26

subota

siječanj

2019

Bal na vodi

Drage žene, jel i vi isto kad ste u bazenu il na moru idete u vodu ful naflajbane, ko za vjenčanje švedskog kralja? Postojane frizure bez obzira na vodu, mejkap koji se ne otapa, šljašteći osmijeh uz šljašteći badekostim? Jebate, ko da sebe gledam kad vidim Ester Vilijams kak izvodi sve te vratolomije.

Ajde šta graciozno malo hoda, pa malo pluta na nekakvoj planjki u bazenu; ajde šta pliva prsno, pliva leđno, pliva baterflaj; ajde šta roni i takva uronjena s rukama iznad vode plješće u ritmu benda koji se eto slučajno zateko uz bazen pa svira. Al kak joj pundža ostane zbetonirana i šminka nerastopljena od sve te vodurine? To mi nikad neće bit jasno. Jer ja naime ne vladam takvim vodenim vještinama. Kad zaronim pa kad izronim moja se kosa pretvara u hrpu nečega na glavi, najčešće se polijepi uz lice pa mi treba minuta - dvije da raščistim vidno polje od frizure koja ne da nije postojana nego stoji kak joj se stoji, odnosno uglavnom ne stoji. Jel treba išta pričat o maskari? Kupim skupu turbonaglovodootpornu, navodno može izdržat potapanje podmornice torpedom, i onda jel zaroniš - eto crnih kolobara oko očiju; zaroni žena, izroni rakun, šta zbog crnih mrlja oko očiju, šta zbog već spomenute frizure. O puderu ne bi uopće trebalo trošit riječi, pa to bi oko mene plivalo ko naftna mrlja samo bež boje, da prati boju tena. Ja ne znam kakav mejkap su koristili da bi naflajbali Ester i ostale plivačice, al sigurna sam da je riječ o teškim vradžbinama, jer kak drugačije objasnit da su uranjale i izranjale ko da ni nisu u vodi, znači nema da curi puder ko klaunove suze, nema da se otapa maskara, nema da kosa ide kud joj se ide.
Dalje, znate kad bi ja na daski u bazenu mogla napravit lastu, i to sa osmijehom? Nikad, pa možda ni tad. Ono, planjka pluta na vodi a njih sedam - osam ( ako ne i više ) u stavu lasta plutaju na planjkama, dok Ester pliva između njih čas leđno, čas prsno. Pa ja bi morala to vježbat na suhom par mjeseci, da u naletu manevriranja po bazenu ne udavim troje il četvero nedužnih kupača. Kolko bi vode popila tijekom tih manevara neću ni mislit. A da mi neko stavi onu kvačicu na nos i pritjera me da s tim ronjam il plivam mislim da bi kvačicu proguto; kak da dođem do zraka, usta moraju bit zatvorena da ne gutaš vodu, a nos pritisnut kvačicom? Pa za pol minute eto me plava ko šljiva, zrela za u knedle.
Kad smo već kod knedla, morale su bome cure bit vrlo oprezne s jelom prije snimanja. Pa nemreš se natrpat ko rudar i zać u vodu pa izvodit vratolomije; znači jela bez zaprške zbog izbjegavanja napuhavanja, podrigivanja i plinova ( zamislite se najest graha pa zać u vodu, eto cunamija epskih razmjera ). Predmnijevam da su il plivale gladne il sa tri pojedena lista zelene salate, da bi bile lepršave i lagane.

Da rezimiram - ovo definitivno nije za mene. Volim tešku hranu i ne volim šminku. Mene bi sa filmskog seta izbacilo u roku sekunda, mogla bi jedino donosit ručnike onima normalnima koje se znaju primjereno ponašat u vodi.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.