utorak, 29.01.2013.

Najbolje glumice u 2012 godini

Nešto me u zadnje vrijeme zafrkava comp, pa se moram svakako snalaziti, no kako bilo uspio sam se snaći da nastavim listu najboljih i najgorih u 2012. Ovaj put je na redu lista najboljih glumica, pa krenimo redom :

The Best actress in 2012 TOP 5:

5) Kristen Connolly kao Dana Polk u "Cabin in the Woods" (2012)

 photo 4-5_zps2f6001e5.jpg

- Kod ovakve vrste filmova vrlo je važno imati uvjerljivu mladu glumicu koja će svojom uvjerljivom glumom simpatizirati gledatelju svoj lik. Mlada Kristen je to obavila na jako dobar način, pa stoga ne čudi što se upravo ona našla na mojoj listi. Njen lik Dane Polk sigurno je jedan od rijetkih simpatičnih likova iz prošle godine što sam gledao u horor filmovima, te je svakako jedan od onih zaslužnih elemenata zbog čega je film tako dobro prošao i kod kino publike, ali i kod kritike. Slatka Connolly sigurno spada u onu kategoriju mladih glumačkih nada, te vjerujem da ćemo za nju još čuti....i to u skoroj budućnosti (naravno najvjerojatnije te vijesti neće biti više vezane za horor žanr).


4) Olivia Thirlby kao Judge Cassandra Anderson u "Dredd 3D" (2012)

 photo 3-6_zpsf2849ba5.jpg

- Olivia Thirlby me je strašno iznenadila. Njena glumačka izvedba u ovom doista dobrom SF akciću je odlična, tako da je po kvaliteti izvedbe možda čak i bolja od glavnog glumca filma Karla Urbana. Njena sudkinja Anderson karakterno je solidno napisan lik, no Olivia sve nedostatke, ako ih je bilo nadoknađuje svojom preciznom i uvjerljivom glumom. Mogu reći da se bolje iskazala u akciji od jedne Mille Jovovich što ipak nešto znači. Po ovome što sam do sada vidio mlada Thirlby zaslužuje da dobije priliku u boljim filmskim projektima. Ona sama je dokazala da je pred njom lijepa glumačka budućnost.


3) Anne Hathaway / Scarlett Johansson kao Black Widow / Catwoman u "The Dark Knight Rises" (2012) / "The Avengers" (2012)

 photo 5-3_zpsd71db791.jpg

- Obje glumice su odlične u svojim ulogama, te nisam želio niti jednu od njih izdvojiti. Ni Scarlett ni Anne odavno već nisu više samo ljepuškasta lica u romantičnim ulogama i filmovima već su se dokazale ili se dokazuju u ozbiljnim oskarovskim ulogama. Obje su odradile fantastičan posao odigravši doista zahtijevne uloge (bez obzira što se govori o ulogama junakinja u filmskim adaptacijama stripa). Malo teži je posao imala Hathaway jer je ipak morala uskočiti u lik Žene Mačke, te je pri tome trebala dostojno zamjeniti Michelle Pfeiffer koja je u Burtonovom "Batman Returns" igrala istu ulogu. I uspjela je. Što se tiče Johansson, ona je reprizirala svoju ulogu Natashe Romanoff aka Black Widow, te znalački produbila svoj lik i približila ga gledatelju što je kvalitetnije znala, pa se tako ravnopravno kako glumom tako i kao lik nosila sa ostatkom glumačke ekipe "Osvetnika" u kojoj su svi ostali muški glumci, čiji su likovi mnogo popularniji od njezinoga.

p.s - naglasit ću i to da je Scarlett Johansson imala još jednu odličnu ulogu i to sporednu u poluautobiografskom filmu "Hitchcock", gdje je također kvalitetno odglumila Janet Leigh, tako da je lako i ta njena prezentacija slobodno mogla ući u ovaj izbor...no ipak sam malu prednost dao ulozi u "Osvetnicima"


2) Emma Stone kao Gwen Stacy u "The Amazing Spider-Man" (2012)

 photo 2-4_zps95ed3629.jpg

- Emmu sam zavolio kao glumicu od onog trenutka kad sam ju ugledao u "Zombielandu" i vjerovao sam da joj to neće biti jedina dobra uloga, zbog toga jer se vidjelo da je jako kvalitetna mlada glumica. Bogme nisam se prevario. Moram reći da mi se njena Gwen Stacy mnogo bolje dopala od Mary Jane Watson pomalo hladne Kirsten Dunst. Jednostavno Emma je to odigrala sa dušom, pa tako njen lik ima onu stripovsku toplinu koja je serijalu Spiderman nedostajala na ženskoj bazi. Stone je vidi se znalački odradila sve one male zahtijevne dionice, pa tako njen lik u izvedbi izgleda najbolje. Odlična je vijest da je pristala repirzirati svoju ulogu Gwen Stacy u nastavku "Čudesnog Čovjeka Pauka", no na žalost mislim da će joj liku to biti i zadnja upojava (jedino ako taj događaj tempiraju za treći dio, jer do sada nema naznake da će se u nastavku pojaviti Norman Osborn), jer svi mi koji smo čitali strip znamo što se događa sa Gwen kad se obračunaju Green Goblin i Spiderman na mostu Georgea Washingtona u stripu The Amazing Spider-Man #121


