nedjelja, 29.05.2011.

Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda

Photobucket

Produkcija: Adult Swim
Kreator: Aaron Springer
Glasove posudili:
Diedrich Bader........... Korgoth
Corey Burton............ Narrator / Specules
John Di Maggio.......... Stink
Craig Raisner............. Gog-Ma-Gogg

TV premijera je bila 03. lipnja, 2006 godine
Trajanje: 22 minute
Intro
I dio, II dio i III dio

Photobucket

SADRŽAJ:
''- Najopakiji ratnik svog doba Korgoth je inficiran sa smrtonosnim parazitom kojeg mu je na prevaru tijekom jela podvalio pokvareni bogataš Gog-Ma-Gogg i koji našeg ratnika ucjeni da u zamijenu za protuotrov koji samo on ima da mu donese statutu znanu kao "Zlatni Goblin Četvrtog Doba" od čarobnjaka zvanog Specules, za kojeg Gog misli da je preminuo.
Kako mu pokvareni bogataš nije ostavio nikakve druge opcije Korgoth sa grupicom Gogovih plaćenika kreće na dug i put prepun opasnosti koje vrebaju iz svakog kuta prema Speculesovom zamku.''


Photobucket

RECENZIJA:
'' – Veliki Gradovi su ustali i pali. Civilizacijski stisak na čovječanstvo je postao slab i artritičan. Tamne sile nastoje obnoviti zaboravljene saveze a iskonske zvijeri preuzeti divljinu. Sa smrznutog sjevera čovjek dolazi...čovjek barbarskog doba, čije je nemilosrdno divljaštvo možda jedini ključ njegovog opstanka. Zovu ga Korghot!''

- Tako započinje jedan od najboljih crtića koje sam imao vidjeti u svoje sada će biti 33 godine života. Šteta je jedino što se možemo diviti ovoj jednoj pilot epizodi...šmrc.
Nastao 2006 godine za kabelsku televiziju Adult Swim (koja je dio Cartoon Networka), čija su orijetancija publika od 18 godina pa nadalje, od strane začetnika ideje Aarona Springera, kojeg znamo po animiranim serijama SpongeBob SquarePants, Dexter's Laboratory i Samurai Jack, u suradnji sa Genndyjem Tartakovskyim.

Photobucket

Kako vidimo iz priloženog Korgoth od Barbarije je nastao kao malo ozbiljnija parodija Conana, i to sigurno kao najbolja nakon Sergio Aragonéovog stripa ''Grooa Lutalice''.
Springer je koliko vidim veliki fan Marvelovog Conana ili je dobro proučio građu, što mu svakako ide u prilog ako je želio osvojiti ljubitelje snažnog Simerijanca, jer je pogodio bit lika i fino uspio spojiti parodiju sa krvavom akcijom i samom radnjom (prvo što sam odmah uspio primjetiti da jedan od likova nosi Hyrkanijsku kacigu).
Gledajući animaciju ona je poprilično bogata što znači da možete očekivati doista lijepe kretnje i pravu akciju kod likova kao u pravom crtanom filmu (znači zaboravite na kolažni prikaz kao recimo u originalnom He-Manu). Sam crtež je tipičan za današnju MTV generaciju, te bih ga po načinu animacije i izgledu likova (muškarci u licu ružni, žne s druge strane ljepotice) usporedio sa Mike Judgeovim serijalom Beavis and Butt-head, pa iako je Korgoth bogatiji u detaljima i stilu crtanja. Što se tiče izgleda grotesknih čudovišta najviše su me podsjetili na crtiće ''Cow and Chicken“ i ''Courage the Cowardly Dog'', dok nasilje jedino mogu usporediti sa nasiljom u ''The Itchy & Scratchy Show'' crtiću u Simpsonima.
Humor je ono što je najveći adut ovog crtića i svakako ga svrstavam u sam vrh što se tiče današnjih modernih animiranih filmova.

Photobucket

Akcije ima na pretek, krvi do koljena, a svako malo netko ostane bez glave ili uda, tako da oni koji su voljeli kanadski animirani dugometražni SF/horor film ''Heavy Metal'' (1981) znaju što bi mogli očekivati od ove crtane parodije, te bi je trabli također zavoljeti. Sam crtić prati tipičnu sword and sorcery formulu koju je još davne 1929 postavio tata Conana Barbara Rober E. Howard, a to znači imamo glavnog lika koji ide iz pustolovine u pustolovinu, bori se i ubija svakojake zvijeri, te spašava lijepe djeve u nevolji.
Baš taj Conan đir i što sam lik liči na mog omiljenog fantasy barbara sa okružjem potpuno istim kao u Howardovim pričama, ali vrlo blisko i Marvelovom Conanu čini Korgotha tako posebnim.
Ostaje žal za tim da je Korgoth of Barbaria ostao samo na toj jednoj pilot epizodi, a službeno objašnjenje zbog ukidanja je bilo da je serijal skup i slabo primljen kod publike (gledajući ocijene na IMDb-u u to je teško povjerovati jer je publika postojala). Ja kažem palac gore za crtić, jer Korgoth sam izgleda mnogo primamljivije od recimo zanimljivog ali i dalje dječijeg Thundarra Barbara (vidimo još jedna kopija Conana) sa kojim koliko vidimo dijeli isti intro....ma kvragu sve izgleda čak bolje i od Conan The Adventurer (1992)


