nedjelja, 17.02.2013.

Najgori filmovi u 2012 godini

The Worst Movies of 2012...

Evo napokon liste najgorih filmova iz prošle godine (neke filmove sam izgledao u zadnjih 10 dana, jer ih nikako nisam uspio pogledati zbog posla i kvara na compu i TV-u).
Dosta filmova sam uspio pogledati u kinu, no neke na sreću nisam stigao. Najviše najgorih (čak 4!!) filmova dolazi iz najmlađeg podžanra horor žanra - found footage što i nije čudio, no ove godine su ono baš podbacili stoga sam se kao jastreb obrušio na njih. Dakako to ne znači da mi se taj podžanr ne sviđa. Ostatak filmova su filmovi koji su nam trebali dati barem kvalitetnu zabavu, no nisu bili ni to bili u stanju (radnja im je bila prava strava). Stoga vam predstavljam 10 najgorih iz prošle godine...:

10) Bigfoot: The Lost Coast Tapes (2012)

 photo 0-1_zps6a55280e.jpg

- Bigfoot je u zadnjih par godina dobio nekoliko filmova (sama ta tema je nepresušni izvor ako se mene pita), a zadnji od njih je upravo ovaj found footage filmić koji je u svojoj foršpan kampanji obećavao kako prezentacijom tako i zanimljivom pričom. Na kraju nismo dobili ništa, ali je film imao ogroman potencijal. Šteta.
Problem je najviše u samom scenariju, koji je zbrkan pa je stoga i sam film velika zbunjoza i to pogotovo na samom kraju kad ne samo da nismo vidjeli ništa (u stvari vidjeli smo jedno 6-7 sekundi nečega), nego je i sama radnja mlohava i većinom neuvjerljiva (o tim detaljima ću u recenziji filma koja uskoro dolazi). Film uopće nije objasnio što je filmsku ekipu napalo, ali sigurno znamo da nije Bigfoot...a to je svakako onaj najveći minus koji je prevagnuo i tako film postavio na 10 mjesto ove tablice... Moglo je to mnogo bolje.

(ALTERNATIVA): Evidence (2011)

 photo 1-8_zps326dbe87.jpeg

- morao sam staviti i ovaj film jer je isti žanr (fount footage) kao i "Bigfoot: The Last Coast Tapes", te pati od istovjetnih boljki kao i spomenuti film - likovi se čudno ponašaju, kraj je prebrz da se išta shvati što se događa...ima mnogo prevelikog trčanja koje traje i traje. Čudovište nismo ni vidjeli kako treba. A i ovaj film je imao veliki potencijal...no filmaši (čitaj redatelj i scenarsiti) su ga usrali.


09) Grave Encounters 2 (2012)

 photo 10-1_zpscbf53358.jpg

- prvi dio je bio veliko izenađenje i doista jedan dobar filmić, no koliko god prvi dio bio dobar toliko je nastavak loš. Iako, ima nekoliko dobrih scena, to ga ne spašava činjenice da je reciklaža boljeg predhodnika...a to ćete priznati je smrt za film kad ima iste baze i bu scene, a gledatelju ne ponudi ništa novoga (u stvari ponudio je ali ono što je ponudio nisam popušio). Radnja i sam kraj filma su pokvarili sve zbog čega je film uisitinu naporan. Nadam se da je to bilo sve od Grave Encountersa za sljedećih par godina, jer ovo što sam vidio u 2 dijelu je sramota.


08) Silent Hill: Revelation 3D (2012)

 photo 9-1_zps58c500de.jpg

- prvi dio je vizualno izgledao odlično, ali je bio jako loš film. Drugi dio nije ni vizualno izgledao tako dobro kao prvi, a još je i lošiji od prvog u svakom svom segmentu. Scenarij je loš, likovi su loši i moram reći da nisam znao ko koga tu prca... Ali film sam uspio pogledati do kraja, pa sam tek tada zaspao...jedva.
Redatelj odličnog "Solomon Kanea" Michael J. Bassett je podbacio (a uz to je bio i jebeni scenarist filma)...


