ponedjeljak, 27.01.2014.

HororFilm Playground NEWS #30

Eli Roth udahnuo život Jon Wattsovu "Klaunu"



Nakon što je Jon Watts probudio zanimanje kod Eli Rotha ("Cabin Fever", "Hostel") sa svojim lažnim foršpanom, ovaj je odlučio producirati cijelovečernji dugometražni film.
Watts režira, a u glavnim će se ulogama naći Peter Stormare ("Fargo", "Dylan Dog") i Laura Allen ("Mona Lisa Smile"), a scenarij uz Jona potpisuje Christopher D. Ford.

Priča prati oca koji se obuče u klaunovsku odjeću, kako bi zabavio svog šestogodišnjeg sina na njegovoj rođendanskoj zabavi, no problemi nastanu kad se odjeća i šminka više ne
mogu skinuti, a glava obitelji počne primjećivati promjene na sebi kako fizičke tako i psihičke.

Prvi foršpan možete pogledati -
ovdje...




Limited Edition "Day of the Dead'" majice

Momci iz "Fright Rags"-a (firma koja se bavi proizvodnjom i prodajom kvalitetnih majici sa horor i znanstveno fantastičnom temom) su od 17. siječnja ove godine izbacili ograničeno izdanje majice Romerovog "Day of the Dead" i to u Box Set izdanju (lijepo dizajnirana majica autora Justina Osbourna, kolor poster dimenzija 27,9 x 43,2 cm, posebna naljepnica i kutija puna kamenja sa seta gdje je Romero snimio većinu svog filma), koji dolazi u fino pakiranoj kolekcionarskoj kutiji a sve po cijeni od 47, 95$ (+ 9.70$ koliko dođe poštarina za građane RH). Akcija traje sve do 27-tog ovog mjeseca.

Uz to "Fright Rags" je izbacio i još dvije majice na istu temu. Autor prve je Jeff Zornow, koji se uhvatio zombija Dr. Tongue-a, dok druga majica na sebi ima oslikani lik zombija Bub-a (autor Garry Pullin), a svaka vam dođe po cijeni od 25.95$.
Pullinova majica je izdana i u ograničenom izdanju od samo 200 komada, gdje je dizajnom bogatija (uz Bub-a zombija ima i oslikane i ostale glavne glumce filma, te što je najvažnije svaku je potpisala Lori Cardille (dr. Suzan Bowman) glavna glumica filma. No, ovu ćete majicu i platiti izdašnije tj. 40$.



Krađa stripova postaje unosan posao



Prije pet dana 46-godišnji čovjek iz sjeverne Auguste prijavio je policiji krađu svoje kolekcije stripova od 29 750 brojeva, koja se nalazila pod ključem u skladištu njegovog prijatelja.
Rekao je da mu je nestalo 85 kutija u kojoj se nalazilo oko 230 komada u svakoj. A sve je netragom nestalo između 13. studenog i 30. prosinca. Kolekcija je sadržavala pretežno brojeve
X-Mena, Avengersa, Batmana i Supermana. Neki od brojeva su bili potpisani.

Policija je procijenila svaki strip po 1$ vrijednosti, pa stoga je vrijednost ukradenih stripova u protukunskoj vrijednosti 166 600kn, što nije nimalo mala lova bez obzira koliko nekome krađa izgledala smiješna.

18:53 • Komentari ( 0 ) • Print#

utorak, 14.01.2014.

Najbolja reklama, knjiga i strip 2013 godine

Najbolja reklama 2013-te: Haynesov kuhan grah u konzervi



- Ako se pitate koja je najbolja TV reklama prošle godine onda je to zasigurno reklama za Haynesov kuhan grah u konzervi koji je ugledao svijetlo dana na isteku 2013 godine.
Scenarij i režiju potpisuje Alvise Avati, a uz njega su zaslužni još i momci i djevojke iz Cinesite-a (lodonski studio za specijalne efekte, čiji su efekti često viđani u današnjim blockubusterima poput ("World War Z", "Hellboy II: The Golden Army", Harry Potter serijal).



