasit dan ukopa praznikom, božemeoslobodi; kak su samo došli do te spoznaje da to ne treba bit praznik? )
Jedino šta ne piše u dokumentu je kad bi onda trebo bit okrunjen novi kralj. Al i to će se načekat, Elizabetu je okrunilo devetnajst mjeseci nakon smrti njenog oca.

Mislim načekaće se kakogod. Jer kraljica ima devedesetpet godina, prije ručka bubne džin sa komadom limuna i ledom. Tokom ručka bubne čašu vina i suhi martini. Navečer bubne čašu šampanjca. Pa vi mislite jel nije možda tajna dugovječnosti u umjerenom konzumiranju raznovrsnih alkoholnih pripravaka.
Živli.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.