07) The Devil Inside (2012)

 photo 7-3_zps158c64e2.jpg

- razočaravajuć film na nekoliko fronti (nema jeze, napetosti, zanimljive glume, radnja nije dovoljno hororična), no šteta da je film do polovice bio koliko toliko zanimljiv, ali onda kreću bedastoće i to guši film i gura ga na br. 7 moje liste. Jedan od najgorih 'Exorcisam' filmova (filmovi koji se vrte oko istjerivanja demona iz tijela opsjednutih, a ne oni koji se tiču "Istjerivača Đavola").
Trebalo je to mnogo bolje osmisliti i razraditi...a ako vas zanima film iste tematike a da je iz prošle godine pogledajte malo bolji "The Possession" i konkretniji, iako je i on vrlo blijed film.


06) John Carter (2012)

 photo 2-4_zpsa4567806.jpg

- bilo je mnogo SF bedastoća ove godine, ali ovaj je film na našu žalost najveća od svih njih. Film je šupalj u radnji, likovi su patetični, a sama radnja nema veze sa SF blockbuster ugođajem. Čak ni glumci nisu zadovoljili u svojoj glumi i jedino lijepo što mogu reći za sam film je da ima jednu odličnu scenu - Carter vs. Veliki Bijeli Majmuni, te CGI stvoren marsovski narod Tharksi. Sve ostalo je čista nula...film je jednostavno za zaborav.


05) Detention (2011)

 photo 4-5_zps1a18dce9.jpg

- najgori slasher iz prošle godine koji čak u suštini i nije pravi slasher zbog mnogih žanrova (SF, tinejđerska komedija, horor film...) skupusani u 93 minute filma. Jedva sam pohvatao što se u samom filmu zapravo zbiva. Gluma je ogavna, dok su scenarij i režija na istoj razini. Redatelj Joseph Kahn je većinu filma pretvorio u MTV spot...šteta jer mi se početak filma doista svidio.


04) [REC]ł Génesis (2012)

 photo rec3_zpsfa6b3db9.jpg

- prvi dio je bio remek djelo horor žanra, drugi dio bi bio isto tako da nije zadnje trećine, ali je isto tako dobra 4-orka od 5, no ovaj film nema veze sa REC-om 1 i 2. Glupa radnja, nezanimljivi likovi, te crni humor stvoren nasilu je sve što se može vidjeti u filmu.
REC 3 je uništio onu jezu i hororiku koju je imao prvjenac, te sam se s pravom pitao koji je kurac bio redatelju da snimi ovakvo sranje od filma (Paco Plaza je bio jedan od dvojca koji su snimli prvi dio). Prvi put u životu mi je došlo da izvadim DVD iz playera i zaitnem ga u smeće...eto toliko je loš film bio.


03) Piranha 3DD (2012)

 photo 2-4_zpsc2de7f48.jpg

- kad sam čuo da snimaju nastavak jako dobrih prvih Ajinih "Piranja" bilo mi je drago, no kad sam čuo da su za redatelja uzeli Johna Gulagera došao mi je mrak na oči. Čovjek je snimio samo jedan dobar film "Feast" i svaka mu čast na tome, no poslije toga je snimio 2 najveća smeća koja sam u zadnjih 20 godina pogledao "Feast II: Sloppy Seconds" i "Feast III: The Happy Finish". Tako da su moja strahovanja da će i "Piranje 3DD" biti čisto govno od filma bila opravdana. I bila su.
Šteta što je u prvoj trećini sasvim solidno funkconirao, no kasnije je John nakrcao film svojim bedastoćama i humorom koji samo on i mnogo Amera razumije. Jedino dobro u filmu su pojava Davida Hasselhoffa i epizodne/cameo uloge Vinga Rhamesa ("Bring me my legs!"), Clua Gulagera i Garyja Buseyja, te poneka lijepa golotinja...sve ostalo je čisti prdac na vjetru.


