ponedjeljak, 28.08.2006.

HororFilm Playground NEWS #6

Evo vrlo svježih vjesti koje stiži from America:

28 Weeks Later - puštanje u kina 11, svibanj 2007
Redatelj: Juan Carlos Fresnadillo
Scenarij: Rowan Joffe
Glume: Jeremy Renner.....Narednik Doyle (glavna uloga)
Sadržaj: "- 6 mjeseci nakon događanja u prvom filmu Engleska je napuštena. Nikoga više tamo nema Američka vojska pomaže pri ponovnom naseljavanju Londona i ostalih djelova Velike Britanije, no jedan od aviona koji je prevozio virus za daljnja istraživanja se srušio i ponovo zarazio ljude.."

Evil Dead: The Musical - premijera listopad 2006 (off-Broadway predstava u stilu "The Rocky Horror Picture Showa" (1975), a predstavlja prvi i drugi dio Raimijevih filmova)
Photobucket - Video and Image Hosting
Jenna Coker (Cheryl)
Renee Klapmeyer (Annie / Shelly)
Tom Walker (Ed / Moose)

Moram reći da će to biti zanimljivo iskustvo za onoga tko bude imao sreće da to vidi...

My Name is Bruce - izlazi 2007 godine
Redatelj i glavni glumac (glumi samog sebe): Bruce Campbell
Glume: Janelle Farber, Dan Hicks, Michael Kallio, Dani Kelly, Gary Kout, Ted Raimi, Craig Sanborn...
Sadržaj: "- Legenda Bruce Campbell biva zamjenjen za svoj lik Asha iz serijala Evil Dead, pa ga žitelji jednog sela u Oregonu zbog toga otmu da bi ih oslobodio od demona koji ih napadaju..."


Halloween - izlazi 19, listopad 2007
Kao što znate Rob Zombie je redatelj, dok je najveća novost da jednu od uloga ima njegova žena Sherri Moon Zombie....

The Hitcher - izlazi 13, travanj 2007
Novost:
Redatelj Dave Meyers nam otkriva za Suicide Girls neke novitete koje će se pojaviti u filmu: "- Najprije neće biti scene sa prstom i pomfrtom, dok će scena sa kamionom biti još bolja nego u orginalu (više jeze i straha)... Također ali i nažalost nećemo definitivno vidjeti (no možda je tako i bolje) starog lisca i legendu Rutgera Hauera."

Hostel 2 - 5, siječnja 2007
Redatelj: Eli Roth
Glume: Jay Hernandez, Lauren German, Heather Matarazzo, Bijou Phillips

The Tripper - izlazi 2007 (film opisan kao politički(WTF???)horor)
Redatelj: David Arquette (i glumi jednu od uloga)
Glume: Courtney Cox-Arquette, Jamie King, Thomas Jane, Balthazar Getty, Lukas Haas, Paul Ruebens, Jason Mewes,Christopher Nelson, Marsha Thomason, Rick Overton, Brad Hunt, Balthazar Getty..
Sadržaj: Prati hrpu tinejđera u nekakvoj šumi koje proganja serijski ubijica koji se vratio da dovrši posao koji je započeo prije nekoliko godina....
Photobucket - Video and Image Hosting Evo i jednog od lijepih postera...

Uskoro:

01. 09. - "The Wicker Man" - remake verzije iz 73'; N. Cage glavna uloga
05. 09. - "The Plague" (DVD) - James Van Der Beek i Ivana Milicevic uz bok Dee Wallace
08. 09. - "The Covenant"
12. 09. - "Headspace" (DVD) - Udo Kier, Dee Wallace i Sean Young kuš bolje od toga
22. 09. - "Feast" - najočekivaniji po mom sudu u rujnu (novi "The Descent"?)
01. 10. - "Pumpkinhead 3" (TV)
03. 10. - "The Curse of El Charro" (DVD)
"The Gathering" (DVD)
"Reeker" (DVD) - Michael Ironside glumi jednu od uloga
"The Roost" (DVD)
"The Woods" (DVD) - Bruce Campbell glumi u filmu jednu od uloga

04. 10. - "Texas Chainsaw Massacre: The Beginning"

13:51 • Komentari ( 1 ) • Print#

nedjelja, 27.08.2006.

#4 Sream Scena: Pee-wee's Big Adventure (1985)

Sad se neki pitaju, pa kako taj film može imate jednu od najstrašnijih scena...e moji ljudovi može. Sam film se ubraja po Američkim standardima među 100 najsmješnijih filmova dosad napravljenih. Ja sam kada sam ga gledao prije par godina ostao sam iznenađen kakvoćom filma, no ipak volim drugačiju vrstu humora (Monty Pyton ili filmovi Buda Spencera i Terrence Hilla). Sam film uopće nije loš, a Paul Reubens kao glavni lik Pee-wee Hermana je preteća Jimu Carreyu i sasvim je dobro odigrao svoju ulogu čovjeka dječijeg duha i dobrote...
Uglavnom da ne duljim Pe-wee Hermanu ukradu bicikl od kojeg se nikada ne razdvaja, pa kreće u potragu za njim dilje SAD-a. No, ono što nas zanima jeste sljedeće:

Na mračnoj cesti Pe-weeu stane čudna vozačica kamiona Large Marge (Velika Marge) i dok se tako njih dvoje voze po bespuću od nje čuje strašnu priču:

"- Iste ove noći, prije deset godina, istom ovom oronulom cestom na istoj gustoj magli kao što je ova. Vidio sam najgoru automobilsku nesreću u svom životu. Bio je taj zvuk, kao da je smetlarski kamion ispustio Empire State zgradu...I kad su izvukli vozčevo tijelo ispod sve one iskrivljene, goruće gomile željeza.
Izgledao je upravo ovako....!!"

Photobucket - Video and Image Hosting

Majstor za ovakav BUU element u dječijem filmu je nitko drugi nego Tim Burton, jer bi se samo on toga sjetio. Zato roditelji pažljivo šta vaša maloljetna djeca gledaju, jer se zna dogoditi i ovakva scena koja i starije zna tako preplašiti da se zadave kokicama...
Inače film je imao buđet 6 miliona $ i zaradu od 40 miliona zelenih orlića, pa je naravno film dobio i nastavke...

23:59 • Komentari ( 1 ) • Print#

nedjelja, 20.08.2006.

35 najboljih horor postera... (10 -1)

10. The Town That Dreaded Sundown (1977)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 5.5/10 (330 glasova)
FILM: "- Se temelji na događajima o stvarnom serijskom ubijici koji je ubio 5 ljudi 1946 godine u Arkansasu i nikad nije otkriven... definitvnio jedan od najboljih filmova serial killer tematike. Ben Johnson je nositelj glavne uloge...
POSTER: "- Kao da je Jason na naslovnici, a nije jer je Friday the 13th part 2 bezosjećajno pokrao vreću koju je na ovom originalnom filmu nosio pravi ubojica. Lijep naslov filma i ubojićina glava koja se nadzire nad cijelim mjestom, dok sunce zalazi definitivno učinkovito dovoljno da upadne na počasno 10 mjesto."

9. Fright Night (1985)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 6.5/10 (4,812 glasova)
FILM: "- Recenzija
POSTER: "- Mračan i odaje naznake vrlo dobre radnje u filmu, a sve to zahvaljujući prikazi koja se nazire nad kućom (u drugom dijelu "ROTLD" su taj poster bezlično pokrali)."

