srijeda, 16.05.2012.

Humanoids from the Deep (1996)

Humanoidi iz Dubine (1996) TV

Photobucket

Produkcija: Concorde-New Horizons / Showtime Networks
Redatelj i scenarist: Jeff Yonis
Prema kratkoj priči Martina B. Cohena

Uloge:
Robert Carradine (Wade Parker).................Mark Rolston (Bill Taylor)
Emma Samms (Dr. Drake)..........................Clint Howard (šerifov zamjenik)

Film je imao TV premijeru 14. rujna, 1996 godine
Trajanje: 86 minuta
Cijeli film...

Photobucket

SADRŽAJ:
"- Kad tajni eksperimenti američke vojske krenu ukrivo, prvi koji će zbog toga ispaštati su građani malenog ribarskog mjestašca, jer mutirane spodobe, rezultat genetičkog inženjeringa u projektu stvaranja savršenog amfibijskog vojnika, se vrlo brzo organiziraju te počnu napadati svako živo biće...a primarna meta im postanu žene, sa kojima žele parenjem poboljšati svoje brojčano stanje.
Jedini koji može stati na put tom paklenom planom su vlasnik ribogojilišta Wade Parker i doktorica Drake."


Photobucket

RECENZIJA:
- Jedan od najdražih filmova nastalih u 80-tima, je upravo B-filmić u produkciji starog mačka Rogera Cormana "Humanoids From the Deep", koji je 16 godina kasnije dobio i svoj rimejk u obliku TV filma. Nakon pogledanog materijala, ovo su moji dojmovi:

Što valja kod filma:
- glume poznata glumačka imena
- izgled monstera
- Alien chestbuster rip off scena


Što ne valja kod filma:
- nema sisa ni guzica
- gore element jako slab
- previše se vrti oko same radnje bez da su monsteri u prvom planu
- kraj filma (predvidljiv i otvara mjesta nastavku)

Photobucket

Završna riječ:
- Mogu reći da je redatelj Yonis odradio solidan posao (najbolji film u kratkoj filmskoj karijeri) te da "Humanoidi iz Dubine" izgledaju doista pristojno za jedan TV hororac, no unatoč tome ovo je također jedan dosta mlaki rimejk, ali i jako mlaki film strave i užasa.

Zašto to kažem? Pa, ovako slabašno bi izgledao i Cormanov klasik iz 1980-te kad bi iz njega izbacili svu onu lijepu golotinju (čitaj: sise i guzice) i gore scene. Jednostavno rečeno rimejk upravo pada gledatelju u očima upravo zbog nedostatka ta 2 elementa, jer kroz tih 86 minuta imamo samo tri gore scene (rađanje Humanoida, kad jedan tip ostane bez noge i kad vojnom zapovjedniku jedan monster pojede lice), a od gologuziranja ne dobijemo niti g. Iako, je film rađen za TV to mu nije nikakvo opravdanje (čak se monsteri ovdje off screen pare sa ženama na nama neznan način, za razliku od onih monstera iz originala gdje su jednostavno silovali i bili veća prijetnja za ljude).

Photobucket

Rimejk totalno ide putem originala i ne uvodi neku omanju novotariju, no zato možemo vidjeti da film posuđuje i krade od nekih drugih filmova poput:
"Creature From Black Lagoon" (1954) - mnogo podvodnih snimaka monstera kako vrebaju iz velikih algi
"It's Alive" (1974) - kad vidimo bebu monstera i sav taj ugođaj mi pogotovo baca na treći dio serijala
"Alien" (1979) - rađanje bebe monstera je totalno ista kao kad Chestburster izleti iz Johna Hurta dok jede

Glumačka ekipa je dobra, no nisu baš imali mnogo volje za nekom lijepo glumom. U filmu glume Robert Carradine ("The Long Riders", "Revenge of the Nerds"), Mark Rolston (vojnik Drake iz "Aliensa", Bogs Diamond iz "The Shawshank Redemption"), Clint Howard ("Ice Cream Man", "Tango & Cash", "Apollo 13") i Emma Samms (iz "Dinastije").
kad se sve zbroji ovo nije ni loš film za ubiti kišno nedjeljno popodne, no šteta ja da ovaj film puno ide u dubinu priče, tako da se gubi onaj osjećaj zabavnog creature fetture uratka.
Da ovo je rimjek koji ima istu radnju kao original ali sa drugim glumcima, te ne uvodi neke novotarije u samu priču i razvoj događaja. Šteta, ovako vam preporučam original iz 80-te ako ga još niste gledali (jednostavno je zabavniji od rimejka)...jer ovo se može a i ne mora pogledati...dakako na vama je da odlučite, jer ja jednostavno nisam impresioniran viđenim.

13:49 • Komentari ( 0 ) • Print#

petak, 11.05.2012.

Skyline (2010)

Photobucket

Produkcija: Rogue
Hydraulx Entertainment / Transmission Pictures / Relativity Media / Rat Entertainment / Black Monday Film Services
Redatelj: Colin i Greg Strause

Uloga:
Eric Balfour (Jarrod)
Scottie Thompson (Elaine)
Brittany Daniel (Candice)
Crystal Reed (Denise)

Film je izašao u kina 11. studenog, 2010 godine
Trajanje: 94 minute
Budžet: oko 10 mlijuna $
Zarada: 78 693 371 (Svjetska zarada sa zaradom u SAD)
Zarada samo u SAD-u: 21 371 425 $
Foršpan filma br.1... i Foršpan br. 2...

