05

četvrtak

srpanj

2018

Nogometni zastor

Ja jako volim šta su mi često na pameti raznorazna idejna rješenja, koja onda eto skromno podijelim i sa ostatkom čovječanstva.

Naime, ako naši dečki osvoje Mundijal i donesu onu peharčugu u Hrvatsku, onda definitivno zaslužuju da njihovi likovi urese novi zastor u HNK. Ovaj šta ga je izradio Vlaho Bukovac još od 1999. uopće ne visi u kazalištu jer je skroz apšiso, pa je objesilo kopiju koju su izradila druga dva slikara.
Dakle, moj je prijedlog slijedeći.
Središnja figura mora bit izbornik Zlatko Dalić, da ko drugi. Da nije preuzeo kormilo nad reprezentacijom, ništa od svega ovog ne bi ni bilo. Znači, on sjedi na travnjaku stadiona, onak ovlaš zavaljen na neki antički stolac, naravno u bijeloj košulji sa podfrknutim rukavima i gricka grožđe. Nije okružen vilama, kakve crne vile; okružen je divnim ljudima koji su zajedno s nama krvarili nad svakom utakmicom, dakle tu su Drago Ćosić, Marko Šapit, Robert Prosinečki, Mateo Beusan, Joško Jeličić i Anton Samovojska. Nasmiješeni su ko da im ide u susret recimo Monika Beluči il štajaznamkojadiva, to sad nije ni bitno, i raširenih ruku hrle prema izborniku, koji rekli smo jede grožđe. Drago Ćosić ima flaster preko usta, da ne drekne ničim izazvan, da izborniku ne zaleti boba grožđa u dušnik ( šta je sigurno - sigurno je ).
Da bi sve bilo ko na originalu, u poklonstvo dolazi još trinajst osoba. Znači zlatna jedanajstorica - Subašić, Lovren, Ćaleta-Car, Vida, Vrsaljko, Brozović, Modrić, Rakitić, Rebić, Mandžukić i Perišić. Plus dolazi i jedina žena na zastoru; to može bit jedino Nives toplomjer, da koja druga. Ona dolazi od korner zastavice prema već spomenutima, veselo pjevajući. ( Zašto ona? Pa ona nonstop šalje fotke podrške, i zapravo najbolje pozna stadion - od ispod tribina prek svlačiona do parkirališta, mislim poznat joj je kompletan taj prostor, i tolko je stalno naćubljena da me sve strah da joj ne ostane facijalna pareza, jer onda nemre ić na zastor. ) I zadnja osoba je glavom i bradom Maminjo; iako je trenutno u inozemstvu on je alfa i omega nogometa i bez njega zastor ko da i nije ( isto ima flaster prek usta, da ne drekne - ajmoooooo, isto radi mogućeg ulijetanja bobe u dušnik najzaslužnijeg čovjeka ).
Eventualno se još u pozadini trebaju vidjet rezervni igrači, fizioterapeuti, pa precjednica koja je izgrlila dečke nakon pobjede u osmini finala, pa bend koji je dopratio Maminja, uglavnom ima mjesta za još puno zaslužnih ljudi.

Mislim da bi i sam Bukovac bio oduševljen ovom idejom, pogotovo šta je tehnologija uznapredovala pa se ne mora zastor radit idućih sedamnajst godina. Par dobrih fotki i eto ga ko nov. ( Ak pitate otkud mi ta ideja - Vlahi bio rođendan, pa mi palo na pamet. )

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.