(ALTERNATIVA): Bait 3D (2012)

 photo 4-5_zps6bfc632f.jpg

- još jedan sličan film, gdje su u igri morski psi. Mislio sam da su "Ralje 4" i "Deep Blue Sea" dno dna od tih nazovimo ih A hororaca, ali izgleda sam se prevario. Iako, je "Bait 3D" čisti B filmić, ipak je uspio igrati u američkim kinima, te je također dobio lijepu reklamu. Začudo iako je film doista loš (jebu ga režija, CGI, scenarij i ponekad gluma), da ga se pogledati bez problema jer je ipak malo zanimljiviji radnjom od Gulagerovih nesretnih "Piranja".

02) Paranormal Activity 4 (2012)

 photo 3-6_zps1035b8f7.jpg

- svi koji su ga gledali uključujući mog brata i njegovu curu su rekli da je film govno na kvadrat, a i ja sada to mogu potvrditi. Nakon jako dobrog 3 dijela ovo je dno dna za sam serijal i sigurno ga možemo smatrati najgorim filmom u serijalu. Film je dosada živa, jer se nikakva radnja u njemu ne događa, a onih zadnjih 'strašnih' 5 minuta je klišej samo takav, jer smo ga vidjeli već milijun puta u nekim drugim jednako slabim filmovima. "Paranormalno" nema niti zrno originalnosti u sebi ili neku novotariju...jednostavno redatelji i scenaristi su bili bez neke ideje što sa filmom napraviti, tako da su samo napravili copy paste iz prošla 3 dijela. Glavna glumica filma jedina kod mene ima plus, a sve ostalo je poput bljuvotine na vrućem ljetnom asfaltu...


01) Resident Evil: Retribution (2012)

 photo 1-8_zpse724da16.jpg

- još jedan film koji vas sjebe u mozak nenormalnom radnjom, koja je ujedno i jako naporna i dosadna. Sva sreća da film nisam gledao u kinu...a nisam jer sam gledao treći dio i jedva preživio njegovo gledanje, jer mi je poslije bilo jako muka od pogledanog.
4 dio je još veće sranje od 3 dijela i to zbog loše glume, lošeg scenarija, loše režije i loše osmišljenje radnje koja više nema veze sa Resident Evil univerzumom, a jedino zbog čega se film smije zvati tako kako se zove su likovi koje znamo iz prijašnjih filmova ili iz video igrica. A likova je puno i previše za ovako slab film. Redatelj Paul W.S. Anderson bi se trebao okaniti snimanje nastavaka jer ovako postaje gori i od nedostižnog Uwe Bolla.

16:53 • Komentari ( 1 ) • Print#

subota, 02.02.2013.

Naj bolji/gori redatelj, glumačke nade i epizode u 2012

Prošle godine redatelji se baš nisu iskazali, pogotovo ovi poznatiji, no i tad je bilo nekoliko imena koje treba zapamtiti. Stoga sam odlučio izabrati samo po jednog iz svake kategorije najbolji / najgori.
Što se tiče najboljih nada u ženskoj i muškoj konkurenciji bilo je podjednako (npr. Kristen Connolly, Joseph Gordon-Levitt), no ovim dvjema (zbog mladosti najviše) na listi predskazujem u narednim godinama ne samo bogate karijere, nego i osvajanje prestižnih nagrada. Dakle nastavljamo izbor sljedećim filmskim imenima:


