nedjelja, 21.10.2012.

Hypothermia (2010)

Hipotermija (2010)

Photobucket

Produkcija: Dark Sky Films / Glass Eye Pix / Off Hollywood Pictures
Redatelj i scenarist: James Felix McKenney

Uloge:
Michael Rooker (Ray Pelletier)..................Blanche Baker (Helen Pelletier)
Amy Chang (Gina).......................................Don Wood (Steve Cote)

Film je izašao ravno na DVD 02. studenog, 2011 godine (American Film Market)
Trajanje: 73 minute
Foršpan filma...

Photobucket

SADRŽAJ:
"- Ray Pelletier je čovjek koji želi provesti ugodan ribički vikend sa svojom obitelji u njihovoj kolibi, koja se nalazi pokraj velikog zaleđenog jezera na kojem misle pecati ribu.
Rayove planove pokvari dolazak dvojice muškarca oca i sina, koji svojim 'velikogradskim' ponašanjem kvare miroljubivi i strpljivi ribolov obitelji Pelletier. No, sve će se promjeniti za obje obitelji kad ih u jednom trenutku napadne opako i krvožedno jezersko biće, kojem će oni doći kao dobar zalogaj."


Photobucket

RECENZIJA:
- Zamislite "Ralje" ispod leda, zamislite užas na -20 stupnjeva... Hypothermia je klasični monster movie u tradiciji "The Creature From the Black Lagoon"...
Dobra reklama zar ne? Da se naježiš zar ne?
Tužna je činjenica da je ovo sve gore navedeno čisto reklamno preseravanje i to pojačano na maksimum. Ali prije nego krenem drvljem i kamenjem na ovaj niskobudžetni hororčić...dopustite da vam predstavim njegove mane i vrline:


Što valja kod filma:
- u njemu glumi Michael Rooker
- povremeno ugođaj zime i pustoši
- kratko trajanje
- ima odlična 2 promotivna postera

Što ne valja kod filma:
- režija i gluma svih ostalih glumaca osim Rookera
- jeftin izgled čudovišta
- radnja i karakterizacija likova
- scenarij i dijalozi
- mnogo POV čudovišta
- finiš filma

Photobucket

Završna riječ:
- Zamislite horor film iz domene creature feature podžanra u kojem se ništa ne događa i još nećete znati koliko je ovaj film dosadan. Dakako film ima jednog Michaela Rookera, ali moram reći da je ovu ulogu prihvatio uglavnom zbog love (dobio poziv usred noći, te su ga valjda na prepad pridobili dok je čovjek još spavao)...no bez obzira i tu je iako se nije trudio da nešto odglumi najbolje glumačko ime....svi ostali su čista jedinica iz zalaganja.

Osim ugođaja zime i ledene pustoši film nema ništa što bi mu bio pravi plus, ako ne računamo da kratko traje (iako i tako kratko trajanje izgleda kao vječnost kad se ništa važnoga u filmu ne događa).
Režija je totalno amaterska zbog čega i sam film tako izgleda. Redatelj James Felix McKenney (poznat jedino po tome što je bio jedan od producenata "I Sell the Dead") je ujedno i scenarist, te je na oba polja dobrano podbacio:
- scenarij je blijed, bez zanimljivog dijaloga i što je gore bez napetosti u potrebnim horor scenama (cijelo vrijeme ih ganja vodeno čudovište, a oni u prikolici imaju potpuno lovačko naoružanje, a takvih gluparija ima tu i tamo)
- režija je 'vodena', bljeđa od scenarija...dok tu ni kamera ne pomaže jer se redatelj i kamerman previše zajebavaju sa crvenim POV (pogledom) čudovišta, a zadnjih 10 minuta kad i vidimo čudovište kamera se tako trese da to niste vidjeli i u najgorim foun fotage hororima

Photobucket

Kad sam već kod čudovišta dugo nisam vidio u modernim hororima tako jednije i smješnije čudovište (nalik je vanzemaljcu iz "It! The Terror from Beyond Space") jer je i Gil-Man iz "Stvorenja iz Crne Lagune" bolje izveden i mnogo strašniji.
Sa svojih 73 minute, film je predug i predosadan (prevladava loša gluma, te se vidi da je stvor samo čovjek u gumenom odijelu čudovišta, no još je gore što to odijelo izgleda gumeno, pa je i samom gledatelju također vidiljivo da je sve od gume (i zubi i oči i sve ostalo)) da bi bio vrijedan vaše pažnje....te bih ovaj film preporučio samo za okorijele ljubitelje Michaela Rookera... Svi ostali, bolje vam je pogledati crno bijeli klasik "Creature From the Black Lagoon", jer je remek djelo Jacka Arnolda sigurna karta za gledanje i uživanciju.