Najbolja knjiga: "Anotirani Hobit" (Algoritam)



- umjesto da izmišljam toplu vodu o ovom klasiku fantasy književnosti, bolje je da prenesem tekst koji reklamira knjigu, jer on najbolje predočava zbog čega sam ovu knjigu stavio kao najbolju na našem području:
"- Hobit čitatelje diljem svijeta uvodi u čarobni svijet Međuzemlja, doma vilenjaka, čarobnjaka, patuljaka, goblina, zmajeva, orkova i brojnih drugih stvorenja koja opisuju Gospodar prstenova i Silmarillion – pripovijesti ponikle iz uma najvoljenijeg pisca svih vremena, J. R. R. Tolkiena.

U ovom proširenom i grafički potpuno preoblikovanom izdanju, Anotirani Hobit Douglasa A. Andersona pruža definitivno objašnjenje izvora, likova, mjesta i pojmova iz svevremenskog klasika J. R. R. Tolkiena. Uz Andersonove bilješke, te potpuno obnovljeni i ispravljeni tekst izvornika, nalazi se više od 150 ilustracija koje vizualno tumače Hobita kroz mnoge kulture gdje se Međuzemlje upoznalo i zavoljelo. Uvršteni su i Tolkienovi izvorni crteži, zemljovidi i slike u boji, zbog čega je ovo najluksuznije i najinformativnije izdanje Hobita na svijetu.

Anotirani Hobit pokazuje postupke spisateljskog rada J. R. R. Tolkiena, njegovih interesa i djela koja su na njega utjecala, te načine na koji je to oblikovalo pojedinosti Međuzemlja. Knjiga pruža vrijedan uvid u Tolkienov život i povijest objavljivanja Hobita, te pojašnjava kako se svaki dio radnje uklapa u ostatak Tolkienova izumljena svijeta. Tu saznajemo kako se lik Goluma preradio da odgovara pravoj naravi Prstena Jednog, te otkrivamo puni tekst Pohoda na Erebor, Gandalfova objašnjenja razloga za slanje Bilba Bagginsa na putovanje s patuljcima. Anderson otkriva i značajne, često iznenađujuće spone između ove knjige i našeg svijeta i književne povijesti – od Beowulfa do Čudesne zemlje Snergova, od braće Grimm do C. S. Lewisa."



Najbolji strip: Zagor Gigant br. 5 "Čovjek koji je pobijedio smrt" (Ludens)



- bila je to napokon fenomenalna epizoda u kojoj se pojavljuje jedan od najboljih Zagorovih neprijatelja, koji u prošlosti nije dobio prostor kakav zaslužuje - Olaf Botegosky, zagorov dvojnik.
Vernijev crtež je odličan, dok scenarij Morena Burattinija u nekim djelovima se čini kao previše klišej (šifra: Crni grom, Poljaci) no to ne smeta zbog prvih 40 djelotvornih i impresivnih stranica. Tu su i Tonka i Zimska Zmija, tako da mi je ovo jedna od najdržih novijih Zagorovih epizoda u kojoj ima drame, obrata i akcije (pogotovo prvi dvoboj).
gotovo prvi dvoboj).

08:40 • Komentari ( 1 ) • Print#

ponedjeljak, 13.01.2014.

Najbolje videoigre 2013 godine...

The Best Video Games of 2013...

Nastavljamo sa listom. Ovaj put su na redu videoigre. No, krenimo redom. Kao i prošle i ova godina je bila krcata videoigrama za PC i sve moguće konzole, no kako imam sreće da imam i PC i Xbox 360, te moj brat PS3 mogao sam većinu igara odigrati (barem one koje su me jako zanimale). Dakle evo mog izbora onoga što smatram najboljim (u zagradama su platforme na kojima su se igre igrale):

10) "Resident Evil: Revelations HD" (PS3)