8. Evil Dead II (1987)
Image and video hosting by TinyPic IDMb ocjena 7.8/10 (20,711 glasova)
FILM: "-Recenzija
POSTER: "- Koji ne otkriva mnogo, ali vizualno daje dojam dobroga filma što na kraju ED2 i jeste..."

7. House (1986)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 5.5/10 (2,448 glasova)
FILM: "- Zabavan i vrlo jednostavan flick sa zaboravljenim Williamom Kattom i u produkciji Sean S. Cunninghama. Horor komedija sa par dobrih scena i ponekad dobro pogođenim ugođajom jeze i napetosti...no ništa više od toga. Poitanje je kakav bi film bio u rukama Joea Dantea."
POSTER: "- Bolje izgleda nego film, no za razliku od ovog postera drugi imaju vrlo glup tagline: "Ding DOng. You are dead." Definitivno poster za u sobu."

6. The Howling (1981)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 6.4/10 (3,576 glasova)
FILM: "- Uz Američkog Vukodlaka u Londonu najbolji film o vukodlacima. De Wallace u glavnoj ulozi, dok se u cameu pojavljuju dobri stari Slim Pickens, Roberto Pickardo, Dick Miller i Kevin McCarthy. A što reći na redatelja nego...Joe Dante."
POSTER: "- Jedan od najboljih u filmskoj povjesti sigurno. Nenametljiv, ali efektan dok prikazuje ženu kako u agoniji para noktima/kanđama plahtu."

5. Ginger Snaps 2: Unleashed (2004)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 6.6/10 (1,963 glasova)
FILM: "- Drugi nastavak odlične werewolf trilogije i nastavlja se tamo gdje je prvi dio završio. Emily Perkins briljira u ulozi Brigitte. Sigurno film za kasne noćne sate prije spavanja..."
POSTER: "- Bolji od postera Underworlda. Sviđaju mi se one maglenaste nijanse koje isijava veliki puni mjesec dok E. Perkins sjedi na vrhu zgrade...Jednostavno praznik za oči."

4. Alone in the Dark (1982)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 5.6/10 (406 glasova)
FILM: "- Dobra priča i odlična plejada glumaca veterana Jack Palance, Donald Pleasence i Martin Landau garantiraju dobru zabavu. Definitivno bolji koncept nego recimo u prvom Petku 13."
POSTER: "- When the lights go out the terror begins." je odličan tagline, a pogled na sami koncept postera gdje je sve na svome mjestu tj. svaki detalj je naznaka onoga što očekivati od filma: misteriozni ubojica, krvava sjekira koja svjetluca na mjesečini, šuma i kuća plust puni mjesec na poluoblačnom nebu...brr."

3. The Evil Dead (1981)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 7.4/10 (19,523 glasova)
FILM: "- Recenzija
POSTER: "- Oba postera valjaju no ovaj gdje ruka iz groba hvata ženu kojoj se vidi očaj u pokretu ruke mi je draži, iako onaj gdje Campbell staji sa sjekirom i sačmaricom na grobu mi je također drag."

2. Alien (1979)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 8.4/10 (82,081 glasova)
FILM: "- Nema se što novoga reći na ovo remek djelo."
POSTER: "- Vrlo mračan i uz Ralje jedan od najboljih postera ikad napravljenih za neki film."

1. Night of the Living Dead (1968)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 7.8/10 (16,822 glasova)
FILM: "- Prvi pravi i najbolji zombi film, koji je promjenio horor žanr. Prvi film sa crnim junakom."
POSTER: "- Potret male Kyre Schon u gro planu iskazuje svu depresivnu atmosferu koja se pojavljuje od početka do kraja filma. Vrlo sumoran, izravan i za ono vrijeme vrlo jeziv plakat. Također vrlo lijepo grafički uređena krvavo crvena slova."

Eto to bi bilo mojih 35 najboljih filmskih plakata u horor žanru. Naravno da kad bi se radilo sveukupno u svim žanrvima da bi lista bila drugačija... Ne mogu odoliti da ne nabrojim barem 5 najboljih (koji se trenutno mogu sjetiti:
1. The Kid (1921)
2. E.T. the Extra-Terrestrial (1982)
3. Raging Bull (1980)
4. The A Dog's Life (1918)
5. Joan of Arc (1948) ili The Birth of a Nation (1915)

21:22 • Komentari ( 4 ) • Print#

četvrtak, 17.08.2006.

35 najboljih horor postera... (20 - 11)

20. The Company of Wolves (1984)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 6.5/10 (2,560 glasova)
FILM: "- Ozbiljna werewolf bajka o Crvenkapici sa vrlo jakim i naglašenim konotacijama. Mali izlet Neila Jordana u horor vode (također bolje napravljen posao nego "Braća Grimm" Terrya Gilliama). Brian Glover kao jedan od likova u filmu što hoćeš više."
POSTER: "- Vrlo lijepa posveta "Američkom Vukodlaku" snimljenom tri godine prije. Nenametljiva slova, a pogotovo veliki i izraženi puni mjesec na sablasnom nebi (a tek okoliš) pojačava užasni učinak dok iz čovjekovih ustiju izlazi vukodlakova njuška sa očnjacima."

19. The Hills Have Eyes (2006)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 6.4/10 (11,275 glasova)
FILM: "- Treći vrlo dobro odrađen remake (koji je čak i bolji od orginala) a sve zahvaljujući mladom francuskom redatelju Alexandru Aji (odlična "Krvava Romansa") i novoj nadi horor žanra. Ove godine sigurno must see movie...(zaboravite "Wrong Turn" sličnosti, jer je film definitivno močniji)."
POSTER: "- Sam nam daje svojim grafičkim izgledom što možemo očekivati u filmu: mnogo, mnogo krvi i vrlo eksplicitne scene nasilja (nije za svačije oči). Svaka čast tko se sjetio da na sjekiru ugravira odraz ispačene žrtve, dok je svud po podu krv...vrlo jezivo. Također i druga verzija postera nije loša no vrlo beskrvna."

18. Creepshow (1982)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 6.1/10 (5,091 glasova)
FILM: "- G. A. Romero i Stephen King udruženi u ovom projektu od tri priče (žešća verzija "Zone Sumraka" ili da se bolje izrazim brat blzanac "Priča sa Tamne Strane" i "Tales from The Crypt")...Obratiti pažnju na najbolju priču "The Crate"."
POSTER: "- Vrlo stiliziran i izravan...a kako i ne bi kad je lik na posteru "The Creeper" (Crypt Keeperov rođak??)."

17. Gremlins (1984)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 6.8/10 (19,471 glasova)
FILM: "- Još jedan lijepi film za koji nije baš potrebno trošiti riječi..jedino da je redatelj Joe Dante, a ne S. Spilberg i da opet imamo prilike vidjeti Dicka Millera kao urnebesnog Mr. Futtermana."
POSTER: "- Tko ne bi pogledao film kad je na posteru slatki Gizmo. Definitivno poster za dječiju sobu."

16. Dawn of the Dead (2004)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 7.3/10 (25,804 glasova)
FILM: "- Iako remake najboljeg Romerovog zombi filma iz daleke 78' sam po sebi je dosta drugačiji i nabrijaniji sa nekim vrlo impresivnim inovacijama (sam početak filma i song Johnnya Casha)...za sve ljubitelje dobrog hororca."
POSTER: "- Koji nam kaže...Zombiji...Puno njih..."

