02

ponedjeljak

srpanj

2018

Leg Godt, Hrvatska

Jeste uopće živi jutros, nakon sinoćnjeg stresa?

Ja sam na momente tolko vikala da me sve bilo strah da susjedi ne nazovu hitnu. Po teveu nisam pljuvala, sjetila se na vrijeme da nisam zamotala produžni kabal ručnikom. ( Dobro, malo jesam al na pod kad je Modrić fulo penal). Pušila sam tolko da je u sobi bilo dima ko na Hejselu. Već me počela hvatat i panika, da moje proročanske sposobnosti zakazuju i da ništa od karijere u Delfima. Al onda se desio Subašić, pa Kramarić, Modrić i Rakitić i potvrdili ono što sam jučer napisala na svojoj straničici.


Jeste vi kad slagali Lego kockice? Znate ono, pomagali klincima il unucima da slože?

Pa to je muka Isusova. U kutiji dobiješ četrnajst malih vrećica punih sitnih dijelova i priručnik debljine dopunjenog izdanja opće enciklopedije. A u priručniku na svakoj sličici po dvajstosam strelica kud šta treba gurnut i pospajat. Pa spajaš cca dva sata, pa skužiš da si ono nešta tamnoplavo krivo gurno, pa sve rastavi i kreni ispočetka. Pa ti bar dvatriput nešta padne na tepih, dok nađeš kud je palo prođe još sat vremena jer je dio veličine zrna riže. Pa odeš na vece jer više nemreš durat, dok se vratiš djetetu to složeno palo na pod i rasulo se u paramparčad, pa iduća tri sata skupljaš po tepihu i proklinješ dan kad je nekom tamo kretenu palo na pamet da je to jako dobra ideja, otvorit tvornicu kockica koje slažeš pod Apaurinima i moraš imat ruke mirne ko neurokirurg.
A da ne kažem da je tvornica dobila ime od dvije danske riječi, Leg i Godt, šta znači " lijepo se igraj".

Pa kad večeras u Nižnom Novgorodu otpraše himne, pa kad naše kockice uz poklič "Leg Godt" rasture Lego kockice ( sa i bez šeme za slaganje ) i pošalju ih doma da malo bolje prouče šeme šta igre, šta slaganja...Moja kugla se razbistrila, i tvrdi da imamo prolaz samo takav.

Kupujte i dalje klincima legiće, pogotovo zato šta večeras danska reprezentacija ide kući, slijedeć svijetle primjere Ronalda i Messija; ipak su oni najplaćenije noge u svemiru, kućeš neg za njima.

Leg Godt, Hrvatska d

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.