Zbog čega je na listi:
- iako igra izgleda bolje i mnogo je kvalitetnija po pitanju igrivosti na Nintedo 3DS-u, kad je izašla u svibnju 2013 godine za Xbox 360, PS3 i Wii U mnogo Resi ljubitelja je bilo oduševljeno (među njima i ja).
Igra se polovično vratila korjenima tj. survival hororu, gdje je svaki metak činio razliku od života i smrti, no ipak uspjeva balansirati sa akcijom koju možemo vidjeti u novijim nastavcima (5 i 6 nastavak).
Najslabiji dio je priča, no to je inako kod RE igara manje bitna stvar već godinama, grafika je solidna, a igrivost jako dobra. Sve u svemu kao Resident Evil obožavatelju igra je zanimljiva i mnogo bolja od razočaravajuće "Resident Evil: Operation Raccoon City", koja je izašla prije godinu ipol.
Revelations ima i jedan dodatni plus a to je Raid Mode, gdje se dva igrača kooperativno bore protiv horde neprijatelja, što je zarazno i zabavno.



09) "Outlast" (PC)



Zbog čega je na listi:
- jednostavno rečeno ugođaj i atmosfera pravog survival horora. Grafika jako dobra, kao i zvuk. Garantirano da ćete na momente biti stvarno prestrašeni kad vas napadne neprijatelj ili vam nenadano bane u mraku ispred vas.
Dosta igre ćete provesti u mraku gdje će vam jedina pomoć biti kamera koja ima opciju noćno gledanje (nešto kao kraj filma [REC]-a). S druge strane veliki minusi igre su repetativnost i nikakva mogućnost da se možete obraniti o napadača, jer nemate oružja...znači bježi i sakrij se. No, kako sam rekao horor element straha i atmosfere je presudio, pa je igra zaslužila svoje 9. mjesto.



08) "Limbo" (PS Vita) / "Rayman Legends" (Xbox 360)



Zbog čega su na listi:
Limbo - originalan i atmosferičan od početka do kraja. Ovaj crno-bijeli 2D puzzle platformer ima zaraznu igrivost i što je najvažnije kad poginete igra odmah kreće netom prije nego ste poginuli (recimo prije nego ste upali u zamku koja vas je ubila). Zagonetke su odlične i iako ćete se na nekim mjestima pomučiti da ih riješite igra vas nikad neće dovesti do nekih frustracija, kao neke slične igre. Definitivno najbolji platformer godine.

Rayman Legends - kako je Limbo najbolji platformer, Legends su najzabavniji definitivno. Ovaj sequel tj. nastavak Rayman Origins je još živahniji u bojama i zaraznoj igrivosti koja se uz predivnu glazbu proteže na nevjerojatnih 120 nivoa i 12 sati igre. Što je najvažnije igra ne fustrira igrača, nego nakon svakog dobro odigranog nivoa daje osjećaj zadovoljstva.


07) "Injustice: Gods Among Us" (PS3 / Xbox 360)



Zbog čega je na listi:
- tabačina sa DC strip junacima u Mortal Kombat điru kud ćeš bolje. Još kad je to sve popračeno sa dobrom pričom i odličnim raznoraznim (svaki lik ima svojstvene udarce i pokrete) fajtanjem veselja nikada kraja.
Možete igrati sa 24 lika iz DC svemira (Batman,.Superman, Wonder Woman...), te napokon možete uz prijatelja ili prijateljicu otkriti da li je Batman jači od Supermana ili je Wonder Woman najjači lik DC-a... Nadam se da će i Marvel jednom izaći sa ovakvom igrom....



06) "Dead Space 3" (Xbox 360)



Zbog čega je na listi:
- odlična horor pucačina iz trećeg lica, je malo izgubila na čari (postala čistokrvna pucačina sa vrlo malo horor elemenata kakvi su krasili jedinicu ili dvojku), no i dalje je zabavna i igriva.


05) "Batman: Arkham Origins" (Xbox 360)



Zbog čega je na listi:
- jednostavno jer kvalitetom ne odskače od odlična prva dva dijela. Borbe su i dalje odlične (neke čak najbolje u trilogiji), a priča je i još zanimljivija. Igrivost je i dalje ista, no sa mnogo manjih ali lijepih novotarija. Definitivno naslov koji bi trebali odigrati, pa iako niste neki strip ili Batman obožavatelj...


