ponedjeljak, 18.07.2016.

Wyrmwood (2014)

 photo 00044b50_zpsyhidxag9.jpg

Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Vani je zombie apokalipsa. Mehaničar Barry ulazi u osvetnički pohod nakon što mu ubiju članove obitelji i otmu sestru, a putem mu se pridružuje i suradnik koji će mu pomoći riješiti sve što im stoji na putu...

 photo Free download bluray 1080p 720p movie google drive Wyrmwood Road of the Dead Australia 2014 Kiah Roache-Turner Jay Gallaghe_zpsvhusovcv.jpeg

Evo nam još jedna zombie horor komedija, s izrazitim fokusom na apokaliptičnost svijeta, odnosno, na fiktivan kraj čovječanstva putem epidemije zombija. Wyrmwood: Road of the Dead bazira se na zvijezdi Wyrmwood, zvijezdi koja će jednoga dana pasti i stvoriti krvožedne zombije, barem je u filmskoj interpretaciji tako, dok je inače riječ o pretežno biblijskom pojmu. Film se često zna bazirati na humorističnim trenutcima koji ga čine lakšim za gledanje i miču od filma "ozbiljnost" i tmurnost ubojstva protagonistovih bližnjih, a istovremeno, sadrži puno dobrih akcijskih scena koji ga mogu strpati u koš s brojnim hirovitim i dinamičnim ostvarenjima (čitaj na plakatu: Mad Max upoznaje Zoru živih mrtvaca), dok se naravno horor elementi vide u samoj pojavi zombija, kao i u eksperimentiranju s njihovom DNK od strane ludog znanstvenika. Ubrojimo li u to sve nekoliko splatter scena i uistinu dobre scenarističke poteze pri akcijskim scenama, dobit ćemo zabavan moderni film. Redatelju i scenaristu Kiahu Roache-Turneru ovo je prvi film, stoga je iznenađujuće kako je uspio pogoditi neke osnovne filmske parametre koji će, ili bi mogli "upaliti" kod današnje sve zahtjevnije publike.

 photo maxresdefault_zpsryu1nx9h.jpg

Film obiluje poznatim referencama, što iz filmova, a što iz ostatka popularne kulture te ga se zbog te činjenice ne može u potpunosti shvatiti autentičnim, iako sadržava i brojne tehnički naprednije aspekte, kao i zanimljiva poigravanja kamerom, ispred lika i u njegovoj pozadini, ptičju, žablju perspektivu, svačega se može vidjeti. Od novina u zombie filmovima možemo primijetiti zanimljiva oružja i ubojstva, a poglavito se pažnja posvećuje futurističkim oklopnim vozilima, kao i ljudskim oklopima s posebnim, interesantnim dizajnom, koji može biti, a i jest glavno obilježje filma. Također, novina je i moguća kontrola nad zombijima, o čemu ćete više morati vidjeti ukoliko se uputite u film, no iako je bedasto, a pomalo i nepotrebno, stvara još jednu dimenziju filma koju nismo nikako očekivali. Ono što nikako nisam očekivao su čak i neki izlete u napetost, pa tako imamo nekoliko napetih scena s mogućim trzavicama, koje dodatno pružaju horor atmosferu filmu, uz tamniji način snimanja, a isto tako, u humorističnom smislu dobili smo ludog crnca koji (ne)uspješno diže atmosferu, ovisno o događaju. I da, izgled zombija - nothing special. Prosječan izgled s bijelim lećama nikako nije pogodak nakon toliko filmova slične tematike.

 photo preuzmi_zpsliprqz8x.jpg

(Ne)tipičan humoristični zombie film, Wyrmwood krije neke veoma zanimljive scene, pun je zabavnih trenutaka, iako ga nekada zna pretjerati i otići u nebulozu (sad će zli jezici reći: pa zar nisu zombiji dovoljna nebuloza?), no sve u svemu, dobili smo dinamičan zombie flick. Preporuka vjernim horor ljubiteljima, ostalima - kako se odlučite.

23:19 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>