15. Halloween II (1981)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 6.0/10 (7,074 glasova)
FILM: "- Nepotreban, no neloš nastavak Carpenterovog remek djela."
POSTER: "- Vrlo jeziv. Pogledajte taj neugodan osmjeh i te crne zlobne oči..."

14. Shaun of the Dead (2004)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 7.9/10 (34,200 glasova)
FILM: "- Još jedan da se u Engleskoj rade vrlo dobri horor filmovi. Ovaj put je to zombie film sa vrlo naglašenim elementima komedije i crnog humora. Odlični likovi...dobar prikaz 'infekcije' i solidan soundtrack ( I Monster - "The Blue Wrath" posebno očarava)."
POSTER: "- Genijalna dosjetka da se napravi poster u posteru (zombiji natežu poster od naših glavnih junaka)."

13. Grizzly (1976)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 4.2/10 (340 glasova)
FILM: "- Jedan od boljih 'animal attack' filmova. Siguran u mojoj listi deset najboljih..."
POSTER: "- A bogme pogledajte tu beštiju...tko ne bi išao u kino gledati."

12. Friday the 13th: The Final Chapter (1984)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 4.7/10 (4,191 glasova)
FILM: "- Jedan u nizu Jason Voorhees filmova sa jednim plusom Corey Feldman kao Jasonov nemesis."
POSTER: "- U dosta zemalja zabranjen. Vrlo efektivan i atraktivan za prednji dio majce ili džempera."

11. Frankenstein (1931)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 8.0/10 (9,030 glasova)
FILM: "- Svi znamo o čemu je film, no vrlo malo ljudi ga je pogledalo. Definitivno najbolji film o Frnakensteinu iako mu je preko 70 godina. Klasik."
POSTER: "- Frankijevo sumorno lice te nijanse crne i demonski crvene...opet još jedan nešto za na prednji dio majce."

23:10 • Komentari ( 2 ) • Print#

srijeda, 16.08.2006.

35 najboljih horor postera... (27 - 21)

Pa da nastavimo našu malu ljestvicu:

27. It's Alive (1974)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 5.2/10 (810 glasova)
FILM: "- Jedan od boljih stvarno niskobuđetnih horor filmića, koji se za promjenu bavi mutacijama (sigurno jedan od prvih filmova a da nije SF tematike). Mogu reći da film nikad nema dosadnih trenutaka, a iako je smješan sadržaj filma poput mutanta bebe koja ubija svakog dok se bježeći iz bolnice vraća u dom svoji roditelja, vrijedi spomenuti specijalne efekte Ricka Bakera (ovo mu je ujedno među prvim filmovima na kojima radi) i redatelja, te scenaristu Larrya Cohena (odlični i isto tako niskobuđetni "Q"(1982) o pernatom gmazu koji terorizira New York).
POSTER: "- Iako ništa ne pokazuje, onaj mali djelić poput nakaznih malih kanđa koje vire iz kolijevke pobuđuje znatiželju (Rosmaryna beba??!?) i još da nije nakaradnih vrlo izraženih slova naslova filma poster bi sigurno bio na boljem rangu nego sada (baš zbog istog razloga nisam spomenuo poster "Maniac Cop 3: Badge of Silence", iako vrlo lijep velika slova su ga unakazila)."

26. Dog Soldiers (2002)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 6.7/10 (8,770 glasova)
FILM: "- Nemam baš puno reći za ovaj odlični film redatelja i nove nade horor filma Neila Marshalla nego da je uz "28 Days Later" najbolje ono što je UK mogla dati već godinama na horor sceni. Akcija od početka do kraja...odlični glumci...uz "Ginger Snaps" serijal film koji je vratio u život posustali werewolf dio horor žanra (koji su skoro dokrajčili filmovi poput "Dark Wolfa"). Must seen movie...
POSTER: "- Nije nešto baš posebno, no mračni tonovi te vrlo lijepi koncept rasporeda vrlo značajnih naslova filma sa vojnim pločicama i krvavim tragom kanđi te plus pet vukodlaka opakog pogleda...to samo garantira dobru akciju (kojoj kako jedan od taglinea kaže " Six soldiers. Full moon. No chance.")."

25. Warlock (1989)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 5.8/10 (2,396 glasova)
FILM: "- Julian Sands vs. Richard E. Grant uz dirigentsku palicu Steve Minera. Veliki sam fan Sandsa i Granta pa onim pravim znalcima ne trebam niti govoriti o kakvim se to glumcima radi. Miner ko Miner je jedan srednjestrujaški režiser (vjerujem da je ovo njegovo najbolje djelo) koji ipak nije veslo sisao, ali se puno tražio u žanru. Inače film je jedan od boljih prikaza borbe protiv jedinog Sotoninog sina od strane sila dobra (ovdje lovac na vještice i vještce Grant) a da ta borba nije pasivna.
POSTER: "- Dobro jeste kopija postera "Predskazanja" (1976), ali poboljšana. Izabrao sam ju prvenstveno zbog odnosa bijela podloge i molitvenog, smirenog držanja Juliana Sandsa dok sjena iza njega lijepo ocrtava demonsko u njemu..."

24. Jaws (1975)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 8.3/10 (62,708 glasova)
FILM: "- Svi sve već znamo, pa da ne ponavljam..."
POSTER: "- Jedan od nakopiranijih plakata uopće (recimo to i da je plakat drugog filma kopirao "Deep Blue Sea"). Vrlo osebujan plakat na kojem bih istakao tamnoplavo boju i neizrecivu dubinu mora koju ta boja iskazuje te kao veliki dodatak ističem ne veličinu psine i zube nego lijepo oblikovane i bezživotne oči koje gledaju djevojku koja se brčka na površini.."

23. Freddy vs. Jason (2003) (ili "Alien vs. Predator" isto sam tako mogao staviti)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 6.0/10 (15,382 glasova)
FILM: "- Naslov sve govori..ah da jeste li primjetili kako Lochlyn Munro izgleda kao pljunuti Ryan Reynolds?"
POSTER: "- Dvije ikone nabrijane jedna na drugu okrenuta jedno protiv drugoga između njih skraćeni znak versusa plus lijepo tonirana pozadina poput neke stare fotografija... Poster koji bi svatko volio imati na prednjem dijelu svoje majce."

22. 28 Days Later... (2002)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 7.3/10 (34,616 glasova)
FILM: "- Danny Boyle u najbolje svom redateljskom izdanju. Film ima sve od napetosti, soundracka do odličnih mladih glumaca u usponu...a nije zombie film."
POSTER: "- Kao što je Boyleov film posudio nekih elemnata iz starog filma "Warning Sign" (1985) tako je i sam plakat poboljšana verzija maloprije spomenutog filma iz polovice 80-tih (čak mi se više sviđa onaj gdje su nadodana i ona dva demonska crvena oka jednog od 'zaraženih'. Sam poster sljeduje onu vrstu postera koje ja volim nazvati izribana fotografija (što su započeli LOTR, a slijedili "NARC").

21. The Texas Chainsaw Massacre (2003)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 5.9/10 (14,891 glasova)
FILM: "- Vrlo uspjeli remake i definitivno uz Snyderovu "Zoru..." najbolji do sada. Ovaj hororac je finog tempa, likovi su vrlo zanimljivi dok je ponajviše očaravajuća fotografija. Tko je gledao staru verziju vrijedi i za novu da promjena baš i nema, jedino je malo Kožno Lice malo pokretniji i nabildaniji."
POSTER: "- Tvorci nisu puno okolišali i dali su nam malu naznaku da će Kožno Lice voditi glavnu riječ, no ipak ushićuje kako su mrtvačko žutu utopili u mračne obrise, pa se nadziru samo male konture lica glavnog negativca.."