THE SCENA:
- Korgoth vs. Scrotus - okršaj u krčmi gdje Korgoth sredi ogromnu mrcinu od čovjeka na vrlo originalan i smiješan način dostojan samog Conana + deranje mrcinih prijatelja posebice pankera čije je lice zariveno u prsate grudi lijepe konobarice

Photobucket

01:36 • Komentari ( 2 ) • Print#

četvrtak, 19.05.2011.

Hambuster (2010)

Čudovišni Hamburger (2010)

Photobucket

Režija: Paul Alexandre, Dara Cazamea, Maxime Cazaux, Romain Delaunay i Bruno Ortolland
Trajanje: 7 minuta
Rađen za 3D stereoscopic tehniku
Službena stranica
Cijeli film

Photobucket

SADRŽAJ:
''- Možete imati dobar ručak na mirnom mjestu kao recimo u malom parku... Ali što ako vaš ručak to ne želi?
Na ulici svatko može čuti vaš vrisak, ipak koga je briga za to?''


Photobucket

Recenzija:
- U današnje vrijeme imamo sve više prilike vidjeti kratke animirane filmove u kompjuterskoj tehnici koji su mala remek djela filmske umjetnosti. Tako se te već mogli vidjeti na ovom blogu crtiće poput – ''The Passanger'', ''Debil Dead'', ''9'', ''The Ward''...
Današnja recenzija se tiče 7-minutnog diplomskog rada pet marljivih studenata iz Supinfocom Arlesa, koji su ove godine dobili prvu nagradu IMAGINA-e za najbolji studenski uradak.

Ne samo da su napravili zadivljujući animirani film nego ga imamo prilike vidjeti čak u 3D-u, koji iako je rađen sa sigurno skromnim budžetom i ograničenih resursa izgleda kao da je izašao iz nekog profesionalnog studija kao što su Pixar ili DreamWorks, jer nakon što se filmić pogleda može se reći da odiše profesionalnom produkcijom ravnom onom koju smo vidjeli u ''The Incredibles'' ili ''Megamind''.

Photobucket

Što se tiče samog filma on je kratak i jasan (kritika na nezdravi prehrambeni život građana SAD-a), te se diči detaljnošću rijetko viđenoj u ovakvim uradcima. Vidi se također da studenti imaju oko za akciju (pogledajte samo kako dobro koriste kutove iz kojih kamera snima...vidi se utjecaj Sama Raimija), te razumiju jako dobro SF i Horor žanr, jer ne samo da je ''Hambuster'' posveta giant monster filmovima (mutirani hamburger jede ljude po gradu i pretvara se u pravo čudovište koje ruši grad) i to prvenstveno onima iz 50-tih i polovice 60-tih, nego su autori uspijeli porazbacati nekoliko mini posveta nekim drugim filmovima iz žanra ZF (recimo scena u podzemnoj željeznici je pljunuta replika one u ''Men in Black 2'') i strave i užasa.
Iako mi se akcija svidjela ipak bih izdvojio onaj trenutak kad gazirano piće napadne ljude u fast food restoranu. Ti kadrovi su pravi melem za oči ljubitelja horora, jer imamo prilike vidjeti jedan pravi pokolj sa litrama krvi i to mislim po prvi put u nekom animiranom filmu rađenom pomoću kompjutera. Druga stvar jako lijepa za horor ljubitelje jest odjavna špica u kojoj glavni antijunak se maklja sa krvožednim mutiranim hamburgerima u pozama iz filmova ''Planet Terror'', ''Army of Darkness'', ''BrainDead'', te također vidimo scenu iz originalnog ''War of the Worlds'' i onu najpoznatiju iz ''Aliena''.

Photobucket

Što reći nego da pogledate čim prije ovaj mali dragulj...

01:57 • Komentari ( 0 ) • Print#

ponedjeljak, 09.05.2011.

Film Dana: "Pin" (1988)

Pin (1988)

Photobucket

Produkcija: Lance Entertainment / Malofilm Communications Inc. / Malofilm Group
Redatelj i scenarist: Sandor Stern
Film je rađen prema istoimenom romanu Andrewa Neidermana

Uloge:
David Hewlett (Leon Linden), Cynthia Preston (Ursula Linden), Terry O'Quinn (Dr. Linden), Bronwen Mantel (Mrs. Linden)

Film je izašao u kina 31. svibnja, 1988 godine
Trajanje: 103 minute
Foršpan filma...