NAJBOLJI REDATELJ - Joss Whedon

 photo 1-8_zps6cbd7667.jpeg

- iz prošle godine jedini pravi konkurent Whedonu (čovjek je ujedno i odličan scenarist) je Don Coscarelli i to sa svojim uvrnutim "John Dies at the End", no kod Jossa je prevagnulo to što je režirao megablockbuster "The Avengers" koji smatram jednim od najtežih filmskih projekata u zadnje vrijeme koji se snimio. No, tvorac popularnog serijala "Buffy the Vampire Slayer" (1997–2003) poznaje sve cake devete umjetnosti i poznaje strip likove jako dobro, te je ujedno i filmski znalac a to je uspio pokazati i u svom drugom (žanrovski jednostavnijem) filmu koji je također izašao u kina prošle godine "Cabin in the Woods" (bio također scenarist filma). "The Avengers" je bio kompliciran zbog mnogo likova koji imaju kompleksne karakterizacije, kojima je trebalo dobro rasporediti vrijeme u filmu, pa stoga ne možemo reći da mu se 'zalomilo' s "Osvetnicima", a i drago mi je kako čujem da je on redatelj i nastavka.

p.s. - koliko je zajebano snimati film sa mnogo superjunaka u jednom filmu, govori i još i to kako se nije realizirao davni projekt "Justice League" (tj. "Justice League of America") u kojem glavnu riječ vode Batman, Superman, Wonder Woman i Flash. Zadnje što se čuje da se snimanje počinje 2015, a sve to zahvaljujući upravo dobroj zaradi Jossovog filma.


NAJGORI REDATELJ - Paul W.S. Anderson

 photo 2-4_zps87001f4c.jpg

- ogavan redatelj koji je imao samo 3 odlična filma u početku svoje karijere (Na rubu horizonta, Mortal Kombat, Vojnik) i jedan polovično zadovoljavajuć (Resident Evil). Svoju karijeru redatelja je uništio Resident Evil serijalom bez obzira što ti njegovi i poneki ostali (Tri Mušketira) gdje je sve podvrgnuo Matrix kerefecima... Ali najgore od svega je što dolazi i 6-ti Resident Evil... Mislim da nemam bolje riječi i da nisam bolje opisao Andersonovu režiju od toga da su obični slow motion kerefeci koji gledatelju idu na živce kad su non stop u prvom planu uz očajnu priču i radnju koja je potpuna salata gluparija svega i svačega ubačenog iz Resi Univerzuma... Okani se toga Paule molim teeee....

p.s. - jedini redatelj koji je mogao konkurirati za najgoreg redatelja je John Gulager, čija je režija također neviđeno loša

NAJBOLJA MLADA ŽENSKA GLUMAČKA NADA - Jennifer Lawrence

 photo 3-6_zps31a59c95.jpg

- glumica je 1990-to godiše, a već je ostvarila neka planetarno popularne uloge (Raven / Mystique u "X-Men: Prva generacija" i Katniss Everdeen u "Igre Gladi"), tako da joj je od 2011 godine karijera krenula u strmoglave visine. Lijepa i talentirana glumica obećava da bi mogla uskoro ostvariti i mnogo zahtijevnije uloge u drugim i ozbiljnijim žanrovima, tako da se nadam da neće u sljedeće dvije godine podbaciti, te tako moje prognoze baciti u vodu.


NAJBOLJA MLADA MUŠKA GLUMAČKA NADA - Andrew Garfield

 photo 4-5_zpscf596eb6.jpg

- odličan mladi glumac je predivno skinuo ulogu Čovjeka Pauka i upravo je zbog toga moj izbor muške nade koja obećava. Dakako Andrew je već imao neke dobre uloge u filmovima poput "Imaginarij Dr. Parnassusa" i "Društvena mreža" no ova u "The Amazing Spider-Man" mu otvara vrata za konkretnije i ozbiljnije uloge. A on je talentiran i sigurno je da će to znati iskoristiti. Ono što znam jest da sam u njegovom Peteru Parkeru uživao.



