11

ponedjeljak

studeni

2019

Selebriti saga

Ko bi reć da kod selebritija ima zapleta gorih neg u Maloj nevjesti? Ono, očekuješ kad su već selebritiji u igri da sve ide po peesu, znači nema trganja živaca i nepropisnih manevara. Kad ono - drek na klipi. Šta sam rekla, Mala nevjesta? Pribrojite i Šeherezadu i Sulejmana i štajaznam kak se sve ne zovu te turske sapunjare ( ne gledam, a sad bi mi dobro došo naziv serije ).

Dakle, ona je crnka, visoka 178 i ima mjere ko flašica od Kokakole. Ne ustaje iz kreveta bez čeka od barem petnajst hiljada novaca. Naravno da takva neće kraj sebe imat nekog anonimusa, pa joj je radijus kretanja od bubnjara preko dedeka pa onda malo nogometaša i konačno glumca. Traži monogamnog muškarca, ako je ikako moguće.
Druga ona je plavuša, visoka 155 i radi od sebe sve šta joj se svidi. Voli sve šta vole mladi, pa na snimanju filma upozna da koga neg glumca i tu se ko požar proširi priča da njih dvoje gadno mute. Ono, kad se pogledaju znoji se cijeli prvi red u kinu, a ni drugom redu nije svejedno.
On je taj bogomdani frajer, muškarac prokušanih vrlina, koji sa crnkom već ima dijete, al ima i divnu majku - ispaćenu roditeljicu koja živi - pazi sad - sa sinom osobno, i to u sobi pokraj. Šta znači da majka samo stoji kraj zida sa čašom u ruci i osluškuje ko lovački pas šta se u sobi pored događa, da može uskočit ako se plod njene utrobe nađe u opasnosti. ( Da malo prekinem dramaturgiju, nije li to divno, imat četrdesetčetri godine i svako jutro raportirat mami jel ti se piški i šta si sanjo i šta bi papo za doručak? Pa to je tako ganutljivo, najozbiljnije vam kažem. )
Gdje sam stala? E da; plavuša i on ko takav se snjuše na snimanju filma i prva verzija glasi da je monogamija ošla kvragu, dakle da je stvar izmakla kontroli i da je on plavuši nafrko dijete. Navodno je htio i sa crnkom još jedno, al kak će stić u fazu trudnoće kad njegova ispaćena roditeljica stalno dežura s druge strane zida i sluša ko šišmiš? Nedajbože da on ispusti kakav zvuk, eto nje sa kloferom u sobu i eto krvoprolića jebote.
Znači usljed svih tih tektonskih poremećaja crnka napušta gnjezdo, jer joj je pun kufer svega - mame, žutog tiska i neprovjerenih informacija o trudnoći koja se mogla desit jer nije bilo mame da zvjerinja ko kobac. Srećom, crnka se brzo snašla - osvanula na nekom tulumu sa nepoznatim tipom u nagloplavom odijelu. Nekako sam sigurna da je jedno od prvih pitanja koje mu je uopće uputila - jel ti mama živi u Africi?
A plavuša i glumac se nikako dogovorit jel ona trudna i s kim je trudna i zašto je trudna i jesu uopće zajedno. Naime ona je trenutno na zapadnoj, a on na istočnoj obali prek velike bare. Ona nastupa, a on skida mami veš sa štrika i bere kvačice koje su pale.

I onda kad neko kaže - e da sam slavna / slavan. Ma nema šanse. Pa tu se ne zna ko kome podmeće i zašto.
Jedino je mami dobro. Ona malo - malo na crveni tepih, pazi da se sin ne saplete i ne padne; ko ga može bolje utješit od mame?


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.