19:13 • Komentari ( 0 ) • Print#

petak, 12.10.2012.

Prophecy (1979)

Proročanstvo (1979)

Photobucket

Produkcija: Paramount Pictures
Režija: John Frankenheimer
Scenarij: David Seltzer

Uloge:
Robert Foxworth (Rob Vern)................Talia Shire (Maggie Vern)
Armand Assante (John Hawks)............Richard Dysart (Isley)


Film je izašao: 15. lipnja, 1979 godine
Trajanje: 102 min.
Budžet: 12 milijuna $
Zarada u SAD-u: 21 milijun $
Svjetska zarada: 33 milijuna $
Zarada u videotekama: 10, 5 mlijuna $
Foršpan filma...

Photobucket

SADRŽAJ:
"- Zdravstveni inspektor Rob Vern prihvaća posao da napravi važan izvještaj o okolišu u šumskom području Maine, koji je u centru oštrih razmirica između šumarske kompanije i Indijanskih starosjedilaca.
Vern odlazi u društvu svoje žene Maggie, koja netom prije puta sazna da je trudna i ne prolazi mnogo vremena kad otkriva da pilana šumarske kompanije ispušta živu u lokalno jezero, koje utječe ne samo ne biljke i životinje, nego i na ljudsku populaciju također.
Upravo zbog tih otpadnih voda, zbog kojih dovodi do životinjskih mutacija područjem hara izbezumljeni mutirani medvjed čiji broj žrtava sve više raste, a sljedeći na beštijinom popisu su Rob Vern i njegova Maggie zajedno sa još nekolicnom ljudi."


Photobucket

RECENZIJA:
- Bogme ovakvi se filmovi danas ne snimaju. Sjećam se da sam čitao drugi broj Fangorie u kojem se naveliko pričalo o ovom filmu (imao je tu čast da se njegov glavni negativac tj. mutirani medvjed pojavljuje u krupnom planu), pa sam si često govorio da ga trebam pogledati...pa eto i to se dogodilo. No, prije nego krenem u detaljno razglabanje o filmu slijedi plus/minus trenutak:


Što valja kod filma:
- tri epske scene
- obećavajući početak u slasher điru
- glumačka postava
- fotografija filma
- nekoliko gore scena (PG predikat)
- mali mutirani medo
- Kevin Peter Hall nekreditiran bio u gumenom odijelu Mutiranog mede


Što ne valja kod filma:
- karakterizacija likova i mršav scenarij
- režija i niskobudžetni izgled filma
- niska razina glume
- način na koji se mutirani medvjed kreće (cijeli film hoda na zadnjim šapama i to izgleda stvarno blesavo, zbog čega se osjeti da je to samo čovjek u krzneno-gumenom kostimu)
- specijalni efekti koji se tiču glavnog negativca
- nema atmosferu i horor ugođaj
- mlaki kraj i ostavlja se (tad jako popularni) mogućnost nastavka, je vidimo da u šumi postoji još jedan medo (najvjerojatnije mužjak, ako predpostavimo da je prvi mutirani medo bila ženka a onaj mali mutirani medo njihovo mladunče)...već sam mogao vidjeti naslov nastavka - "Prophecy: Katahdin's Revenge"
- način na koji doktor ubije beštiju

Photobucket

Završna riječ:
- "Prophecy" iliti "Proročanstvo" (nikako ga miješati sa istoimenim filmom iz 95' u kojem jednu od uloga tumači Christopher Walken) je jedan od nezaboravnih horor naslova sa kraja 70-tih godina prošlog stoljeća. Nezaboravan da, ali ne i jako dobar film. Čak ga smatram jednim od najlošijih animal attack filmova koje sam gledao. Iznenađuje me to što se u redateljskom stolcu našao John Frankenheimer (redatelj originalnog "The Manchurian Candidate", "Birdman of Alcatraz", "The Holcroft Covenant" , "Ronin"), no čovjeku režiranje filmova strave i užasa nikako ne leže (sjetimo se rimejka "The Island of Dr. Moreau" sa V. Kilmerom i M. Brandom).