04) "Gears of War: Judgment" (Xbox 360)



Zbog čega je na listi:
- isti slučaj kao sa "Dead Space" I "Batman: Arkham" trojkama. Igrivost i dalje zabavna. Možda je malo priča ofrlje osmišljena, mutliplayer ništa nova ne nudi (bez obzira na OverRun mode), no to sve nadomiješta zrazna igrivost koja vas vuče prema naprijed.


03) "Plants vs. Zombies 2: It's About Time" (Android)



Zbog čega je na listi:
- dugo smo na ovo čekali, ali smo dočekali. Igrivost je najzaslužnija što je ova igra na tako visokom mjestu. Nove biljke, novi i sviježiji nivoi i protivnici. Igra izgleda isto kao prvi dio, ali je zbog mnogo novina uvedenih u nju ipak drugačija (znači nema govora da se igra malo uljepšala i izbacila samo da se još malo zaradi na slavi prvog dijela). Igra obiluje dobrim humorom i besplatna je (Free-to-play).


02) "Cry 3: Blood Dragon" (PC)



Zbog čega je na listi:
- opičeni FPS živopisnih boja sa dobrom igrivošću, ali ono što je najprivlačnije kod ove video igre jest što se fura na pucačine iz prvog lica koje se danas smatraju klasicima ( npr. "Duke Nukem 3D") , te što ima pregršt referenci ne samo na video igre nego i na SF/horor filmove nastale tijekom zlatnih 80-tih godina prošlog stoljeća ("Terminator", "Aliens"...). Predivan humor. Definitivno preporuka za igranje, pogotovo za starije igrače koji su sada već zagazili u tridesete.


01) "The Last of Us" (PS3)



Zbog čega je na listi:
- nikad dosta tih post apokaliptičnih igara bez obzira koliko su slične. Ova igra stvarno zaslužuje br. 1, jer ne samo što joj je priča dobra (početak je kao neki horor film sa zaraženima) koja vas brzo uvuče zajedno sa svojim raznolikim likovima, nego je i igrivost odlična.
Morate se boriti protiv ljudskih protivnika, ali i protiv opasnih 'zaraženih', ali bez srljanja jer brzo možete izgubiti život. Način igranja i odnosi sa likovima me najviše podsjeća na seriju "The Walking Dead". Uglavnom, razvojni tim igre Naughty Dog je napravio i možda zadnju fenomenalnu igru za staru generaciju konzola.

13:56 • Komentari ( 0 ) • Print#

srijeda, 08.01.2014.

Najbolji i najgori filmski posteri u 2013 godni...

The best and worst move posters in 2013...

I ove godine se našlo nešto odličnih, ali i onih jako loših filmskih postera. Ovaj put sam suzio izbor na 10 (5+5) tako da sve bude pregledno i ne predugo. Stoga krenimo...

NAJBOLJI:
Konkurencija sve je slabija u ovoj kategoriji, jer kako sam rekao prijašnjih godina kvaliteta dobrih i lijepih postera je u opadanju, jer danas se sve sklepa nekako na brzinu u photoshopu (takve kreacije možete pogledati u izboru najgorih postera dole).


1) "Evil Dead" (2013)
- Prvi "Evil Dead" film iz daleke 1981 je imao jedan od najboljih postera ne samo u horor žanru nego uopće (a ni posteri sljedeća dva nastavka nisu ništa lošiji bili ako se mene pita).
Meni se odmah svidio zbog sivih tonova (podsjeća na zombi filmove, iako se u ovom filmu radi o demonima), te tipičnog Evil Dead fonta u izraženoj crvenoj boji, koja se jako ljubi sa tim sivilom. Dovoljno da mog No.1 favorita.