Zvrših i sa drugim dijelo odbrojavnja...


23:19 • Komentari ( 1 ) • Print#

utorak, 15.08.2006.

35 najboljih horor postera... (35 - 28)

Dok sam danas bio u obližnjoj videoteci (ili se danas može reći DVDteci?) nisam se mogao othrvati mišlju koliko mnogo novih naslova se pojavi na policama, no ono po čemu se svaki film razlikuje naočigled tj. po prvom pogledu na omot nije žanr filma koji ga gura u jednu od skupina što čine filmsku umjetnost tako profinjenu nego naslovnica.
Da baš naslovnica jer ona čini sigurno 90% ljudima koji nisu okorjeli filmofili i tek 10 posto žanr, glumci, redtelj..itd. Ovo se kako znate odnosi samo na horor filmove, jer za druge žanrove ne garantiram baš da ostaje tih visokih 90%. Malo ljudi u našem omiljenom žanru zna za ponekog glumca (Boris Karloff i ekipa, Jamie Lee Curtis..), jer se ipak tu više primjećuju redatelji (a to prvenstveno mislim na Carpentera, Dantea ili recimo Hoopera).
Zato su posteri filmova toliko zanimljivi, jer poster umnoge pomaže gledatelju a tako i kupcu ulaznice ili DVD-a da si predoći kakav bi film trebao biti (a svi znamo da kod horor filmova većinom je poster bolji i ljepši nego cijeli film...recimo remake ''House of Wax''). Kako bilo da ne duljim, evo sam u glavi posložio svoju listu od 35 najboljih postera horor filmova (gledamo na postere, a ne na kakvoću određenog filma)...:

35. The Frighteners (1996)
Image and video hosting by TinyPicIMDb ocjena 6.9/10 (13,605 glasova)
FILM: ''- Sam film je odličan iako ga amerikanci označavaju komedijom i nije baš tipična komedija, jer ima mnogo elemenata čistokrvnog horora (a tek depresivnih pa ponekad i šokantnih scena). Uz odličnu produkciju, efekte i glumce, treba pohvaliti i odličan scenarij i majstorsku režiju... Film nije za one koji su naučili na tipičnu zabavu ala "Povratak u Budućnost".
POSTER: "- Vrlo lijepo naznačava kakv je film. Nacereno demonsko lice, koje se blago nadzire iz bjele površine jednostavno genijalno obrađeno... Definitvno vabi da se film pogleda."

34. Hellraiser (1987)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 6.8/10 (9,366 glasova)
FILM: "- Uz Evil Dead i Exorcista najbolji film o demonima. Jedan od najboljih horor filmova ikad (ma što drugi govorili o tome) sa dosta 'gore' efekata. Usrani nastavci..."
POSTER: "- Ne znam kakav je bio orginalni poster, ali ovaj od DVD-a obara sa noge, jer je crtež odličan - Pinhead i Demonska Kocka...brrr"

33. Piranha Part Two: The Spawning (1981)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 3.8/10 (1,198 glasova)
FILM: "- Zabavan hororac, ali definitivno sraćka prema Danteovom malom remek djelu."
POSTER: "- Što reći ovdje sam malo ubacio sentimentalnosti, jer je to prvi poster na koji sam obratio pažnju dok sam čekao staroga da nam kupi kartu...
Tipični primjer i predvodnik horor postera u 80-tima, gdje se vještina u namami gledatelja u kina pretvorila u pravu umjetnost i to preko lijepo sortiranih postera (to što većina tih filmova nije vrijedila niti 1dinara tada to nije važno) koji su uzgred svi bili olovka/tuširani (to znači bez fotografija)."

32. Saw II (2005)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 7/10 (24.600 glasova)
FILM: "- Reciklaža prvog dijela (čitaj slično kao "Put Bez Povratka" ili "Vrisak" serijali. Ali film i dalje štima"
POSTER: "Oh, yes. There will be blood" je jedan od simpatičnijih taglinea, a sam plakat je vrlo uznemirujuć i zabranjivan na dosta mjesta u SAD-u. Vrlo izravan i pomalo degutantan, ali opet zove da se film pogleda (kakva je da je ali je takva ljudska narav)"

31. Critters (1986)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 5.5/10 (3,053)
FILM: "- Ako želite gledati nešto opakije od Gremlina, onda je ovo definitivno film za vas. Tipični predstavnik SF/Hororaca osamdesetih. Moja najdraža svemirska čudovišta i definitivno film za cijelu obitelj...ah da tu je i Dee Wallace kao i dobri stari Billy Zane (zajebite E.T-a, jer je to ipak za djecu od 5 do 10 godina). Fali mi drugi dio...ima li ga tko?"
POSTER: "- Još jedan crtački uradak (olovka/tuš) koji nam lijepo prikazuje sa kim će se naši junaci boriti (iako mi je drag i onaj gdje dva meteora padaju preko farme u noći dok visoko na nebu se pokazuju golema usta sa mnogo malih ali oštrih zubiju)...Za drugi dio je napravljen identični plakat, no Critter sada samo drži veliki broj 2 (koliko glupo toliko i zadivljujuće glede same ideje)"

30. The Grudge (2004)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 5.8/10 (19,297 glasova)
FILM: "- Još film nisam gledao iako ga već duže vremena imam na Dvix-u. Jednostavno gledao sam japanski orginal i nije me baš oduševio (no neke su scene baš jebeno dobro odrađene, posebice kraj sa nekoliko kadrova praznog grada). Ipak prežvakavanje istoga filma istoga režisera...ne hvala (barem ne dok ne dođu hladniji dani)."
POSTER: "- Pomalo glupav jer izgleda kao nastavak nekog od Krugova (jednostavno djevojka na slici liči na Samaru), ali ono iznenađenje i stravu u onom oku...svaka čast na toj prezentaciji."

29. IT (1990) TV
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 6.6/10 (9,024 glasova)
FILM: "- Odličan, sa odličnim glumcima, a tek jebeno dobri Tim Curry kao jezivi klaun Pennywise...čisto ludilo. Kad sam prvi put gledao film, a imao sam 11 ljeta totalno sam izludio čekajući nastavak (tad je bio prikazan u 4 nastavka kao mla mini serija). Uz "Misery", "Isijavanje" "Silver Bullet" najbolja horor ekranizacija nekog Kingovog dijela. Preporučam knjgu (na više od 1200 stranica!!!) jer je bolja i od samoga filma (koje čudo:)"
POSTER: "- Izašao u dvije verzije od koje mi je draža ona gdje se samo IT vidi, bez glumaca ispod njega. Tim jednostavno blista na posteru, a iz lica mu izbija zloba što primamljuje (a pogotovo ona tri prsta sa kanđama na svakoj ruci)"

28. Feast (2005)
Image and video hosting by TinyPic IMDb ocjena 5.3/10 (131 glasova)
FILM: "- Nažalost još nepogledan, ali bude se uskoro. Gajim tople nade da me film neće razočarati, a tu je i legenda Clu Gulager...plus Craven, Affleck i Damon kao producenti.."
POSTER: " Otkriva nam glavnog negativca, ali također da će biti i borbe i straha (pogledaj te jebeno duge i oštre piranja zubetine!!).Tagaline: "They're Hungry. You're Dinner." sve govori...

