03

nedjelja

studeni

2019

Govor tijela - nastavak

Kad smo već trančirali ženski govor tijela, onda nema smisla da se ne spomenemo i signala kojima muškarci odašilju jasnu poruku onoj sretnici koja zaposjedne njihov šesnajsterac. Naravno, ako je vjerovat vrhunaravnim ekspertima koji pišu ovakve članke i izrijekom nabrajaju sve šta ću ja sad možda neznatno bolje pojasnit.

Pa ćemo i frajere stavit za imaginarni stol, i dok čekaju nekog frenda prići će im evo ova odabrana krasotica. U crnoj haljini, našminkana tak da se šminka uopće ne kuži, i sa pogledom koji otapa granit pita - jel slobodno sjest kod vas.
Obzirom da ne poznajem najbolje funkcije muškog mozga, ja ću poć od pretpostavke da će frajer:
pod a) ostat nijem i možda malo razjapljenih usta, pa će žena otić do nekog drugog stola, misleć da ne razumije šta je pitala
pod b) automatski ustat, odmaknut stolicu da ona može sjest i nastojat da joj ne odbije gušteraču kad je usljed nervoze primakne stolu.
Uzmimo opciju b ko prihvatljivu. Znači sjela je i sad bi trebo otpočet govor tijela, koji će joj jasno dat do znanja da je vrlo privlačna. Evo šta on radi.
Za početak sjedi nagnut prema njoj, i to raširenih nogu. Ne piše koji kut nagiba je poželjan, valjda misle blago nagnut jer sve drugo bi bilo van pameti; pa kud ćeš se unosit u lice ženi koju prvi put vidiš samo da bi skužila da joj se sviđaš? Jer to nosi i neke rizike, recimo u naginjanju prevrnut šalicu s kavom il još gore kakvu flašu s pivom u njeno krilo i eto odma greške u konekciji. Sa širenjem nogu bi isto bila jako oprezna da sam muško, ne bi nikako bilo uputno da u tom širenju puknu hlače na strateškom mjestu pa ona ugleda recimo uzorak Štrumfova na gaćama ( il Betmena, ko ja u pekari ). Oprezno i vrlo odmjereno počet naginjanje i širenje nogu da se izbjegne salauka.
Dalje, on dodiruje svoju odjeću, štajaznam kragnu il rukave il tak nešta, i otkapča gumbe. Navodno time šalje znakove da bi se skino. Ajde dodirivanje kragne nije neki problem, al gumb bi mogo bit. Šta ako se u tom prtljanju po gumbima jedan otfrkne i upadne joj u dekolte il u cugu il je pogodi ravno u oko? Šta će joj reć - ajme oprosti, tolko mi se skida da sam evo sve gumbe uspio sjebat na košulji? Jer ne nose sve žene pribor za šivanje u torbi, a i kud će ić prišivat gumbe nekom ko je nervozan ko pas. Još da ga proburazi iglom il ubode škarama dok reže konac.
Nadalje, on bi trebo svako malo dodirivat lice, bradu i uši dok je gleda. Navodno koža postaje osjetljivija kad nam se neko sviđa, pa onda sukladno tome on bi trebo drljat po licu i bradi non - stop. I tu bi možda trebalo pripazit, da prst slučajno ne završi u nosu il u uhu, čeprkajuć neugodne sadržaje. Jebiga, desi se i najboljima da pogriješe, znači strogo pazit, jer sumnjam da je zanimaju nečiji šmrklji il ušna mast.
Kažu stručnjaci da je moguće i neuobičajeno ponašanje, tipa glasnijeg govorenja il mlataranja rukama. Nemojte, zabogamiloga. U roku sad počnite radit na tome da vam ne poiskaču žile po vratu od galame i da ne mlavite rukama ko vjetrenjača, jer će i ona pobjeć u naletu tjeskobe ko i onaj iz jučerašnje priče.
Mogo bi je ko slučajno dok priča i povremeno dodirnut po ruci, ramenu, nozi...ono, u žaru izlaganja. Ko da joj skrene pažnju da je ono šta on priča od krucijalnog značaja. I tu savjetujem krajnji oprez, možda žena krivo protumači pa ga opizdi torbom jer mu se ruka pretvorila u pipke od hobotnice pa otišla i kud ne treba.

Uglavnom, preporučam oprez. Nekako mi se govor tijela u muškaraca čini kompliciraniji od onog kod žena.
A možda mi se pričinja jer nisam muškarac, pa ne kužim kemijske supstance koje trenutno djeluju kad se frajeru svidi žena.

( photo by Flickr )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.