2) "Maniac" (2012)
- Jednostavan i naoko ništa posebno, no koncept jednostavnosti kod ovog postera plijeni pozornošću. Pogotovo ako ste poznavatelj originala i rimejka ili ako ste zaljubljenik u žanr. Definitvno je bolji ovaj kino plakat, nego njegova mnogo slabija (ali nikako jako loša) DVD verzija. Dodatni plus je taj da će nekolicna neupućenih ipak uzeti film misleći da se radi o nekom disko filmu ala "Studio 54" u kojem Frodo tj. Elijah Wood glumi glavnu ulogu i to upravo zbog neonskog fonta.




3) "Thor: The Dark World (2013)
- lijep i ugodan oku, a ujedno plakat koji priča što možemo očekivati (i koga) u drugom dijelu sage o Marvelovom superjunaku Thoru. Volim ovakve filmske postere još tamo od prvih Zvijezdanih Ratova, kad je izrada postera bila umjetnost.




4) The Conjuring (2013)
- još jedan jednostavan horor plakat u kojem dominiraju sivi i crni tonovi. Svidio mi se odmah na prvu. nekad je (kao u ovom slučaju) jednostavno najbolje.




5) "You're Next" (2011)
- film čiji su svi posteri koji ga reklamiraju doista zanimljivi, no među njima je ipak najbolji ovaj. Originalno i pomalo hitchcockovski osmišljeno.




NAJGORI:
A što reći, nego neki su se zaigrali previše sa photoshopom.


1) "R. I. P. D" (2013)
- definitvno najgori na listi. Bezveze osmišljen, sa tim prevelikim slovima i meni jako mrskim tipom fonta. Ovo je lijepi primjer da nije sve u filmskom plakatu ako stavite dvoje glavnih glumaca na njega. i što bi taj plakat trebao predstavljati? Pa, da nije onih tmurnih oblaka iza Bridgesa i Reynoldsa, reklo bi se da se u kina ide gledati neka krimi komedija. A vidi Bridgesa kako ga je tvorac plakata stavio na sredinu, kao da je prekopirao neku njegovu prezentacijsku fotku iz filma "Wild Bill" Waltera Hilla.



2) "Iron Man 3" (2013)
- Dosadan plakat. I što je još gore mnogo se srozao od prošla dva za prva dva nastavka. Ova neprirodna glava Roberta Downey Jr.- a me najviše živcira. Vražiji photoshop...




3) "Curse of Chucky" (2013)
- tipični photoshop uradak za ravno na video horor film. Najviše me smeta izgled Chuckyjevog lica i preveliki font. Mnogo je bolji poster, a koji je trebao biti glavni plakat film ovaj dolje što sam ga stavio u p.s. dodatak). Šteta što nije.



p.s. - ovo je pravi horor poster koji serijal Child's Play zaslužuje



4) "This Is the End" (2013)
- tipični holywoodski filmski plakat. I opet bez boje i mirisa. Ali uspjeli su sve glavne glumce ugurati u plakat. Zbog čega? Poster uopće ne govori o čemu se u filmu radi. Moglo se i moralo bolje.



5) "The World's End" (2013)
- najbolji od ovih loših postera. Zamjeram mu beskrvnost, ali mu je barem koncepcija fonta, rasporeda stvari dobra. No, gledajući tko stoji iza ovog filma, filmaši su se trebali bolje potruditi da im reklamni plakat bude mnogo intezivniji i ljepši oku. Kako je ovo ZF film, mogu reći da su mnogo bolje napravili za njihov prijašnji film "Paul" (2011).

12:36 • Komentari ( 0 ) • Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Recenzije filmova...

Podžanrovi:
Animal attack filmovi
Biti glumac u horor žanru - dio prvi i dio drugi
Giallo
Remakomanija...