Photobucket

SADRŽAJ:
"- Naš prvi susret s izvanzemaljcima bit će i posljednji.
Neobična svjetla spuštaju se na grad Los Angeles, privlačeći ljude van kao kukce na svjetiljku. Izvanzemaljska sila na taj način prijeti izbrisati cijelu ljudsku populaciju s lica Zemlje. Ako mislite da se možete sakriti, ako mislite da se možete oduprijeti, ako mislite da možete preživjeti – niste vidjeli svjetlo."


Photobucket


RECENZIJA:
- U zadnjih par godina nisam gledao gori film od ovog. Ako se dobro sjećam još od Travoltinog "Bojno Polje Zemlja" (Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000, 2000). No, kako to već biva zaveo me zanimljivi trailer samog filma...a na kraju je ispalo da je ovo film kojem je upravo reklama jedino lijepo kod njega. Ali pogledajmo prvo dobre i loše odlike ovog SF filmića:


Što valja kod filma:
- CGI efekti
- vanzemaljci i njihova tehnologija
- scene sa invazijom na vijestima
- ljudi su poraženi ugođaj


Što ne valja kod filma:
- scenarij i dijalozi
- papirnati likovi
- glumačka postava
- sama radnja
- naprasan kraj...
- izgleda kao nešto za ravno na DVD a ne na kino film

Photobucket

Završna riječ:
- Braću Strause sam omrznuo nakon njihovog ultralošeg debakla zvanog "Alien vs. Predator: Requiem", a od kojeg je ovaj film još lošiji jer je živa dosada.
Pozitivna strana filma je da je cijelokoupni budžet iznosio samo 10 milijuna $, te da je u prvom vikendu film ne samo iskupio budžet (11, 6 milja $), nego je na kraju svog box office izleta i zaradio dvostruko od uloženog (21,3 milja $) i to samo u SAD-u. Svjetska zarada je bila još bolja (78,6 milja $), te kad joj se pribroji ona iz SAD-a dolazimo do brojke od ravnih 100 milijuna dolarčića (10 puta od uloženog!!!) zbog čega ćemo imati prilike gledati već ove godine i nastavak (za sada na IMDb-u stoji 'in development'). Ja kažem ne dogodilo se...

Zašto? Pa, jednostavno mislim da nastavak neće biti ništa bolji od ovog filma, jer braća Colin i Greg nemaju nikakvih redateljskih finesa.
"Skyline" se pojavio 3 mjeseca prije jako dobrog "Battlefield: Los Angeles" sa kojim dijeli istu radnju (invazija vanzemaljaca), isto mjesto događanja (L. A.) i skoro iste vanzemaljce (bio-mehanička struktura letjelica i ostalih vanzemaljskih tehnoloških stvarčica).
Osim dobrog CGI-a (nije čudo jer su redatelji meštri specijalnih efekata koji su radili efekte na filmovima poput ''Iron Man 2'' ili "Avatar") kao plus samog filma ne mogu pridodati više ama baš ništa.
Ne samo da je scenarij jako loše napisan (scenaristi su Joshua Cordes i Liam O'Donnell) nego sve izgleda blijedo, sa jednodimenzijalnim i nezanimljivim likovima, te samoj radnji fali opipljivog protoka priče. Uz to dodao bih da filmu fali i dobre dinamike u akcijskim scenama koje je trebalo biti svakako više, kao što je trebalo biti i mnogo više napetosti. Ovako ne znamo nikakav važniji detalj o vanzemljcima, te ni kroz neku minornu karakterizaciju ne upoznajemo pobliže glavne likove tako da gledatelju nije ni stalo do njih kad nastradaju. Glumci su se utopili u sivilo samog filma, no kad se vidi da glavnu ulogu nosi jedan bezbojni Eric Balfour (rimjek "The Texas Chainsaw Massacre") čije glumačke prezentacije najviše pristaju filmovima poput "Rise of the Gargoyles" ili "Dinoshark" u kojima je najčešće glumio onda ovo glumački i nije moglo bolje ispasti (čak mi je inače solidni David Zayas ovdje slabašan).

Photobucket

Ovo je stvarno bljutav film kojeg ni sami vanzemaljci (neki od njih izgledaju poput Squiddy Čuvara iz "Matrixa" i The Gargantue iz igrice "Half Life") nisu uspijeli spasiti da gledatelja ne preplavi val velike dosade, jer film ne pobuđuje nikakvu dozu uzbuđenja ili zanimljivosti. Nisam mislio da ću to reći ali i pored ovog filma čak i Spielbergov "Rat Svjetova" izgleda kao remek djelo (ići ću tako daleko da i neki SF filmići iz ŽNj produkcije nisu toliko dosadni).
Volio bih da se taj drugi dio nikada ne pojavi jer nema smisla i to bez obzira što bi nam taj dio trebao objasniti sve u vezi vanzemaljaca i njhove želje da koriste ljude za svoje planove (to mislim na čudnu simbiozu ljudskih mozgova i vanzemaljskih dronova). Naravno ako dvojka izađe gledat ću je ali neću gajiti nikakve nade da će se što popraviti u kvaliteti...dotle vam preporučujem da bolje pogledate i "Cloverfield" ili "District 9" (oba filma imaju mnogo dodirnih točaka koje možemo primjetiti u "Skylineu"), te već spomenuti "Battlefield: L. A.".

12:27 • Komentari ( 0 ) • Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.