Photobucket

SADRŽAJ:
''- Dr. Linden u svojoj ordinaciji ima medicinsku lutku koju je nazvao Pin a preko koje svojom trbuhozborskom vještinom svojoj maloljetnoj djeci objašnjava tjelesne funkcije na način kako bi to djeca shvatila. Kad doktor sa ženom pogine u automobilskoj nesreći djeca Leon i Ursula ostaju u kući i u njoj odrastaju.
Psihički labilna osoba Leon kao već odrasla osoba i dalje vjeruje da je Pin živ, a kad se počnu dešavati ubojstva vezana uz njegovu sestru Ursulu...Pin je prvi osumnjičeni.''


Photobucket

RECENZIJA:
- Evo još jednog filma koji pleše na rubu horor žanra, iako je stvarno više jaka psihološka drama/triler u kojoj se horor element prikaže s vremena na vrijeme (većinom vezana uz Pina). Što je dobro a što loše vidjet ćemo u dobro nam znanim plusevima i minusima filma:


Što ne valja kod filma:
- nije čistokrvni horor
- usporen ritam
- traje 13 minuta previše
- scenarij u nekim djelovima nije do kraja uvijerljiv
- ponekad prevelika upotreba psihologije


Što valja kod filma:
- jedan od dramskih filmova koji se opako približio horor žanru
- medicinska lutka Pin i svaka njegova pojava
- Leonova karakterizacija i njegov sklop u glavi
- Terry O'Quinn i ostatak glumačke postave
- kraj filma
- priča i atmosfera, sa velikom dozom depresije i ludila
- na momente stvarno jeziv

Photobucket

Završna riječ:
- Iako, je film pomalo usporen i sa podužim trajanjem od čak 103 minute i iako ima par omanjih minusa mogu reći da je ne samo zanimljiv nego i jako dobar film. Neki bi rekli tipična kanadska škola (ovdje mislim na uvrnute horor filmove ili one blizu Cronenbergovim filmovima), a ja bi dodao film kao da je snimio David Cronenberg u tinejđerskim danima (priča je taman po njegovom guštu).
Redatelj Sandor Stern je najpoznatiji po svom scenariju za tri filma o Amityvilleu (tj. prva tri filma u serijalu), dok je filmofilima poznatiji kao TV redatelj i dosta solidan filmski scenarist. Ja sam ga pamtim najviše po ovom filmu za koji je sam napisao i scenarij prema knjizi Andrewa Neidermana (autor knjige ''The Devil's Advocate'' iz 1990-te prema kojoj je snimljen istoimeni film iz 1997 sa Al Pacinom u jednoj od glavnih uloga).

Stern se odlično snašao u redateljskom stolcu, te osim par omanjih grešaka uspijeva snimiti zanimljiv i u nekim trenucima stvarno jeziv film. Sama priča je intrigantna, dok je glumačka postava koju predvodi odlični Terry O'Quinn (''Stepfather I i II'', serija ''Lost'') odradila lijep posao.
Mogu reći da se David Hewlett kao Leon sasvim fino snašao u toj ulozi i da je poprilično uvjerljiv u svojoj glumi.
Što se tiče scenarija on ima lijepih trenutaka kako u dijalozima tako u nekim dobro osmišljenim scenama. Manji minusi nisu vrijedni tolikog spomena.
Ono najzanimljivije u svemu tome je psihološka karakterizacija glavnog lika filma a to je Leona i odnos prema Pinu. Uz to film ima jedan od najboljih filmskih krajeva koje sam vidio, pa iako je on sam iskusnim filmofilima dosta predvidljiv...bez obzira nitko neće reći da on nije stvarno jeziv (vidi vidi to sam već par puta spomenuo).

Photobucket

Malo je ljudi gledalo ovaj film, koji se po svemu (priča-psiho element) najviše da usporediti sa sličnim filmom ''Magic'' iz 1978 godine sa legendom Anthony Hopkinsom, no ova konstatacija je vrijedila i u godini kad se on pojavio u kinima.
Razlog tome je da su ga 'pojeli' mnogo konkretnij (bilo sadržajno bilo dasu žanrovski čistokrvniji) horor filmovi u kojima su naravno prednjačili oni iz domene slasher podžanra i filmova o vampirima, demonima i zombijima. Šeta jer ovo je film koji zavrijeđuje biti pogledan...a to nadam se da ćete zbog moje preporuke i u doglednoj budućnosti i učiniti.


THE SCENA:
- Kraj filma (vidi dijalog ispod)
PIN: ''- Have you heard from Leon?''
Ursula Linden: ''- No.''
PIN: ''- I miss him a great deal. ''
Ursula Linden: ''- So do I.''

- svaka u kojoj Leon i Pin 'pričaju'

13:20 • Komentari ( 1 ) • Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.