TO BE CONTINUED....

01:22 • Komentari ( 1 ) • Print#

ponedjeljak, 14.08.2006.

BUBBA HO-TEP (2002)

Bubba Ho-Tep (2002)

Produkcija: Silver Sphere Corporation/ MGM Home Video
Režija i scenarij: Don Cosarelli
Producenti: D. Cosarelli i Jason R. Savage
Prema kratkoj priči: Joea R. Lansdalea
Skarabej specijalni efekti: D. Kerry Prior
Originalna muzika: Brian Tyler

Glume: Bruce Campbell….. Elvis Presley/Sebastian Haff
Ossie Davis………..Jack F. Kennedy
Ella Joyce………….Bolničarka
Bob Ivy…………….Bubba Ho-Tep

Film je pušten u kina 21. 09. 2003
Trajanje: 92 minute
Buđet: 1 milion $
Zarada: 2 miliona $ (prvi vikend u samo dva kina 35. 636 $)
Zarada u videotekama: 6,3 miliona $
Nagrade:
2003 godina
- pobijedio na američkom «Comedy Arts» festivalu u rangu najboljeg glumca (B. Campbell) i scenarija (D. Cosarelli)
- osvojio drugo mjesto na «Fant-Asia» filmskom festivalu u međunarodnom izboru filmova
2004 godina
- osvojio Bram Stoker nagradu za najbolji adaptirani scenarij (D. Cosarelli)
- nominiran za:
Chlotrudis nagradu (najbolji glumac, najbolji adaptirani scenarij i za najboljeg sporednog glumca – Ossie Davis); IHG nagradu (najbolji horor film); OFCS nagradu (najbolji adaptirani scenarij)
2005 godina
- nominiran na «Fantasporto» za međunarodnu nagradu fantazi filma kao najbolji film

Elvis: Moj Bože, čovječe. Koliko sam dugo već ovdje? Jesam li zaista budan ili samo sanjam da sam budan? Kako su moji planovi mogli otići tako ukrivo?
Photobucket - Video and Image Hosting
Elvis: [gledajući sebe u ogledalu, misli] Kako sam mogao spasti sa kralja rock 'n' rolla na ovo? Stari momak u domu umirovljenika u Istočnom Teksasu sa izraslinom na stojku... .

SADRŽAJ:
''- U umirovljeničkom domu ''Sahdy Rest'' u Mud Creeku, Istočni Teksas vrijeme krati i odmara se nakon teške ozljede kuka tijekom akrobacija na pozornici – Elvis Aaron Presley. Jedini problem je to što mu nitko ne vjeruje kad tvrdi da je on – The King (Bruce Campbell), jer je jednom davno kad mu je dosadila sva ta slava i zbrka oko njega se zamijenio sa svojim najpoznatijim oponašateljem Sebastianom Haffom (koji je imao tu manu da je volio drogu, a ima slabo srce), koji je nakon toga zauzeo njegovo mjesto.
Zato svi u umirovljeničkom domu misle da je on prolupali imitator koji je zbog duže kome izgubio identitet. Jedini koji mu vjeruje je ujedno i njegov najbolji prijatelj koji isto nije čist jer tvrdi da je on JFK i da nije ubijen u Dallasu kako mnogi misle, no problem je da je on afroamerikanac (kako sam kaže, kad mu je Elvis/Haff rekao da je predsjednik Kennedy bio bijelac, : ''- Oni su me obojili u ovu boju. Tako su pametni.'') sa vrećicom pijeska umjesto mozga (od atentata). I dok se Elvis bori sa impotencijom, a JFK sa mogućim urotama koje su još na snazi protiv njega (na čelu urote je pod predsjednik Johnson) u domu se pojavi egipatska mumija (Kralj Amen Ho-Tep) 3 000 godina stara u odjeći kauboja, koja se hrani dušama staraca (usisava ih kroz šupak). Nakon što Elvis preživi napad mumijinog skarabeja i bude svjedok smrti Kemosabija (još jednog Elvisovog prijatelja, koji je pošandrcao) bude odlučan sa svojim prijateljem JFK-eom uništiti mumiju. Tko će preživjeti veliki obračun - Kralj Rock N' Rolla ili Kralj Mrtvih?...''

Da li tko primjećuje na ovoj donjoj slici nasuprot Campbellu (u filmu se naravno bolje vidi) Harrison Younga, koji je glumio starog Ryana iz ''Spašavajući vojnika Ryana''(1998)?
Photobucket - Video and Image Hosting
Elvis: ''- Sanjao sam. Sanjao da mi je kita vani i da provjeravam da je ta inficirana kvrga na njegovoj glavi napunjena gnojem. Da jeste nazvao bih je po svojoj bivšoj ženi Priscilli i raskinuo bih ju drakjući ju. Ili barem mislim da bih to učinio. Snovi ti dopuštaju da misliš tako. Istina je da mi se nije dignuo već godinama....Ali što se ja brinem? Imam izraslinu na svom stojku. Kad će da služe ručak?

RECENZIJA:
'' – Ovo je jedan od najboljih horor filmova koje sam u zadnjih deset godina pogledao, a bogme ih nema puno. Također ovo je jedan od onih nisko nisko buđetnih filmova koji pokazuju da za film nije presudno da ima brdo love da bi film šljakao (vidi još: The Descent, Dog Soliders, Evil Aliens, 28 Daya Later, Ginger Snaps trilogy…).
U filmu sve štima od kadrova snimanja do montaže, pa od vrlo efektne i snažno dojmljive glume dva veterana Davisa i Campbella, također glazba u filmu se tako lijepo dopunjuje sa tokom priče da je to milina za uši (Tyler ju je upotpunio sa vrlo osobnim sjetnim i melankoličnim, ponekad tugljivim no nimalo pesimističnim tonom izraženo milozvučnim nježnim, ali energetičnim rifovima električne gitare). No, od svega toga najviše što zadivljuje je sama priča koja kao da je uzeta iz nekog žutog tiska : ''- Elvis i JFK protiv mumije stare 3000 godina, koja se hrani dušama.''
Za tu ideju je bio zaslužan teksaški horor pisac Joe R. Lansdale, koji ju je napisao još 94' i ovo je tek prvi film prema nekoj njegovoj priči. Zahvaljujući Don Cosarelliju koji je bio očaran pričom i koji se na kraju prihvatio redateljske stolice sve je sjelo kako treba, a samog redatelja vratilo na kolosijek one stare slave koju je zaslužio još davne 79' kada je režirao svoj prvjenac ''Phantasm''. Izbor glumaca nije mogao biti bolji, tako da se pitam kako bi film prošao da netko od njih nije bio u filmu. Bruce Campbell jednostavno briljira kao ostarjeli Elvis i daje nam jednu perfektnu izvedbu kojoj se niti jedna hollywoodska zvijezda nije uspjela tako blisko približiti (osim Kurt Rusella u TV filmu Johna Carpentera ''Elvis'') u interpretaciji tako jake osobe američke kulture (ja moram reći da sam gledao dosta dokumentaraca o Elvisu i moram reći da imaš dojam da je Bruce zapravo Elvis). Ovo je još jedan dokaz koliko je Bruce glumački zakinut i nedovoljno iskorišten u Hollywoodu, jer definitivno bi mogao biti bolji recimo od Jima Carreya ili Nicholas Cagea. Što se tiče Ossia Davisa starog mačka i glumačkog veterana (vidjeli smo ga dosta puta u dosta TV serija, barem ja) on je svom liku JFK uveo dostojanstvo i vrlo ozbiljnu crtu usprkos smiješnim izjavama, pa tako odlično sekundira i parira Cambellovu liku. Možda će netko filmu spočitati tromost priče, no ona za mene nije nimalo minus za film, jer to samo daje nama gledateljima da se povežemo sa Bruceovim i Davisovim likovima. Sam Cosarelli vrlo lako barata napetošću, pomalo tužnom atmosferom (najviše pri kraju filma) no niti jednom svojom zrelom režijom ne dozvoljava da pretjera sa humorom ili napetošću pojedinih scena. Za kraj bih mogao citirati Elvisa (što ocrtava cijeli film a i likove):
''- Neka sam proklet ako dopustim nekoj prokletoj, grafit švrljatorskoj i duša usisavačkoj mumiji u prevelikom kaubojskom šeširu i čizmama da uzme dušu mog prijatelja i posere ju u zahodu za posjetioce…''

