17

utorak

srpanj

2018

Žele bomboni

Danas opet malo arhivske građe, jučer nisam stigla pisat jer sam gledala doček naših viceprvaka svijeta. Pročitala sam jedan sjajan komentar, kaže otprilike - eto kad daš ženi da vozi, od Plesa do centra sedam sati. Pa evo iz arhive, šta sad mogu.


Menopauza je fenomenalna stvar, a možda i nije. Saću vam ja nabrzaka objasnit zašto ( mislim, koga zanima ).

Za početak, nema više onog radosnog iščekivanja svaki mjesec. Nema divljanja hormona, pa kad te sastavi ne znaš jesi pošla il si došla. Ne znaš bil plakala il bi raspizdila Azru tak jako da susjedov pas završi na hitnoj veterinarskoj ambulanti il bi sve šta diše na bliže od metra tebi rastrgala u paramparčad. Nema više iznenadnog ribanja rola u pol dvanajst navečer, jer te sastavio takav peemes da bi mogla taj isti rol i iščupat iz špareta. Nema kupovanja tableta za bolove i gutanja istih. Nema slušanja glupih cvilojebnih cedea na kojima nema Azre, neg štokakvi sentiši koji su se plesali u doba seljačke bune. Nema proždiranja kese od dvadeset deka žele bombona. Ništa više od toga.

S druge strane, možda si neznatno izložena naletima vrućine, šta zna bit vrlo neugodno, kak za samu tebe tak i za okolinu. Jebiga, desi se da te sastavi toplinski udar u vidu valunga i baš se onda neko sjeti ispitivat da šta ćeš kuvat i kud si stavila neke sitnice koje eto urgentno trebaju. E tu se pretvaraš u toliko puta spomenutog lava koji je pio voćni jogurt tjedan dana. Da ne spominjem da uslijed tarabane s hormonima primijetiš da ti dlake počinju rast tam gdje nikad nisu ( možda malo brkovi i tak, ta mjesta ). Pa istražuješ sva moguća sredstva koja bi mogla uklonit eventualnu pojavu kose na licu, kućeš se još počet brijat sa pedeset kvrga na leđima. Pa si svejedno izložena promjenama raspoloženja, od euforije do mrtvačke ukočenosti. Ipak ždereš kesu od dvadeset deka žele bombona, jer to traje godinama pa ti fali taj silni šećer.

Tak da se zapravo sve više pitam kak žene izdrže tu ludnicu cijeli život i ostanu normalne. Dobro, uglavnom ostanu normalne; neke u naletu tjeskobe izazivaju nered širih razmjera, na dnevnoj bazi. A možda je to sve od žele bombona?



( e ovih sam se iznajedala, valjda količine koja stane u teretni vagon; kupim pa do kuće plane vrećica ak je žestok nalet hormona )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.