Filmovi kojima ćete se uvijek vraćati - (remek-djela):
28 Days Later (2002)
30 Days of Night (2007)
Alien (1979)
Alien Hunter (2003)
Altered (2006)
An American Werewolf in London (1981)
Avatar (2009)
Batoru rowaiaru (2000)
BATMAN: Dead End (2003)
Black Christmas (1974)
Black Water (2007)
Blade (1998)
Blade II (2002)
Book of Eli (2010)
Bubba Ho-Tep (2002)
Stuart Gordon's Castle Freak (1995)
Citizen X (1995)
Conan the Barbarian (1982)
Cloverfield (2008)
Dark Star (1974)
Dead of Night (1974)
Dog Soldiers (2002)
Evil Dead: The Musical (2003)
Evil Dead: Book of Dead (1983)
Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987)
Evil Dead 3: Army of Darkness (1993)
Fido (2006)
Fright Night (1985)
Gosti iz Galaksije (1981)
Gwoemul (2006)
House of Wax (1953)
Hulk (2003)
Humanoids from the Deep (1980)
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Izbavitelj (1976)
Jack The Ripper (1988) *TV
Jaws (1975)
John Carpenter's The Thing (1982)
Killer Klowns From Outer Space (1988)
Q (1982)
Leptirica (1973)
M (1931)
Martyrs (2008)
Modern Vampires(1998)
Monsters vs. Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space (2009)
Motel Hell (1980)
My Bloody Valentine (1981)
Mulberry Street (2006)
Murder Party (2007)
Night of the Hell Hamsters (2006)
Night of the Living Dead (1968)
Night of the Living Dead (1990)
Otis (2008)
Parents (1989)
Phobia 2 (2009)
Piranha (1978)
Planet Hulk (2010)
Planet of Vampires (1965)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Rabid (1977)
[REC] (2007)
[REC]2 (2009)
Return of the Living Dead (1985)
Romasanta: The Werewolf Hunt (2004)
Shivers (1975)
Silent Night, Deadly Night (1984)
Slither (2006)
Solomon Kane (2009)
Split Second (1992)
Stephen King's Cat's Eye (1985)
The Bad Seed (1956)
The Birds (1963)
The Cottage (2008)
The Dark Crystal (1982)
The Descent (2005)
The Fearless Vampire Killers (1967)
The Fly (1958)
The Fly (1986)
The Hitcher (1986)
The Hole 3D (2009)
The Howling (1981)
The Hunt for Gollum (2009)
The Last House on the Left (1972)
The Living Dead at Manchester Morgue (1974)
The Lost Boys (1987)
The Monster Squad (1987)
The People Under the Stairs (1991)
The Spiderwick Chronicles: The Field Guide (2008)
The Thing From Another World (1951)
The War of the Worlds (1953)
The WolfMan(1941)
THEM! (1954)
Trick 'r Treat (2008)
Tucker & Dale vs Evil (2010)
Turtles Forever (2009)
Vampire Hunter D: BloodLust (2000)*anime
WALL-E (2008)
Ward 13 (2003)
Warning Sign (1985)
Westworld (1973)
Zombieland (2009)

Skoro savršeni filmovi:
9 (2009)
Alien Trespass (2009)
Battle: Los Angeles (2011)
Blade: Trinity (2004)
Burke and Hare (2010)
Children Shouldn't Play with Dead Things (1972)
C.H.U.D (1984)
Deep Rising (1998)
Demons (1985)
Demons 2 (1986)
Feast (2005)
Freddy vs. Jason (2003)
Friday the 13th (2009)
From Hell (2001)
Galaxy of Terror (1981)
Horror Express (1973)
Hybrid (2010)
Innocent Blood (1992)
It! The Terror From Beyond Space (1958)
Jack Brooks: Monster Slayer (2007)
Jason and Argonauts (1963)
Jaws 2 (1978)
Kingdom of the Spiders (1977)
La Horde (2009)
Lesbian Vampire Killers (2009)
Mutant (1984)
Mutants (2009)
My Name is Bruce (2007)
One-Eyed Monster (2008)
One Dark Night (1983)
Orca: The Killer Whale (1977)
Percy Jackson & the Olympians: The Lighning Thief (2020)
Phantasm (1979)
Phantoms (1998)
Planet Terror (2007)
Predators (2010)
Prince of Darkness (1987)
Resident Evil (2002)
Rogue (2007)
Quarantine (2008)
Sinister (2012)
Splinter (2008)
Superman/Doomsday (2007)
The Boy Who Cried Werewolf (2010)
The Descent 2 (2009)
The Gate (1987)
The Ghost and the Darkness (1996)
The Plague of the Zombies (1966)
The Prowler (1981)
The Mutant Chronicles (2008)
The Zombie Diaries (2006)
War of the Worlds (2005)
Wind Chill (2007)
Wolfen (1981)
Zona Mrtvih (2009)