1) Helen Mirren u kao Alma Reville u "Hitchcock" (2012)

 photo 1-8_zpsf4c262a3.jpg

- Uz Judi Dench najkvalitetnija britanska glumačka veteranka. Mislim da već svi mi filmofili mnogo toga znamo o Helen Mirren, pa se neću mnogo truditi otkrivati toplu vodu. Ja osobno ću je najviše pamtiti po ulozi Morgane u filmu "Excalibur" (1981). Izgleda da što je starija da je sve bolja i bolja glumica. Ove godine je svakako maestralna u ulozi Alme Reville žene Alfreda Hitchcocka i ne mogu se načuditi da nije nominirana za nagradu Oskar u konkurenciji najbolje ženske uloge. U filmu je Mirren doslovce glumački pojela Anthonyja Hopkinsa, te se film trebao zvati "Alma" a ne "Hitchcock", no iako nije dobila nominaciju za nagradu zvanu Oskar (nagrada je već odavna postala lakrdija u nekim kategorijama) meni je dovoljno da ovu glumicu stavim na No.1 ove liste, jer sam upravo nju uživao gledati tijekom cijelog trajanja filma...

13:33 • Komentari ( 1 ) • Print#

nedjelja, 20.01.2013.

Najgori filmski plakati u 2012 - TOP 10

Mnogih je loših filmskih postera izašlo ove godine (kao i svake), od kojih su jedni ružniji od drugih...no neki su stvarno ogavni. Evo mog izbora najgorih:

10) The Avengers (2012)

 photo 5-3_zps63247d3a.jpg

- Iako odličan film "Osvetnici" se ne mogu pohvaliti pravim kvalitetnim filmskim plakatom. Ovaj jedva da može proći, jer mi se svi junaci samoga filma ovdje čine ubačeni iz svojih promotivnih postera za isti film (to su oni plakati koji pojedinačno predstavljaju junake iz filma). Plakat spašavaju živahne boje, a uništava ga jako loši photoshop. "Osvetnici" su svakako zaslužuju bolje (trebali su se naučiti na primjeru "Čudesnog Spidermana", koji je imao sasvim lijepe i prihvatljive filmske postere). K vragu mogli su izabrati bilo koju naslovnicu strip adaptacije i ne bi pogriješili...


09) Piranha 3DD (2012)

 photo 2-4_zpsc2de7f48.jpg

- najprije sam je poster, bezidejan i pokušava igrati na trash element i prizivanje onih horor postera iz 80-tih, što djelomično uspjeva no to mu nije pomoglo, jer je zasluženo na 9 mjestu ove liste.
Ono što mi najviše smeta jeste to što mnogo kopira poster prvog filma (mislim na one piranje koje su istom položaju i ovdje i tamo). Sam poster u jednom je izravan...a to je da ćemo imati prilike vidjeti par ženskih dojki, što mu se može smatrati pod jedinim pravim plusom.


08) Battleship (2012)

 photo 6-3_zpsea7efb17.jpeg

- da nije ovog vanzemaljskog broda na posteru rekao bih da se radi o nastavku legendarnog 'tako loš da je dobar' klasika "The Giant Claw" (1957), jer su tog ogromnog vanzemaljskog lešinara upravo zvali tim imenom (Big as Battleship).
Žalosno je vidjeti da su producenti utukli 200 milijuna $ (!!?!) na ovaj iznenađujuće zabavan SF film, ali da nisu mogli napraviti neki bolji plakat koji ga reklamira to baš ne mogu nikako shvatiti.
Ne samo da trašoidono izgleda sa tim ogromni slovima BATTLESHIP, nego je cijela fotka uzeta iz jedne scene u samom filmu. Jadno i nikako samo to mogu reći...


07) House at the End of the Street (2012)

 photo 10-1_zpse29e5f68.jpg

- u zadnje vrijeme podosta horor filmova koristi ovakve bezidejne i ogavno nezanimljive ideje za poster svog filma. Isti je slučaj i sa ovim filmom. Poster u centar pažnje stavlja mladu glumačku nadu i slatkicu Jennifer Lawrence ("X-Men: Prva generacija", "Igre gladi") što publici može lijepo reći da ćemo samo nju gledati, a da na samu zanimljivost radnje filma možemo zaboraviti. Tako je u većini slučajeva, pa iako još nisam gledao film vjerujem da je i sada upravo ista stvar i sa ovim filmom.


