15

petak

siječanj

2016

Socijalizam je uzročnik krize


Kriza (identiteta) i uzročnik


Hrvatska je zakoračila (još jednom) u titoističke reforme (reformi).
Nesposobnost vlasti (i naroda)(iako je u Hrvatskoj narod zbirna imenica za pojedince koji se nikako ne mogu uklopiti u društvene skupine, grupe i procese)(nenarodni narod) učinkovito poduzeti mjere koje će osloboditi radni (a time i financijski) potencijal ukazuje na ropski (frustrirajući) karakter te vlasti prema nekome (vanjske interesne grupe) i nečemu (vlastitoj, potplativoj, nesposobnosti služiti sebi).

Smjena kukurikavaca (u očekivanju razračuna s ostacima titoističkog aparat i ideologije koja nas je odmakla od prirodne civilizacijske vezanosti za papinsku državu i zapadnu civilizaciju (makar kao predziđe)) protekla je u izrazito titoističkom konceptu autoritarnih najava (nepoznatih) reformi (reformi).

Niti dva mjeseca po izborima (u jeku krize), Hrvatska nema formiranu novu vlast ...

Očekivana predlaganja preinaka (unakaženog Ustava) u smjeru vraćanja vlasti narodu i odgovornosti zastupnika i Sabora narodu, vraćanje dvodomnog Sabora i izjednačavanje oblika vlasništva preskočena su (s namjerom zadržati apsolutizam)(uzročnika krize i generatora kriza) .

Stalno zveckanje reformama (koje i kad bi se provodile moraju proći širu javnu raspravu i odobravanje stručne javnosti ...) na tragu makroekonomskih prijedloga su (još jedan)(težak) promašaj.
Hrvatsku neće iz krize izvući makroekonomisti (oni uz ono što znaju, ništa ne znaju).
Hrvatsku iz krize (kriza je stanje nesposobnosti donošenja odluka) može izvući samo široko obrazovani humanist (ISuS), koji shvaća da je sam ustroj državne vlasti uzročnik krize.
Hrvatska treba reforme državne vlasti (a ne nižih (lokalnih i regionalnih) oblika vlasti).
Državna vlast (zakonodavna, izvršna i sudbena) počiva na krivim ovlastima i konceptima, jedino državna vlast može izazvati krizu (odlučivanja). Koncept apsolutističke vlasti je pogodan samo (ponovnom) nametanju socijalizma.
Po Tuđmanovoj smrti, promjene oblika i okvira državne vlasti je provodila račanova koalicija, Mesić(i), Josipović, Kosor, Milanović (kukuriku koalicija)(u manjoj mjeri jer se narod referendumima i prosvjedima suprotstavljao apsolutizmu).
Državnim proračunom upravlja državna vlast (a ne netko drugi), i jedino je ta vlast odgovorna za državni dug (i svekoliku krizu).

Hrvate interesira hoće li (i kada) država proglasiti socijalizam dopuštenim jedino na dobrovoljnoj osnovi (uključivanja u komune), i zabraniti stranke koje pokušavaju nametnuti socijalizam svim članovima društva. Hrvate zanima hoće li netko povesti zakonodavnu i političku borbu za ograničavanje apsolutizma u državnoj (trodiobenoj) vlasti.
Većinu Hrvata ne zanima državni dug i deficit (državnog proračuna), a ako ih već prisiljavaju na pozornost primjećuju kako su odgovorni (jedino) oni koji vlast obnašaju (na štetu svih nas).
Socijalistička i socijalna država nisu isto. Predlažem ukidanje i socijalističke i socijalne države (a komunjare treba natjerati na osnivanje komuna ... tamo će najbolje koristiti svoj društveno-humani potencijal).
U Hrvatskoj je na djelu kriza identiteta.





Oznake: titoističke reforme reformi, nenarodna vlast, smjena (nenarodne) vlasti, nepoznate reforme reformi, zadržavanje apsolutizma kao uzročnika kriza, zveckanje reformama, doseg makroekonomista, ustroj državne vlasti kao uzročnik kriza, ponovno nametanje socijalizma, kriza identiteta