nedjelja, 25.12.2011.

Sint (2010)

Svetac (2010)

Photobucket

Produkcija: Parachute Pictures / TDMP
Redatelj i scenarist: Dick Maas

Uloge:
Bert Luppes (Goert).....................Huub Stapel (Niklas)
Egbert Jan Weeber (Frank).........Caro Lenssen (Lisa)

Film je izašao u kina 31. Listopada, 2010 godine (Razor Reel Fantastic Film Festival)
Trajanje: 85 minuta
Zarada: 1 516 637 € (Nizozemska); 179 382 $ (Belgija)
Zarada u prvom vikendu u Nizozemskoj: 697 149 €
Službena stranica filma
Foršpan filma...

Photobucket

SADRŽAJ:
''- Svaki put kad se puni mjesec poklopi na 5. Prosinca, bivši biskup i krovločni bandit, a sada prokleta duša Niklas sa svojom malom razbojničkom bandom živih mrtvaca kreće u osvetnički pohod na grad Amsterdam i njegove stanovnike. Svi znaju legendu o njemu i što je u stanju učiniti, no malo je onih koji vjeruju u njegovo postojanje, a ti malobrojni...da li su stvarno dovoljni da zaustave ono što je već bilo mrtvo i tako zaustave krvoproliće nevinih?''

Photobucket

RECENZIJA
- Dvoumio sam se da li da danas objavim recenziju ovog filma ili "Rare Exports: A Christmas Tale" (2010), no na kraju je “Svetac'' prevladao. Dojmovi su najsvježiji jer sam ga pogledao prije 15 minuta, tako da je bolje da krenem:


Što valja kod filma:
- 85% CGI-efekata
- priča i grafičke scene nasilja
- Djed Božićnjak kao glavni negativac
- snježni ugođaj
- početak obećavao
- scena NIklas na konju vs. murija u autu


Što ne valja kod filma:
- scenarij i dublja povijest negativca (znamo samo da je razbojnik i ništa više od toga, pa tako ne saznajemo kako se pretvorio u živog mrtvaca, zašto nosi svećeničku odoru i sl.)
- razvitak priče i likova
- dijalozi, povremeno gluma
- 15% CGI efekta
- scena NIklas na konju vs. murija u autu je mnogo nalik onoj sceni iz rimjeka ''Wolf Mana'' (2010) Joe Johnstona, gdje Aberline ganja Čovjeka Vuka

Photobucket

Završna riječ:
Jedini pravi nizozemski horor redatelj Dick Maas (''De Lift'', rimejk ''Down'', ''Amsterdamned'') se nakon 9 godina vratio svom omiljenom žanru sa vrlo zanimljivim (i jako razvikanim po filmskim forumima i horor sajtovima), ali nažalost prosječnim filmom.
Prvo da razjasnim da ovaj hororac nije nimalo blizak ili nalik filmovima poput ''Silent Night Deadly Night'' (1984) i "You Better Watch Out" iako se u svima njima kao negativac nalazi upravo Djed Mraz. ''Sint'' je film nastao vjerojatno pod utjecajem ''Santa Slay'' (demonski Djed Mraz) i Carpenterove ''Magle'' (1980) (magla, atmosfera, gusari živi mrtvaci), no iako je okosnica priče jako zanimljiva sam Massov film nije tako zabavan kao uradak Davida Steimana, niti je upečatljivo jezovit i hororičan poput JC-evog klasika.

Naime samom filmu fali lijepo napisan scenarij sa nekoliko dobro smišljenih dijaloga koji bi se mogli fino poraspodijeliti na prava mjesta, te naravno kvalitetnija karakterizacija likova (pogotovo gl. negativca o kojem ne znamo ništa kako je posto ono što je postao). Gluma nije baš bajna ali nekako se da film gledati iako na kraju što se tiče tog važnog segmenta sve nekako ostaje bljutavo nakon gledanja, jer sam glumce već zaboravio.
Ovaj hororac nema niti jedan ugodan dijalog, no zato ima nekoliko lijepih krvavih prizora (mačevi letu u lice, stomak, kidaju se ruke, glave), poprilično solidan CGI (vidi dole THE SCENA), te vrlo kratko traje i to oko 80 minuta, kad naravno izbacimo uvodnu o odjavnu špicu.
Ovo je mogao biti jako lijepi filmić u rangu odličnoga "Rare Exports: A Christmas Tale" (2010) , no moram reći da nije ni blizu spomenutom filmu, ali se Sint svakako da pogledati u onom trenutku kad se zaželite hororca koji ne opterećiva mnogo gledatelja nekim elementima važnim za konstantnu koncetraciju, nego da se pogleda sa mozgom na paši, te svakako treba obratiti pažnju na to da film ima onaj snježni ugođaj koji kod mene i još nekih horor ljubaca ima posebnu čar (čitaj: ''The Thing'', ''Ravenous''). Šteta, a početak u kojem Djed Mrazovi banditi kokaju djecu bez ikakvog pardona je tako obećavao...


