18

utorak

travanj

2017

Idiote



Europske granice, schengenske granice (sporazum) posebni uvjeti (migranti i terorizam) uvjetovali su poseban režim na graničnim prijelazima RH.
Hrvatska kasni s pripremom preuzimanja schengenske granice, Slovenija (uvjerena u prepuštanje schengenske kontrole) nedovoljno aktivirana.
Granični prijelazi se izgrađuju za određeni kapacitet (prijelaz granice). Broj kontrolnih traka i objekti su izgrađeni prema predviđanjima broja putnika. Ali i vremenu zadržavanja pojedine osobe koja prelazi granicu.
Promjena vremena zadržavanja osobe koja prelazi granicu (za dvostruko) nedopustiv je obrazac ponašanja na netom izgrađenim graničnim prijelazima.
To je plenković morao znati i obratiti se nadležnim europskim tijelima. Zbog sputavanja prolaza roba i ljudi (što je europskim i međunarodnim pravom nedopustivo).
Normalno, nacrtana kreatura to ne zna, niti je sposobna štititi interese RH primjenjujući suverenitet (i znanje, državničku hrabrost).

Jedan mali, uštogljeni miš, koji misli kako premijer jedne države šeta uokolo poluotkrivene stražnjice (koju podanici svesrdno ližu). Obzirom koliko se ulizivao, računao je kako je vrijeme naplate ulizivačkog staža.
Nije kriv plenković nego oni koji su tu drtinu instalirali na mjesto na kojem se traži sposobnost, svestranost i razumijevanje problema koji muče narod, državu, ljude. Što blento ne može ostvariti. Ali zato može koristit represivni (i hijerarhijski) aparat selektivno uklanjajući sposobne (u ime onih koji su beskičmenjački i ulizivački, podobni).
J* li te oni koje ti držiš na uzdi. Idiote.

Oznake: EU granice, Schengen, granični prijelazi, kapacitet, kreatura, severenitet, državnička hrabrost, uštogljeni miš, stražnjica, ulizivanje, nespsosbnost, podobnost, drtina, uzde, Idiot