Vrlo slabi filmovi (jedanput ih pogledati i zaboraviti ih):
7-gwang-goo (2011)
30 Days of Night: Dark Days (2010)
Altitude (2010)
Atrocious (2010)
Blackout (2009)
Black Sheep (2006)
Blood & Chocolate (2007)
Big Bad Wolf (2006)
Blood: The Last Vampire (2009)
Chaw (2009)
C.H.U.D II: Bud the Chud (1989)
D-Wars (2007)
Day of the Dead (2008)
Daybreakers (2009)
Dead Space: Downfall (2008)
Doghouse (2009)
Doom (2005)
Dreamcatcher (2003)
Dylan Dog: Dead of Night (2010)
Eclipse (2010)
Fade to Black (1980)
Feast II: Sloppy Seconds (2008)
Frostbiten (2006)
Funhouse (1981)
Funny Man (1994)
Halloween (2007)
Humanoids From the Deep (1996) TV*
Hypothermia (2010)
Infestation (2009)
Jaws 3D (1983)
Jaws: Revenge (1987)
Jennifer's Body (2009)
Krvopijci 1989)
Legion (2010)
Loch Ness Terror (2008)
Lord of Illusions (1995)
Mor (1992)
New Moon (2009)
Night of the Living Dead 3D (2006)
Night of the Living Dorks (2004)
Night of the Demons (2009)
One Missed Call (2008)
Orcs! (2011)
Outlander (2008)
Piranha 2: The Spawning (1981)
Prophecy (1979)
Shark Night 3D (2011)
The Being (1983)
The Breed (2001)
The Burrowers (2008)
The Devil Inside (2012)
The Gate II: Trespassers (1990)
The Hills Run Red (2009)
The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)
Troll (1986)
Robert Kurtzman's The Rage (2007)
The Reptile (1966)
The Tribe (2009)
The Unborn (2009)
Timber Falls (2007)
Twilight (2008)
Scourge (2008)
Shadow Zone: The Undead Express (1996)
Sint (2010)
Skyline (2010)
Spontaneous Combustion (1990)
Starship Troopers 3: Maruder (2008)
Vikaren (2007)
Undead (2003)
Under the Mountain (2009)
Unearthed (2007)

Filmovi tako loši da na kraju ispadnu dobri:
Nightmare at Noon (1988)
Parasite (1982)
The Dark Lurking (2010)
The Giant Claw (1957)


DOKUMENTARCI
His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009)
More Brains! A Return to the Living Dead (2011)
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)
Scream greats, vol. 1: Tom Savnini Mater of Horror Effects (1986)
The Perfect Scary Movie (2005)
Zombies: A Living History (2011)

Recenzija video-igara:
Clive Barker's Jericho (2007)
Evil Dead: Hail to the King (2000)
Plants vs. Zombies (2009)
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords (2007)
Return to Castle Wolfenstein (2001)
TERRORDROME: Rise of the Boogeyman
The Suffering - The Prison is Hell (2004)

Recenzija figura:
Cult Classics Series 5: Medieval Ash (NECA)

Pisci SF-a, Fantasya i Horor žanra:
Robert Ervin Howard (1906 - 1936) I dio; II dio

Recenzija knjiga:
"Blackout" - Mislav Pasini
"Bojno polje Istra" - Danilo Brozović
"Cell" - Stephen King
"Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher (1978 - 1986)" - Adam Rockoff
"Kriza - Hrvatski horor" - Mihalinec/Grgić
"Mrtva Straža" - Mislav Pasini
''Let the Right One In'' - John Ajvide Lindqvist
"The Silence of the Lambs" - Thomas Harris
"Točka dezorijentacije : Zombiji su među nama" - Mislav Pasini
"Sumrak Razbijenog Uma" - Mislav Pasini
"Watchers" - Dean R. Koontz
Žuti titl - drugačija filmska enciklopedija (autori: Velimir Grgić i Marko Mihalinec)
"Xavia" - Damir Hoyka

Biografije, činjenice o monstrumima i ikonama strave...

