27

ponedjeljak

travanj

2020

Sačekuša i načekuša

Konačno je stigo i taj dugo očekivani dan ublažavanja mjera, da se počnu otvarat dućani i nečega drugog osim onih sa živežnim namirnicama.

Pa nije moglo bolje; fino toplo vani, kažu ionako doktori da visoke temperature ubijaju virus, i jel nije logično da odmah u startu padnu u vodu heštegovi ostanidoma, kodkućejenajljepše, budimonormalni et cetera? Ljudi pomahnitali više od gledanja u rođene žene i muževe i djecu, mjesec dana gledanja tevea i svih skajp javljanja raznih selebritija koji pozivaju da nek budemo doma, mjesec dana seljakanja sa trosjeda na dvosjed pa malo u šlafcimer. Pun je svima kufer nedruženja; evo dok ovo pišem slušam nekog dedeka iz Šibenika koji je željan druženja pa je danas brže poletija popit kavu vanka; prodaju je iza debelog pleksiglasa u papirnatim čašama, al izgleda da je društvo za kavu veće jer drži u rukama četri čaše sa kavom ( nadam se da se nije pofurio noseć kofito do onih šta su ga čekali ).
Al šta reći za stampedo koji je usljedio u forsiranju dućana zvanog Ikea? Kad pogledaš red koji čeka za uć unutra, reć bi da svi spavaju na podu, drže robu u kartonskim kutijama, kuvaju na ognjištu u kotlu i kupaju se u lavorima. Il ko da je prošo cunami jačine biblijskog potopa pa treba nabavit kompletan novi mebl - krevete, madračine, ormare, viseće kuhinje i stolce, pa novo suđe i keramiku, pa ukrasne jastučiće za prefriškat sjedaće garniture, da ti ne bude više dosadno sjedit navečer u stambenom prostoru, kud su face iste pa da bar jastučići budu novi. I onda dođeš pred dućan i stojiš u redu jedno tri sata e da bi ti se otvorile rajske dveri i da ubiješ par sati hodajuć i birajuć svaštanešta. Nažalost nema za jest onih finih mesnih kuglica, al jebiga možeš do besvijesti hodat po beskrajnim odjelima dok se ne smoriš dovoljno da lakše preživiš povratak doma, jer već sutra kad se odmoriš možeš otić hodočastit u neki drugi dućan il još bolje dućane.
I šta sad da nekom dođe slabo dok ćubi u redu? Ono, skrka se od stajanja na suncu koje ubija koronu? Jel mu prić pa skidat masku i masirat mu prsište nogom ko mister Bean, otkud znaš jel možda krši samoizolaciju? Jel zvat zaštitara iz dućana da ga odvuče u nekakvu hladovinu dok ne dođe hitna? Jel ga samo prekoračit uz odobravanje onih koji ne mogu dočekat da se dočepaju umirujućeg pogleda na sve divote interijera koji uz primjereno peglanje kartice može postat njihov?

Jel moguće da sam ja jedina kojoj ove sačekuše pred dućanima nisu normalne? Da me Brad Pitt osobno čeka pod maskom u dućanu ne bi stajala u ovakvom redu. Ni da mi ga ponude da mi dođe sastavljat ormare koje ću kupit na dvadesetčetri rate.
Šta je sa mnom, imam li ja možda veliki problem? A nema Lastana da mi pomogne i da mi savjet kak da postanem ovisnica o sačekuši i lunjatorica po dućanima.
Moram se naručit na pregled, i to pod hitno.

( photo by moja frendica )



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.