p. s. – na odjavnoj špici na kraju piše "Elvis Returns in ''Bubba Nosferatu: Curse of the She-Vampires'' - starring Sebastian Huff."

Zanimljivosti u vezi filma (Trivia):
1) Elvis oslovljava svoju torbu sa medicinom '' mucho mojo'' što je naslov još jednog romana Joea R. Lansdalea
2) Prije prihvaćanja uloge Elvisa Bruce je imao samo jedno pitanje za Dona: ''- Hoćeš li pokazati penis?''
3) Tijekmo svih tih kamera, svjetla, Bruce je bio primoran da upotrijebi patku koju bolesnici koriste za mokrenje
4) Niti jedan dio u filmu ne sadrži dio Elvisove muzike ili filma (kad Elvis gleda svoje filmove i žalosno komentira kako su usrani svi do jednoga) zbog toga što su prava na njih došla pravo malo bogatstvo za otkupiti što bi ugrozilo ionako mali buđet cjelokupnog filma
5) Samo su 32 kopije filma napravljene, no neki su festivali dodatno platili da ne bi kasnili za ostalim prikazivačima

JFK:Imao me je na podu. Imao sam njegova usta na svom šupku.
Elvis: Govnojed??
JFK: Mislim da nije.
Photobucket - Video and Image Hosting
Elvis: T.C.B., baby. *(take care of business)

Elvis: Prošla su dva predsjednička izbora od kada mi se ovako dignuo.


THE SCENA:
''- Elvis (skarabeju): Čak i tako velika kučkina bubašvaba kao ti mora znati...nikad, ali baš nikad se nemoj zajebavati sa - Kraljem...''
Photobucket - Video and Image Hosting

Za kraj i sam pogled na mumiju:
Photobucket - Video and Image Hosting
Bubba Ho-Tep: [dolazi svijesti, pridiže se i progovara na drvenom Egipatskom] Eat the dog dick of Anubis, you ass-wipe!
Elvis: [prema Bubba Ho-Tepu] Come and get it, you undead sack of shit.


Počivali u miru - legende velikog i malog ekrana
Ossie Davis - 18. prosinac, 1917 - 04. veljače 2005
Harrison Young - 13. ožujak, 1930 - 03. srpanj, 2005

04:26 • Komentari ( 0 ) • Print#

petak, 11.08.2006.

Horor filmovi na TV-u....

RTL Televizija, Petak

23:40h - FRANKENSTEIN (MARY SHELLEY`S FRANKENSTEIN)
Treći najbolji film o dragog nam Frankensteinu. Film ima sve od odlične plejade glumaca do vrlo unčikovitog gotičkog ugođaja
Godina: 1994.
Trajanje: 123 min.
Redatelj: Kenneth Branagh
Uloge: Robert De Niro, Kenneth Branagh, Tom Hulce, Helena Bonham Carter, Aidan Quinn, Ian Holm, Richard Briers, John Cleese

Prvi program HTV, subota, 12.08.2006
07:55h - Slavni parovi: Boris Karloff i Bella Lugosi (odličan dokumentarac)
20:05h - Jurski park II.: Izgubljeni svijet (1997), američki film
(THE LOST WORLD: JURASSIC PARK)

23:45 - Pogrešno skretanje (2003), američki film (WRONG TURN)
- "Teksaški Masakr Motornom Pilom" susreće "Oslobađanje" na mjestu gdje "Brda Imaju Oči" tako bih ukratko opisao ovaj film koji ima Stan Winstona za meštra od efekata (što se odlično vidi), par odličnih filmskih smrti, no film ima jednu slabu točku - scenarij je pun rupa, ipak film vrijedi pogledati ako ništa drugo zbog elemenata efekata i stvarno dobro odrađenih par jezovitih scena; eh da glavnu ulogu igra Eliza Dushku

01:05h - Kletva, japansko-američko-njemački film (THE GRUDGE)
Redatelj i scenarij: Takashi Shimizu (Nadareni učenik žanrovskih majstora Kiyoshija Kurosawe i Hiroshija Takahahija)
Uloge: Megumi Okima, Misaki Ito, Misa Uehara, Yui Ichikawa, Kanji Tsuda, Kayoko Shibata, Yukako Kukuri
Priča: Skladna i skromna vila, kakvih je bezbroj u imućnijim predgrađima japanskih gradova, iza svoje nevine fasade krije užasnu tajnu. Moćne sile zla koje su jednom davno, stjecajem okolnosti, nastanile njezinu jednostavnu unutrašnjost uništavaju sve živo što dođe u njihovu blizinu. Duhovi opsjednutih lutaju sobama ukletoga zdanja, šireći mrak i smrt. Može li ih itko onemogućiti i pobijediti? Može li se itko tko je prošao kroz njezina ulazna vrata spasiti?
Malo konfuzna priča no zato ima pregršt jezovitih scena...vrlo lijep nastavak i prikaz japanske horor škole kojoj je bitniji prikaz jeze i misterija, te napetosti nego likovi i sama priča...definitivno film za prije spavanja...

Prvi program HTV, subota, 19.08.

00:30h - Darkman, američki film (91')
02:05 - Darkman 2.: Durantov povratak, američki film (88')

Nov@TV 25. kolovoza

21.00h - LOVAC I UBOJICA (Switchback), 1997., SAD, akcija
Glume: Dennis Quaid, Danny Glover, Jared Leto, Ian Nelson, Claudia Stedelin, Walton Goggins
Kad lovac postane lovina… Tajni agent (Dennis Quaid) traga za ubojicom, no stvari pod nejasnim okolnostima izmiču njegovoj kontroli...
Jedan od najboljih filmova novije proizvodnje na temu serijskog ubojice (sličan filmovima "Jeniffer 8" ili "Kad grana pukne")


16:26 • Komentari ( 1 ) • Print#

četvrtak, 10.08.2006.

Horor Legende #1

UDO KIER
Image and video hosting by TinyPic

Pravo ime: Udo Kierspe
Rođen: 14. listopada, 1944
Mjesto: Cologne, Njemačka
Prva uloga: Road to St. Tropez (1966)
Prvi hit: Mark of the Devil (1970)
Kultni film: Flesh for Frankenstein (1973) – 3D
Najpoznatija filmska scena: scena 'unutrašnji organi' iz «Meso za Frankensteina»
Najpoznatija filmska smrt : u filmu «Blade»(1998)
Trademark: uloge vampira i prodoran buljooki stakleni pogled
Trivia: glumio teroristu Yuria u računalnoj video igrici "Command & Conquer: Red Alert 2" i u ekspanziji "Yuri's Revenge".