Može on govoriti da je u to doba kad se ovaj film snimao imao velikih problema sa alkoholom, no to ne umanjuje filmovu ludost i sam njegov smješan koncept.
Iako, je započeo stvarno dobro (grupu spasilaca nešto opasno izmasakrira kao i njihove pse i to sve u slasher điru) ostatak filma izgleda skoro pa dosadno i nezanimljivo unatoč tome što svako malo neko nastrada od kandži mutiranog mede (e sad nije objašnjeno jel se radi o običnom medvjedu ili baš grizliju, ali to sad nije važno).
Da ovdje uopće nije riječ o nekom podatku koji će pokvariti gledanje filma...jednostavno negativac je mutirani medo koji zbog loših efekata izgleda kao naopako izvrnuti medvjed (kritičar Leonard Maltin ga je opisao još slikovitije - kao 'divovsku salamu'), no ono što stvarno smeta i bode svakog gledatelja u oči jest jeftinoća izgleda čudovišta, jer je mene mnogo podsjetio na onu mutiranu ovcu iz "Godmonster of Indian Flats".

Jeftinoći pridodaju i krupni kadrovi čudovišta, koji su sopstveni današnjoj C produkciji (da se izbjegne cijelokupno prikazivanje čudovišta, filmaši većinom prikazuju samo gubicu ili glavu beštije), ali to nije problem kamermana nego baš redatelja.
Frankenheimer je možda bio meštar za dramu i trilere, no o hororu nema pojma zbog čega je režija u najmanju ruku bljutava (mnogi govore da mu je ovaj film zapečatio redateljsku karijeru...no ipak je uspio snimiti još gori film od ovoga "Reindeer Games" sa Benom Affleckom). Kola priča da je film bio još krvaviji u scenama kad beštija napada ljude, no da je John namjerno izrezao ogavnije scene i umanjio krvave detalje...kao da snima Shakespeareovu dramu a ne hororac.
Filmu fali napetosti, atmosfere i jeze, a najžalosnije je to što on sam izaziva kod gledatelja navale smijeha u nekoliko epskih scena zbog kojih film stvarno treba gledati:
- poput one kad bjesni rakun uleti u kolibu i napadne Roba i njegovu ženu (vidi dolje u THE SCENA)
- te kad naš medo napadne obitelj kampera u šumi te počne ubijati sve po redu, pa tako i dječaka koji je zaglavio u žutoj vreći za spavanje (odmah me podsjetio na "Banane u pidžami") te počne skakutati te naleti na međeda koji ga odalami šapom tako da perje leti (opet vidi THE SCENU dolje)
- 'indijanac' Armando Assante ("Judge Dredd", "The Mambo Kings") sa sjekirom se bori protiv drvojseće koji ima motornu pilu

Photobucket

Uz Assantea glume još i Robert Foxworth ("Damien: Omen II"), Talia Shire (Adrian iz "Rocky" serijala), Richard A. Dysart (dr. Copper iz Carpenterova "Stvora") samo ovaj put bez brkova.

Kako vidimo dobra glumačka ekipa, ali zbog mršavog scenarija nije se imala sa čim iskazati u svojoj glumi. Gledajući specijalne efekte (radio ih bivši muž Kim Basinger Ron Snyder,koji je najpoznatiji po radu na "Raljama 2") oni su doista loši, a sad jel to opet zbog Frankenheimera ili Snyderove nemaštovitosti vrag će ga znati, jer mutirani medo izgleda stvarno jadno (opet i tu kolaju priče da je beštija trebala izgledati više kao ono biće na posteru, no redatelj se odlučio da bude što sličnije medvjedu...koje li budalaštine), dok opet s druge strane manja verzija mutirane bebe medvjeda izgleda jako dobro (treća fotka gore).

Na kraju ovo jeste ekološki horor film, no po kakvoći bih ga usporedio sa jako sličnim "The Being" (1983) sa Martinom Landauom, gdje je ljude napadao mutirani dječak. Dakako mogu ići u krajnost, pa reći da "Prophecy" izgleda kao bolji rimejk jednog od najgorih ikad snimljenih filmova "Godmonster of Indian Flats" (1973).
Socijalni komentar je tu, no njegova poruka nakon odgledanog ostaje blijeda, za razliku od recimo "Domaćina" redatelja Joon-ho Bonga. Najbolje što je ovaj film napravio je to što je započeo bum snimanja američkih filmova u Kanadi, sve ostalo je nažalost za zaborav...a kažu da je ovo jedan od omiljenijih filmova Stephena Kinga (rofl).

Mogu preporučiti gledanje ali kako sam već u nekoliko navrata rekao samo zbog te tri scene, a vi ostali ako nemate volje bolje bi vam bilo pogledati (naravno ako volite filmove o mutantima) "C.H. U. D." (1984) ili "It's Alive" (1974), koji su pravi predstavnici filmova o mutantima.


THE SCENA:
- Dečko vs. Mutirani medo
- Napad pomanitalog Rakuna

21:11 • Komentari ( 0 ) • Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.