06) Silent Hill: Revelation 3D (2012)

 photo 9-1_zpsaf3e3d07.jpg

- bezbojan poster koji ne budi zanimanje gledatelja i jedina mu je svrha da promovira 3D tehniku. Prvi dio je barem imao takav kakav solidan poster, a ovaj sada izgledao kao da je napravljem bez imalo razumijevanja. Eto, oni misle ako samo tako u našu vizualizaciju ubaciš Pyramid Head-a da će sve doći na svoje...no to možda pali u Japanu...drugdje ne. Najviše mi smeta taj crveni font glupog taglinea "This Halloween Prepare for a 3D Ride Through Hell" i te ručerde koje zauzimaju 2/3 postera.


5) Paranormal Activity 4 (2012)

 photo 7-3_zpsa0750dda.jpg

- ovaj serijal ima jedan te isti koncept postera i to je postalo dosadno već nakon prvog filmskog plakata. Što reći više?


4) The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (2012)

 photo 8-1_zpsac1bfd52.jpg

- Sumrak Saga ima istu boljku kao i "Paranormal Activity", iako su doduše malo kvalitetniji i što imaju zadovoljavajuće plakate za likove iz filma. Oni za sam film su užasni, pogotovo ovaj gdje Edward, Bella i Jacob trče..gdje trče ni ja sam ne znam ali što jeste glupo i neprirodno izgleda. Ali, dobro su i prošli na ovoj listi...samo su četvrti.


03) Detention (2012)

 photo 4-5_zps1a18dce9.jpg

- ovo ne sliči na ništa, niti znaš što gledaš...kao da gledaš nekakvo Picassovo djelo. Po mome mišljenju jedan od najgorih DVD covera svih vremena. Ono što znam jeste da je sigurno najgori poster što ga je neki slasher ikada imao, a znajte da je bilo mnogo usranih slashera kao filmovi, no većina ih je imala predivne filmske postere.


02) Bait 3D (2012)

 photo 3-6_zps02b6c040.jpg

- zamislite i ovaj film je sa ovakvim posterom izašao u kina. Žalosno i jadno. Čak i kompanija The Asylum što proizvodi gluparije poput "Mega Python vs. Gatoroid" ili "Abraham Lincoln vs. Zombies" ima bolje filmske postere. I onda se čude što je film flopirao na kino tržištu...hahaha


01) Resident Evil: Retribution (2012)

 photo 1-8_zpse724da16.jpg

- cijela "Resident Evil" franšiza se srozala, pa tako i sami filmski posteri su sve gori i gori, te vidljivo nemaštoviti. Namjerno sam stavio Resident Evil (i namjerno tri različita postera) kao prvi unatoč tome što su ova dva na 2 i 3 mjestu još gori, jer za ta potonja dva se to moglo i očekivati, no oprosta nema za ovakvo što. Svim posterima koji su reklamirali film mogu jedino priznati čistoću boja, a sve ostalo su bez veze nabacane slike (većina u photoshopu i skoro sve koriste istu pozadinu samo se junakninja mjenja u neprirodno-prirodnim pozama) apokalipse, Milice u krupnim 'Matrix' planovima sa glupim taglineovima.
nema tu više ničega što bi se dalo povezati sa pravim Resijem. Ovakvi plakati mogu jedino zadovoljiti leševe u mrtvačnici.

p.s. - ovaj u sredini mi je najružniji od svih (pogledaj neprirodni položaj Ade Wang i Alice)

18:28 • Komentari ( 0 ) • Print#

četvrtak, 17.01.2013.

Najbolji filmski plakati u 2012 godini - TOP 10

Uvijek sam govorio da u najčešćim slučajevima plakat (naslovnica) prodaje djelo bilo ono filmsko bilo iz neke druge domene crtane ili pisane. Ona je jedan od najvažnijih dodataka prema kojim će se gledatelj, čitatelj, ali i sam kupac odlučiti da li je to djelo vrijedno za potrošiti novac.
Primjetio sam u posljednih 15 godina kad je tehnologija skočila, da se filmskim posterima kvaliteta nezamislivo strmoglavljuje...i da se taj pad ne zaustavlja. Sigurno prvi ljudi koje trebamo kriviti su tvorci tih postera/plakata, jer možda nisu adekvatni za taj posao ili su jednostavno ljudi bez ikave mašte / ideja gdje bi u ovom slučaju film predstavili u najboljem i intrigirajućem svijetlu. Ipak, evo nam primjera da u tom mračnom tunelu ipak ima mrvicu svijetla... Dakle evo 10 najboljih filmski postera po mom izboru:


10) The Devil Inside (2012)

Photobucket

- mogu samo reći da je poster običan, no nekako mi lijepo izgleda i samo sam ga zbog toga stavio na listu. Mislim dobro bi stajao negdje na ulaznim vratim sobe...