Na samom početku svog života samo pukom srećom sa svojom majkom preživio je bombardovanje, koje se dogodilo samo dan nakon njegovog rođenja.
1962 godine odlazi u Veliku Britaniju kako bi naučio govoriti engleski, no uz marljivo učenje novog i vrlo korisnog jezika uzima i satove glume. Ubrzo u novim društvenim krugovima upoznaje redatelja Michaela Sarnea, koji mu je 1966 godine ponudio malu ulogu žigola u svom novom filmu "Road to St. Tropez“. Iako je uloga bila vrlo mala, bio je to početak jedne vrlo zanimljive glumačke karijere. Vrlo brzo se probija filmom "Hexen bis aufs Blut gequält" (vidi gore prvi hit), koji je zbog ekstremnih prizora seksa i nasilja zabranjen čak u 31 zemlje. Film je tek 97' dobio svoju necenzuriranu(uncut) remastered video verziju. Taj film mu je bio dovoljan da ga zamijete novonastala umjetnička branša na čelu sa Andyem Warholom preko kojega je upoznao za svoju karijeru važnog redatelja Paul Morrisseya sa kojim snima dva kultna trash filma "Flesh for Frankenstein"(73') i "Blood for Dracula" (74').
Oba su filma snimana jedan poslije drugoga, a samom Udi je «Krv za Drakulu» draži film. Warhol iako vrlo dugo spominjan i povezan sa oba filma nije imao udjela u kreaciji i produkciji samih filmova, nego je više bio konzultant. (1996 oba filma je izdala Criterion firma na DVD-u i to uncut verzije što je vrlo pohvalno).

Sedamdesete mu prolaze vrlo radišno i broj uloga mu raste (spomenimo 77' i njegovu ulogu u Argentovom mračnom djelu «Suspira» kao Dr. Frank Mandel). Iako većina filmova je sumnjive i trash kvalitete njegova glumačka interpretacija dolazi svakom ulogom do izražaja, pa tako sredinom 80-tih radi i izvan Europe. Početkom 90-tih godina Hollywood ga primjećuje u "My Own Private Idaho" (1991) gdje glumi Hansa i ta mu uloga donosi pregršt boljih uloga u big budget (Johnny Mnemonic, Armeggedon i End of Days) i major (filmovima raznih žanrova, no ponajviše glumi u njemu vrlo dragom horor žanru i to raznorazne čudake).
U svojoj 30 godišnjoj karijeri dogurao je do kultnog glumca i vrlo dobrog epizodista, koji je svojom glumačkom interpretacijom i karizmom u svakom svom filmu (od art do trivijalnih od nisko buđetnih do visoko buđetnih) iskazao ono najbolje (čak bio i najbolji segment cijelog filma), iako film u kojem je glumio i nije bio neko vrlo gledljivo djelce. Deklarirani homoseksualac i veliki prijatelj Keanu Reevesa i Larsa von Triera (Udo je njegov kućni glumac koji je glumio u skoro svim njegovim filmovima osim u «Idiotima», a uz to je i kum Trierovoj kćeri Agnes) sa kojim snima jedan veliki art projekt koji će premijeru imati 2024!!! (svake godine će se ekipa sa Udom skupiti i snimati određene scene i tako slijedećih 24 godine). Udo i ove godine neumorno radi za europske produkcije (gdje je i dalje više cijene) i američke, a taj rad obuhvaća i TV domenu. Trenutačno živi u Kaliforniji..
Ja sam pamtit ću ga uglavnom po ulogama u hororima novijih datuma (zadnje što sam gledao a gdje se je on pojavio je u 8 epizodi "Masters of Horror" - John Carpenter's Cigarette Burns (2005), gdje je glumio čudnovatog kolekcionara Mr. Bellingera), no kako sam kaže obožava horor žanr i to što glumi u njima (iako ga malo ima u «End of Days» pojeo je svojom epizodnom ulogom većinu glumaca)…

Sve njegove vampirske uloge:
1. BloodRayne (2005)…..… Regal Monk
2. Dracula 3000 (2004) (TV)…….. Kapetan Varna
3. Shadow of the Vampire (2000)…………. Albin Grau
4. Modern Vampires (1998) aka Revenant (UK/TV)…….. Vincent
5. Blade (1998)……….Vampirski starješina Dragonetti
6. Spermula (1976)………Werner
7. Blood for Dracula (1974)…… Grof Dracula

Long Live Udo - King of Vampire and Trash movies!!!!


21:55 • Komentari ( 1 ) • Print#

srijeda, 09.08.2006.

HororFilm Playground NEWS #6

Evo i najnovijih vjesti...

- Benighted (u ranoj fazi produkcije)
Priča se vrti oko alternativne stvarnosti u kojoj populaciju na Zemlji čini 90% vukodlaka i svi moraju održavati mir tjekom punog mjeseca
(priča koja obećava i nudi puno!!! gajim nade de bi mogao biti horor hit, poput "Dog Soliders")
Producira Graham King iz Initial Entertainment Group i Andrew Adamson.
Film se temelji na knjigu o vukodlacima Kita Whitfielda, koja je izdana u velikoj Britaniji pod imenom "Bareback"

- Fallen Angels (2007)
Redatelj: Jeff Thomas (tek njegov drugi film)
Glume: Michael Dorn, Bill Moseley, Adrianne Curry, Michael Kaliski, Kevin McCarthy, Farah White, Daniel Zacapa, Reggie Bannister, Michael Berryman, David Hess, Kane Hodder, Christopher Knight, Martin Kove
Film govori o tome da ekipa za očevid istražuje ubijstva nekoliko mlae djece u jednom starom znanju, no na njihovu žalost otkrivaju i strašnu tajnu da zadnje skriva i kosti sedam demona/palih anđela koji predstavljau sedam smrtnih grijeha...demoni se bude i kreće krvavi pohod
FX majstor je Bob Keen (Hellraiser, Event Horizon) koji barem jamči dobre specijalne efekte, a film je u post-produkciji dok se snimanje odvija an lokacijama gdje se snimao "The Shawshank Redemption".

- Hellboy 2: The Golden Army (ljeto 2008)
napokon se i taj projekt pokreće (too!!), a ekipa je nepromjenjena što je odlično (Ron Perlman to i zaslužuje tj. da i dalje glumi Hellboya); film će se oslanjati puno na mitološki foklor Europe; nećemo vidjeti Rogera the Homunculusa, ali ćemo imati čast vidjeti B.P.R.D.'s Johanna

- One Missed Call (August 24, 2007) remake
Redatelj: Eric Valette
Glume: Ed Burns, Shannyn Sossamon, Ed Harris, Gabriel Byrne
Glumačka ekipa obećava da bi ovo mogao biti barem dobar remake (no sve ipak zavisi od redatelja, koji će se morati dobro pomućiti da bi došao do one točke straha i jeze koju je Mike u svojm filmu uspio prikazati)

- Fall Down Dead (2007)
Redatelj: Jon Keyes
Glume: Dominique Swain (glavna heroina Christie Wallace )
Udo Kier (legenda utjelovljuje serijskog ubojicu The Picasso Killer)
David Carradine
Mehmet Gunsar
Čim film ima starog dobrog Udu Kiera i to kao pshopata ubojicu koji ubija svoje žrtve zbog crne magije, onda da film bude i najveće sranje vrijedi ga pogledati zbog tog odličnog glumca; FX majstorije će nam u ovom filmu prikazati Dean and Starr Jones (Toolbox Murders, Day of the Dead '06), producira New Films International i Jon Keeyesova produkcijska companja Highland Myst Cinema Group.