THE SCENA:
- početak filma
- kad Niklas jaše konja po krovovima kuća dok ga ganja policija

Photobucket

16:02 • Komentari ( 0 ) • Print#

Božićna Čestitka!!

Photobucket

Želim vam čestit Božić svima diljem lijepe Naše. Nadam se da će te i dalje posjećivati HorrorFilm Playground blog, jer i u sljedećoj godini bit će mnogo recenzija i tekstova, ali i nagradnih igara...

p.s. - za kraj godine pripremam vam jednu nagradnjaču, te naravno najbolje i najgore od ove godine u žanrovima horora, SF-a i Fantasyja...

14:52 • Komentari ( 0 ) • Print#

utorak, 13.12.2011.

Motel Hell (1980)

Motel Pakao (1980)

Photobucket

Produkcija:
Redatelj: Kevin Connor
Scenarij: Robert i Steven-Charles Jaffe, Tim Tuchrello (nekreditiran)
Glazba: Lance Rubin

Uloge:
Rory Calhoun (Vincent Smith).........Nancy Parsons (Ida Smith)
Nina Axelrod (Terry).........................Paul Linke (Šerif Bruce Smith)

Film je izašao u kina 18. listopada, 1980 godine
Trajanje: 102 minute
Foršpan filma...

Photobucket

SADRŽAJ:
''- Farmer Vincent sa svojom sestrom Idom kidnapira slučajne namjernike, koji imaju tu nesreću da odsjednu u njihovom malom motelu zvanom ''Hello'' ili koji noću prolaze u svojim vozilima sami na osamljenoj cesti.
Nakon što ih 'milosrdno' likvidira Vincent od mesa ubijenih radi poseban sastojak za svoje mesne poslastice od kojih su najpoznatiji Vincetovi štapići od sušenog mesa. Kad se farmer zaljubi u Terry, jednu od svojih žrtava, on joj poštedi život, ali tako uvede nemir u svoj... Romantični odnos farmera i mlade djevojke počne naveliko štetiti 'poslu' i samom odnosu sa Vincentovim mlađim bratom Bruceom, te pogotovo ljubomornom sestrom Idom..."


Photobucket

RECENZIJA:
Jedan od najpodcjenjenijih hororaca uopće je upravo današnji film odličnog naziva ''Motel Pakao'' čija se tema kao i kod prošlog filma (“Parents“) vrti oko kanibalizma. Koliko je dobar i da li ima ikakvih mana...pa vidjet ćete ako bacite svoje neumorne buljavice na tekst ispod:

Što valja kod filma:
- Rory Calhoun i Nancy Parsons
- čudni ugođaj i atmosfera
- humor (samoparodiranje) i dijalozi, montaža, kamera i scenarij
- jezive scene (glasanje žrtvi kojima je Ida prerezala glasnice)
- kraj filma


Što ne valja kod filma
- ponegdje spor
- karakterizacija sporednih likova

Photobucket

Završna riječ:
- Da ''Motel Hell'' je jedan od onih filmova za koji ste čuli, ali najvjerojatnije ga niste još imali prilike pogledati. Ja sam ga gledao prvi put tek prije nekoliko dana i to ponajviše zahvaljujući njegovom odličnom filmskom plakatu i VHS coveru, te činjenici da ga neki svrstavaju u slasher filmove.
E, pa mogu vam reći da oni koji to tvrde jako griješe, jer sam film najbliže pripada filmovima o serijskim ubojicama. Stvarno ne znam odakle nekima ta smiješna ideja da je ovo slasher, ali što se može. Inače, film unatoč tome što izgleda kao neka jako dobro napravljena nezavisna produkcija u stvari je projekt kojeg je financirao respektabilni i jako liberalan United Artist (produkciju trebali odraditi Universalovci, no zbog bizarnosti priče koja im se nije svidjela na kraju su odustali od realizacije), te bih film poput i ostalih kojih su ga gledali opisao kao ugodnu mješavinu ''Psiha'' (motel, kokanje onih koji u njemu odsjednu) i ''Teksaškog Masakra Motornom Pilom'' (kanibalizam, motorne pile, 'mesna' industrija farmera Vincenta) .