09) VHS (2012)

Photobucket

- sam film ima nekoliko nedostataka, no to mi nije smetalo da njegov poster stavim na deveto mjesto. Ovdje mi se svidjela sama koncepcija gdje su VHS kazete posložene tako da sa svojim bijelim stranama, gdje se pisao naslov filma, čine mrtvačku glavu (taj koncept je do sada najbolje iskorišten u filmovima "Silance of the Lambs" i "The Descent")...jako lijepo. Poster i pogađa bit radnje ovog omnibusa. Dodatni plus plakatu je što me je podsjetio na sličan plakat kanadskog slashera "Visiting Hours".


08) The Bay (2012)

Photobucket

- još jedan plakat u kojem se promovira ljudska lubanja, koji je dobro ispao. Mislim da ljudska lubanja od svih stvari izgleda najljepše pod redgenom, stoga ne bih trebao mnogo objašnjavati svoj razloga. Sličnu efektivnost sam vidio i na koricama DVD-a filma "Saw II" 2 disc Uncut Special Edition, gdje isto imamo lubanju pod redgenom, ali ovaj kad pogledamo pod određenim kutom vidimo i ključ u toj lubanji. Jedini minus samog postera je taj što mnogo otkriva o čemu se u filmu zapravo radi.


07) [REC]3: Genesis (2012)

Photobucket

- jako dobar poster, jako lošeg filma. No, upravo zbog tog plakata film će se dobro prodavati na tržištu, i to bez obzira na naslov - [REC]3. Bijelo i crveno su se uvijek slagali u horor posterima, tako da ni ovaj put ta kombinacija nije omanula.
Žena u vjenčanici sa motorkom u rukama uvijek izgleda zamamno kao filmski poster, ako ništa drugo mnogo bolje izgleda nego aktualni poster za "Texas Chainsaw Massacre 3D" koji upravo igra u našim kinima.


06) The Thing (2011)

Photobucket

- dosta vas valjda je već shvatilo da sam veliki ljubitelj Carpenterova "Stvora" (ali i crno bijelog klasika također), pa mi je tako drago reći da je i sam ovaj film solidno snimljen, a isto tako mu je i sam plakat odličan, pa iako je to sve već viđeno....


5) Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

Photobucket

- predobar poster koji iskorištava sve horor elemente (sjekira, noć punog mjeseca...) i sam pomalo gotički izgled Abrahama Lincolna, gdje mu lice ostaje u sjedni, a skidanje cilindra kao da govori - umoran sam od svega, ali i idemo to obaviti do kraja. Definitvno sladak plakat.


04) Dredd 3D (2012)

Photobucket

- nisam mnogo čitao strip "Judge Dredd" no ono što sam čitao jako mi se dopalo i odmah sam shvatio konstrukciju same priče i likova, ali sam filmski poster je predobar.
Odličan filmski plakat koji se bez problema može staviti u svoju sobu (vrijedan onih strip naslovnica). Dodatnu čar mu daju dominirajuće sivilo i crna boja, te naglašena crvena (naslov i Dreddova kaciga) i stav naslovnog junaka koji kaže - sa mnom nema zajebancije...


3) The Last Exorcism (2012)

Photobucket

- Opet bijelo i crveno u jednostavnom prikazu opsjednute djevojke, koja se savinula u nevjerojatno neprirodnom položaju. Gledatelju dovoljno da ga mami na gledanje. U 2012 godini je bilo nekoliko sličnih postera (npr. "Sinister") ali ovaj ih svakako za stepenicu nadmašuje.


02) John Carter (2012)

Photobucket

- najbolji predstavnik onoga što sam u svom uvodu rekao - da poster prodaje film. Ja znam da kad bi moj stari išao gledati film u kino da bi upravo taj film izabrao za gledanje i to upravo zbog postera. Na našu žalost on propagira najbolji dio ove osrednje SF filmske fantazije - kad se John Carter bori sa dva divovska bijela majmuna. Bez obzira što mislio o samom filmu predivan poster (kao i oni sekundarni koji propagiraju isti film).


01) The Cabin in the Woods (2012)

Photobucket

- najbolji poster koji mi se svidio svojim konceptom kolibe koja izgleda kao slagalica. Mnogo me podsjeća na stare postere horor filmova iz 80-tih. Koliko god jednostavan bio, meni je jako lijep. Rado bih ga imao u svojoj sobi to je sigurno...

16:48 • Komentari ( 2 ) • Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.