Top lista najboljih:
12 naj scena eksplozije glave...
Najbolji 'animal attack' filmovi
Najgori 'animal attack filmovi + Bonus
14 najiritantnijih likova u hororima
Naj pijanci i alkosi u horor, SF i fantasy žanru....top 15
Deset najboljih pasa
10 naj zombija...
9 Najboljih košarkaških momenata u SF, Horor i Fantasy filmovima...
22 Najtužnije filmske smrti u horor, SF i fantasy žanru...
25 Najboljih scena sa zahodom - dio prvi i dio drugi
22 Najbolja SF oružja iz videoigara II dio I dio
32 najbolje mjuze u horor filmovima
Najbolji ljubavni parovi...top 20
35 naj serijskih ubojica u svijetu zabave 35 - 30, 29 - 16, 15 - 01
45 najgrudiju u horor filmovima 45 - 30, 29 - 16, 15 - 01
46 najboljih horror scena sa vratima - Dio prvi i Dio drugi
35 najboljih horor postera (35-28). (27-21), (20-11), (10-1)
Najboljih 5 vozila (+ Bonus) u nekom horor i SF filmu...
50 najboljih partitutra u Horor, SF i Fantasy filmovima I. dio i II.dio

Bad guys:
Alien
Aliens
Gremlini
Michael Myers
The Thing

Good guys:
Abraham van Helsing
Ashley J. Williams
Red Sonja
Solomon Kane

Redatelji Horora, SF-a i Fantasya:
John Carpenter

Scream Queens:
Dee Wallace
Linnea Quigley
Patricia Tallman

Horor Legende:
Bill Paxton
Corey Haim
Dick Miller
Tom Atkins
Udo Kier

Legende FX-a i specijalnih efekata:
Rob Bottin
Stan Winston

Znastvene činjenice, teorije i iskonska povjest:
2-4-5 TRIOXIN i Ernie Kaltenbrunner činjenice...
NECRONOMICON
Slučaj "Capitoli 61'"
ZOMBIJI - fenomen horor žanra i vudu religije
Zombiji - vrste filmskih nemrtvih
Zombi kronologija u horor filmu
Zašto volimo horore...
Moja teorija o Michaelu Myers

Liste i popisi:
Popis filmova o Frankensteinu...
Jekyll-Hyde lista filmova...
Gojira-Godzilla lista...
Lista filmova rađenih prema Stephen Kingovim novelama
Božićna lista horor filmova
Sva ubojstva Michael Myersa

Najstrašnije scene filma:
Scena No.1 ''Andaluzijski pas'' (1929)
Scena No.2 ''Se7en'' (1995)
Scena No.3 "Don't look now" (1973)
Scena No.4 "Pee-wee's Big Adventure" (1985)
Scena No.5 "Le Locataire/The Tenant" (1976)
Scena No.6 "Willie Wonka & The Chocolate Factory" (1971)
Scena No.7 "Reservoir Dogs" (1992)
Scena No.8 "Freaks" (1932)
Scena No.9 "Oldboy" (2003)
Scena No.10 "Misery" (1990)
Scena No.11 "Saving Private Ryan" (1998)
Scena No.12 "The Deep" (1977)
Scena No.13 "Irreversible" (2002)

Film Dana:
Body Parts (1991)
Hambuster (2010)
Korgoth of Barbaria (2006) Pilot epizoda
Pin (1988)
The Dummy (1982)
The Girl Next Door (2007)

In Memoriam
Mako

Copyright 2006. - 2008 Sva Prava pridržana Frogbros.