Film sasvim lijepo funkcionira u pogledu glavnih likova tj. negativca i samoj radnji, no koliko god imao dobar dijalog i osmišljenu priču, jedan dio koji se tiče sporednih glumaca jako pati. Njihova karakterizacija nije u tako dobroj mjeri dobra kao ona farmera Vincenta i Ide, ali može proći.
Scenarij braće Jaffe (Robert i Steven + Tim Tuchrello, koji je nekreditiran) je napisan negdje polovicom 70-tih, no trebalo je proći nekoliko godina da se taj tekst pretvori u cjelovečernji igrani film.
Sama priča filma inspiraciju crpi na priči o Edu Geinu, no kako ste primjetili ne bavi se Plainfieldovim serijskim ubojicom tj. njegovim slučajem, nego radnja ide u malo drugačijem smjeru, ali stvarni i izmišljenilik lik su u bazi skoro pa isti u načinu svog djelovanja.
Režije se prihvatio britanac Kevin Connor, najpoznatiji po redateljskom radu sa producentskom kućom Amicus Productions ("The Land That Time Forgot"). Connor je svoj posao odradio staloženo i rutinerski, zbog čega film ima lijepu atmosferu i ugođaj.
Odabir glumaca Roryja Calhouna ("Hell Goes to Frogtown", "Night of the Lepus") i Nancy Parsons (''Porky's") za uloge Vincenta i Ide je bio pun pogodak, jer su glumci odradili tako dobro svoje uloge da su im oboma to najbolje uloge u karijerama.

Photobucket

Posebice se to odnosi na Calhouna, koji je kako se vidi stvarno uživao u ovoj ulozi, te nam tako dao nezaboravan horor lik, koji se dugo pamti. Parsons, meni relativno slabo poznata glumica, je također nezaboravna i gledajući kako je interpretirala Vincentovu sestru Idu, mogu reći da kao da gledam mlađu sestru Annie Wilkes iz "Misery". Jednu od manjih uloga igra i John Ratzenberg (Clif iz "Kafića Uzdravlje"), te imamo i cameo pojavu Wolfman Jacka ("American Graffiti") kao velečasnog Billyja (treća slika gore).
Primjetio sam i da je sam film, koji je kako sam rekao baziran na dva horor klasika (Hitchov "Psiho" i Hooperov "TCM") utjecao na neke druge filmove:

- "The Texas Chainsaw Massacre Part 2" - borba motornim pilama na kraju filmu između (čistokrvno kopiranje Connorova filma) Leftyja i Leatherfacea
- "Saw" - Jigsaw nosi masku u obliku svinjskog lica
- "Tucker & Dale vs Evil (2010) - kraj filma koji ima nekih sličnosti

Bez obzira na izraženu bizarnost (igranje i sprdanje sa groteskom) i pomalo spor i neuravnotežen ritam radnje ovo je vrlo važan film (neshvatljivo da je početkom 80-tih kad je pušten u britanska kina zaradio predikat X, koji ga je izjednačio sa pornografijom) za sve ljubitelje horor filmova i svakako bi ga trebali gledati, jer gledatelju nudi od svega po malo, humora, horora (ima čak i 5 minuta zombi elemenata...kad se žrtve oslobode i krenu u osvetnički pohod), jeze, dobru glumu i nezaboravne scene.

p.s. - MGM ga je stavio u svoj double featture tematski nazvan "Midnight Movies" zajedno sa ozbiljnijim, ali isto tako poprilično kvalitetnim "Deranged (1974); ja sam ga kupio u triple featture izdanju zajedno sa "Wrong Turn" i "Needful Things" za samo 4.99$


THE SCENA:
- borba motornim pilama dok Vincent nosi na glavi praseću glavu (slika dole)
- Vincentov 'tajni vrt'
- urnebesna scena sa sado mazo swinger parom
- "My... meat... I... I... used... preservatives!" scena

Photobucket

11:32 • Komentari ( 1 ) • Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.