NAJBOLJE EPIZODNE ULOGE - TOP 5 :


5) Michael Wincott kao Ed Gein u filmu "Hitchcock " (2012)

 photo 5-3_zps85f34ec7.jpg

- Michael može biti odličan glumac kad to želi, ali kad ne želi onda se previše preglumljuje. Sva sreća da je ovom epizodnom ulogom serijskog ubojice Eda Geina odličan (već nekoliko godina glumački ne blista), a moram priznati da sam ga jedva prepoznao koliko se promijenio u licu. Wincott je svakako najbolji Ed Gein do sada i to bez obzira što se vrlo malo pojavljuje u filmu.

NAJBOLJA SCENA - kad udari lopatom brata po glavi i kad policija otkrije truplo njegove majke


4) Paul Giamatti kao Arnie Blondestone u filmu "John Dies at the End" (2012)

 photo 4-5_zpsf143f7b4.jpg

- Giamatti je izniman karakterni glumac i bilo ga je gušt gledati u ovoj epizodnoj ulozi, iako mu ova uloga neće spadati u neke pamtljive. Bez obzira njegov lik i njegova gluma bila je dovoljna za 4 mjesto.

NAJBOLJA SCENA - kad njegov lik sazna istinu o sebi


3) Stan Lee kao školski knjižničar u filmu "The Amazing Spider - Man" (2012)

 photo 3-6_zps5c014749.jpg

- vremešni starčić od 91 godine i tvorac mnogih strip junaka iz Marvela (Hulk, X-Men, Fantastic Four, Iron Man, Thor...) od kojih je Čovjek Pauk. Obožavam njegove cameo pojave u Marvelovim filmovima i ova mu je najbolja do sada.


2) Thanos u filmu "The Avengers" (2012)

 photo 2-4_zps7fe63b77.jpg

- najbolji moment filma je na odjavnoj špici kad vidimo Thanosa kako se zlobno smije gledajući planet Zemlju, te kako znamo da je on sljedeći protivnik na kojem će mnogi pripadnici "Osvetnika" zube polomiti.
Thanos je inače jedan od najjačih (neki bi rekli najjači) negativaca u Marvel Univerzumu koji može bez problema srediti bilo kojeg člana "Osvetnika" i to sa Hulkom i Thorom zajedno.
Onda ne čudi što je on moj izbor br. 2 u ovoj listi...


1) David Hasselhoff kao on sam u filmu "Piranha 3DD" (2012)

 photo 1-8_zps8e82db10.jpg

- možemo mi svašta govoriti o Hoffu ali ovdje je definitivno pokrao slavoluke. Najpozitivnija stvar filma je upravo David Hasselhoff, koji se bez problema sprda na svoj račun i na račun svog najpoznatijeg lika kojeg je glumio - spasioca Mitcha Buchannona u seriji "Baywatch" i to onako da lijepo za gledanje. Kapa dolje...

NAJBOLJA SCENA - kad krene u spašavanje ekipe koje su napale piranje i to uz glavnu temu "Save Me" iz serije "Spasilačka Služba"

17:35 • Komentari ( 0 ) • Print#

petak, 01.02.2013.

Najbolji glumci u 2012 godini

Evo i glumačke ekipe najboljih u prošloj godini (ovo se samo odnosi na glumce koji su glumili u horor, SF i Fantasy žanrovima).

The Best actors in 2012 TOP 5:

5) Michael Fassbender kao David u "Prometheus" (2012)

 photo 5-3_zpsc723e460.jpg

- Fassbender je u zadnjih 7-8 godina uspio napraviti glumačku zvijezdu od sebe (pratim ga još od uloga u "300" i "Eden Lake"), te je po meni do sada najbolju ulogu odigrao u "X-Men: Prva generacija" gdje je mastralno odigrao mladog Erika Lehnsherra znanog kao Magneto. U prequelu "Aliena" je odradio fin glumački posao i uz Charlize Theron je bio najbolji glumac u postavi. Dok je drugima gluma u tom filmu oscilirala, njegova nije. No, koliko god dobar bio moram da napomenem da nije bio bolji od Iana Holma i Lancea Henriksena...


