11

nedjelja

rujan

2016

Koga za*ebavate ...?



Stalno (26-godišnje) pozivanje na preusmjeravanje glasova (od stranaka koje imaju svoju političku zadaću) na tkz "stožernu" stranku dovelo je do (uslijed postuđmanovskih političkih obmana) polarizacije hrvatskog društva.
Protestno glasovanje (s namjerom rušenja određene ne/vlasti) Hrvatsku je samo okovalo u nedemokratskoj nakani nepoštivanja volje birača.
Koliko to zvučalo paradoksalno, HDZ je rušeći totalitarizam (i nedemokratsku metodu potkradanja izbora) ustoličio "razbijanje" demokratskih interesnih grupa pozivima na "grupiranje". Da su htjeli biti HDZ-ovci ne bi glasali i/ili bili članovi drugih domoljubnih stranaka.
Umjesto referenduma o osnovnoj (ideološkoj) postavci socijalizam ili ne, stalnim (koruptivno-represivnim) aparatom komunjare se vraćaju ...
Zapanjuje kako ih nema na skupovima, nemaju brojno članstvo ali na izborima (nakon prebrojavanja listića) imaju dostatno za skoro natpolovičnu saborsku većinu.
Nije li lakše napraviti (bez DIP-a) referendum o nesocijalističkoj Hrvatskoj i ustanoviti vječnu dilemu: kradu li se izbori u RH?

Politički okvir (otuđenja vlasti), HDZ je kroz oblike održavanja titoističkog koncepta privida narodnosti vlasti, pretvorio u vječno nadmetanje crvenih i crvenijih (komunjara hdza i komunjara sdpa) borbe za upravljanje stotinu milijardi kuna vrijednim državnim proračunom i svim beneficijima koje proističu iz obnašanja vlasti.
Stalno zaobilaženje demokracije (nedemokratskim predizbornim kampanjama, brutalnim obračunom s neistomišljenicima, bahato raspolaganje s državnim sredstvima, nesposobnost u obavljanju državnih zadaća) dovelo je do protestnog a ne demokratskog glasovanja, brojnog izbjegavanja glasovanja (i političkog identificiranja), do izjednačavanja HDz-a i SDp-a, ...
Vrijeme je za nove političke snage (voljne ugušiti i kazniti sve ono što je Hrvatsku sputavalo u razvoju, kazniti sve one što su sakatili i omalovažavali državu i narod).
Koliko ste ono zajedno "osvojili-oteli" glasova ...?


Nakon rezultata izbora na ovom mjestu će bit objavljeno koliko je glasova "osvojila/otela" stožerna, a koliko "narodna" stranka/partija.
12. rujna, 2016.
https://blog.dnevnik.hr/goto/2016/09/1632041380/7mandata.html

Taman toliko da me ne prevare ...



Oznake: preusmjeravanje glasova, stožerna stranka, protestno glasovanje, volja birača, paradoks rušenja totalitarizma, natpolovična saborska većina, referendum o socijalizmu, otuđenje vlasti, crveni i crveniji, borba za upravljanje milijardama, beneficije, izbjegavanje glasovanja