17:14 • Komentari ( 2 ) • Print#

petak, 04.08.2006.

Gojira - Godzillina lista svih njegovih filmova...

Evo i jedne lijepe poslastice u ove vruće dane. Svi se sjećamo Japanske napasti koja sije strah i teror u Tokiju - Gojira iliti Godzilla. Pa da nabrojimo sve filmove tog prvaka Japanske "monster cinema" škole (ili kako to japanci zovu daikaiju eiga)...

TOHO produkcija (svi su japanske proizvodnje):

ShMwa serija (1954–1975)
1954 - Godzilla - Godzilla, King of The Monsters
1955 - Godzilla Raids Again - Gigantis, The Fire Monster
1962 - King Kong vs. Godzilla
1964 - Mothra vs. Godzilla - Godzilla vs. The Thing
1964 - Ghidorah, the Three-Headed Monster - Ghidrah
1965 - Invasion of Astro-Monster - Godzilla vs. Monster Zero
1966 - Ebirah, Horror of the Deep - Godzilla Versus the Sea Monster
1967 - Son of Godzilla
1968 - Destroy All Monsters
1969 - All Monsters Attack- Godzilla's Revenge
1971 - Godzilla vs. Hedorah - Godzilla vs. The Smog Monster
1972 - Godzilla vs. Gigan - Godzilla on Monster Island
1973 - Godzilla vs. Megalon
1974 - Godzilla vs. Mechagodzilla - Godzilla vs. The Cosmic Monster
1975 - Terror of Mechagodzilla

VS serija (1984–1995) - zvana još i Heisei serija
1984 - The Return of Godzilla - Godzilla 1985
1989 - Godzilla vs. Biollante
1991 - Godzilla vs. King Ghidorah
1992 - Godzilla vs. Mothra - Godzilla & Mothra: The Battle for Earth
1993 - Godzilla vs. Mechagodzilla 2
1994 - Godzilla vs. SpaceGodzilla
1995 - Godzilla vs. Destoroyah

Millennium serija (1999–2004)
1999 - Godzilla 2000: Millennium
2000 - Godzilla vs. Megaguirus
2001 - Godzilla, Mothra & King Ghidorah: Giant Monsters All Out Attack
2002 - Godzilla Against Mechagodzilla - Godzilla X Mechagodzilla
2003 - Godzilla: Tokyo S.O.S.
2004 - Godzilla: Final Wars
2007 - Godzilla 3D to the MAX (uskoro!!)

Američka verzija:
1998 - GODZILLA

Redatelji (i godine kad su koji film režirali):
Ishiro Honda: 54', pa od 62' - 65', 68' - 69', 75'.
Motoyoshi Oda: 55'.
Jun Fukuda: 66' - 67', 72' - 74'.
Yoshimitsu Banno: 71' (07' koja stiže uskoro)
Koji Hashimoto: 84'.
Kazuki Omori: 89' - 91'.
Takao Okawara: 92' - 93', 95 - 99'.
Kensho Yamashita: 94'.
Masaaki Tezuka: 00', 02' - 03'.
Shusuke Kaneko: 01'.
Ryuhei Kitamura: 04'.
Roland Emmerich: 98'.

SFX majstori:
Eiji Tsuburaya: 54' - 66'.
Tsuburaya & Arikawa tandem: 67'.
Sadamasa Arikawa: 68'.
Ishiro Honda: 69'.
Teruyoshi Nakano: 71' - 84'.
Koichi Kawakita: 89' - 95'.
Kenji Suzuki: 99' - 00'.
Makoto Kamiya: 01'.
Yűichi Kikuchi: 02'.
Eiichi Asada: 03' - 04' i nadolazeći 07'.
verzija 98':
Volker Engel
Patrick Tatopoulos
Karen E. Goulekas
Clay Pinney


Ovo je bila samo lista, opširnije tek slijedi....dotle puno uživajte u moru i ladnoj pivi...

02:34 • Komentari ( 0 ) • Print#

utorak, 01.08.2006.

3# SCREAM SCENA: DON'T LOOK NOW (1973)

Sigurno sam kraj filma kad John Baxtor doživljava 'spoznaju'...i dok krv istječe iz njega a glavi mu preleće cijeli život kao film na playbacku....

Image and video hosting by TinyPic

Redatelj je Nicolas Roeg (najbolji film koji je snimio u karijeri uz "The Man Who Fell to Earth" (1976) ), a glavni glumci su velike legende britanskog glumišta Julie Christie i Donald Sutherland. A godina je 1973. Ovo je odličan film koji bih po žanru prvenstveno ocijenio kao drama sa dosta elemenata mističnoga, a ne kao što neki drugi govore da je film hororac.
Sam redatelj je karijeru započeo kao kamerman u filmovima Rogera Cormana, a djelo njegovih ruku se najbolje i vidi u ovom filmu (prelijepe sekvence i kut kamere, te uz montažu svakom kadru daju solidnu dozu depresivne i mistične atmosfere). Julie i Donald se odlično nadopunjuju kao bračni par Baxter, koji još nije prežalio gubitak kćeri.
Sama priča je vrlo zanimljiva i scenarij nema nikavih vidljivih nedostataka (barem ih ja nisam pronašao). Jedino što bih malo zamjerio filmu je to što je malo predug (recimo za kojih 20 minuta) u svojih 110. Sve ostalo od glume do režije štima zato toplo preporučam ovaj napeti i nesvakidašnji film...
Prvo jer je film rađen prema priči Daphne du Maurier.
Drugo jer je ovaj film otac nadnaravnih trilera kao što su "Others" i "Šesto Čulo" (po vrlo sličnom elementu okreta u priči, naravno mislim na sam kraj oba filma) ili čistokrvnih hororaca kao npr. "Blair Witch" (ovdje mislim na sam kraj filma) "Ringu" (elementi jezivog i nadnaravnoga), "One Missed Call" koji su pokupili dosta stvari iz ovog djela (zadnja scena je fenomenalno napravljena i ostavlja gledatelja zatečenog dok izgovara rečenice poput: "- U jebote zato je on ženu vidio sa one dvi babe..."), a scena kad John Baxter naiđe na neku priliku u crvenom kišnom ogrtaču koja je okrenuta leđima i gleda u pod i za koju misli da mu je to mrtva kćer je nenadjebiva za masu filmova koje sam gledao (čak i jača nego kad Willis u "Šestom Čulu" na kraju otkrije da je samo duh)...a još ako spomenem zagonetnog serijskog ubojicu koji kroz cijeli film ubija ljude a taj se segment ne upliće predirektno u priču iako otkrivamo da je to ipak vrlo važan dio cjelokupne radnje.
Uz to serijski ubojica je jedan od najčudnijih koje sam vidio na filmskom platnu - žena patuljak???.

p. s. - možda će se neki od vas pitati kako to da nisu čuli za ovaj film kad je tako odličan, pa odgovor je vrlo jednostavan izašao je u kina kad i "Exorcist"...ništa drugo ne moram da dodam na to.

00:32 • Komentari ( 2 ) • Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.