4) David Morrissey kao The Governor u seriji "The Walking Dead" (2012) sezona 3

 photo 3-6_zps6bba356b.jpg

- jedini koji je po meni zaslužio da ga stavim na ovu listu, a da nije glumac velikog ekrana. Britanac David Morissey nije imao mnogo kvalitetnih uloga, pa se zbog toga nije iskazao, no uloga Philipa Blakea / Guvernera mu je pristala kao salivena (bez obzira što je crtana verzija fizički mnogo drugačija), te daje naznake jako dobrog glumca. Uglavnom vidjet ćemo u budućnosti. Jedno je sigurno - njegova kvalitetna i uvjerljiva gluma jedan je od razloga zbog čega je serija toliko popularna...


3) Joseph Gordon-Levitt kao John Blake u "The Dark Night Rises" (2012)

 photo 4-5_zps46d34eec.jpg

- Joseph je pripadnik novog glumačkog naraštaja za kojeg će u budućnosti biti rezervirane nominacije za neke od prestižnih nagrada poput Zlatnog globusa ili Oskara, pod uvijetom da nastavi sa glumom kakvu nam predočuje u zadnjih par godina. U "Looperu" je bio odličan, no za mrvu je prevagnula uloga Johna Blakea, jer među toliko jakih i dokazanih glumačkih imena Gordon-Levitt se uspio dokazati kao glumac istih kvaliteta i odlika, kao i njegove mnogo poznatije kolege poput Garyja Oldmana i Christiana Balea. Ono što mogu reći iz viđenoga jest da bi bio odličan izbor za novoga Batmana. Dotle, moramo vidjeti kako će odglumiti lik Johnnyja u "Sin City 2".


2) Anthony Hopkins kao Alfred Hitchcock u "Hitchcock" (2012)

 photo 2-4_zps95751af8.jpg

- što reći o ovom glumačkom velikanu i veteranu a da još ne znamo. Jednostavno ništa. Nema sumnje da je Sir Anthony jedan od najboljih glumaca današnjice, pa stoga ne čudi što je visoko na ovoj listi. Dakako Anthony je imao u svojoj bogatoj i plodnoj karijeri boljih glumačkih ostvarenja (npr. Hanibal Lecter, William Blight iz "The Bounty"), ali u zadnjih par godina ova uloga Alfreda Hitchcocka mu je definitivno najbolja, jer je velikog majstora napetosti jako dobro skinuo tako da su upravo on, i još bolja Helen Mirren, najviše zaslužni što mi je film "Hitchcock" bio ugodno i jako pozitivno filmsko iznenađenje. Hopkinsova kvaliteta kao glumca se vidi po tome što je sa lakoćom uronio u sam lik te ga načinio opipljivim gledatelju sa svim onim sitinim i finim karakteristikama koje glumu čine tako zanimljivom.


1) Mark Ruffalo kao Dr. Bruce Banner u "The Avengers" (2012)

 photo 1-8_zps112fc541.jpg

- Ruffalov Banner je imao vrlo malo vremena u filmu da bi prikazao nešto, ali to je ipak dovoljno da me sam glumac zadivi, te nam da najboljeg Bannera uz onog kojeg je glumio na TV-u Bill Bixby (ni ostali na svoj način nisu loši, no ova dva glumca su deinitivno na vrhu). Mark je svojom odličnom glumom ne samo prikazao svu finoću odlične karakterizacije samog (kompliciranog) lika dr. Bannera, nego je glumački nadmašio Chrisa Hemswortha (Thor), Jeremyja Rennera (Hawkeye) i Chrisa Evansa (Captain America), koji su imali mnogo vremena da se dokažu i iznenade nas nečim boljim od nazovimo to tako solidne glumačke izvedbe.
Nadam se da će u drugom nastavku "Osvetnika" Mark Ruffalo dobiti više vremena da do kraja pokaže što može, te da tako njegov Banner tj. Hulk dobije film kakav zaslužuje...radujem se takvom raspletu situacije.

14:48 • Komentari ( 0 ) • Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.