03

nedjelja

siječanj

2021

Rođendan

Manji najdraži frajer danas je napunio četiri godine.

Prošle je godine proslava bila ispunjena smijehom i poznatim licima brojnih članova naših obitelji i prijatelja. Sve je bilo puno balona i igračaka. Najdraži frajer izveo nam je u jednom trenutku Laylu i to onu strujnu, kako on kaže, a slavljenik je plesao uz ritmove osamdesetih da smo zamirali od smijeha. Njegova najdraža prijateljica i kćerkica njegovog krsnog kuma u suzama je otišla s rođendana jer je silno htjela još ostati, a njenoj se sestrici silno spavalo pa su morali ići.
Ovaj smo rođendan dočekali obavijeni tugom zbog svega što se desilo posljednjih dana. I da nije bilo razornog potresa, zbog koronapartija koji još uvijek traje ne bismo se mogli okupiti kao inače. Ipak smo se uspjeli nakratko naći, da barem malo vremena provedemo zajedno. Prekrasnu rođendansku tortu ispekla je jedna rođaka; meni torte uglavnom samo dobro ispadaju ( sjetite se samo epizode sa Švarcvald tortom koju je iz živice izvukla i pojela susjedova kuja ), a druga baka koja je maher za kolače čuvala je najdraže frajere dok su njihovi roditelji bili zaokupirani svojim obavezama, svaki na svom kraju Petrinje i daleko od njih. Ukrasila ju je kinderbuenom i kinderjajima, koje on toliko voli. Poklone je iz Zagreba donijela slavljenikova teta, mi ih trenutno nemamo gdje kupiti. Poželio je plamenca kojeg je teta našla na jedvite jade ( da mi je samo znati gdje je vidio tu pticu i zapamtio kako se zove ). Meni je rekao da želi nekakve životinje, pa je dobio konjiće i psića.

Sve ove dane srce mi je zamrznuto i užasnuto, a danas…danas mi se smrvilo gledajući to maleno lice koje slavi rođendan okupan tugom onih koji ga zapravo najviše vole. Naravno da se svi trudimo da on ne vidi našu tugu, ali izgleda da je on naprosto osjeti. Tko zna što misli u toj malenoj glavici, a ne zna svoje misli oblikovati u riječi jer je tako malen.
Zato mu želim da svi njegovi budući rođendani budu ponovo ispunjeni smijehom i prisutnošću njemu bliskih ljudi. Želim mu dane ispunjene radošću, zdravljem i ljubavlju.
I sada sve to ima, samo je zamagljeno sivilom i bolom zbog svega što se izdešavalo a on to itekako osjeti, koliko god se mi trudili da bude drugačije.

Bezuvjetna je i silna ljubav koju nosim u srcu za njega i za njegovog brata. Oni su stvarna, najsjajnija svjetlost mog života koji je trenutno obojen malo težim bojama.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.